"Írtam cikkeket, szerepeltem a rádióban és a TV-ben." - Hulkeinstein interjú

Beszippantotta Hulkeinsteint a Hearthstone legújabb játékmódja.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság K&H Hearthstone versenyét ellentmondást nem tűrő játékkal húzta be LvL Up Hulkeinstein, de a győzelem után kicsit eltűnt a radarról. Az alábbiakban kiderül, hogy mivel is tölti idejét az MNEB S1 bajnoka!

Fantasztikus győzelemmel zártad az MNEB első szezonját, azóta azonban nem sokat hallottunk rólad. Milyen projekteken dolgoztál az elmúlt hónapokban?

"Az MNEB utáni hónapokban gyakorlatilag egy hosszú szünetre ment a HS, mind hazai, mind pedig nemzetközi viszonylatban, így nekem sem volt motivációm arra, hogy sokat játsszak. Sosem voltam egy nagy ladder grinder, mindig is inkább a versenyekre koncentráltam, mióta pedig semmi ételme ladderezni, azóta még a legend sincs meg minden hónapban.

Ami a nemzetközi viszonyokat illeti, egyedül a Masters Tour versenyekre lehet jelenleg kvalifikálni, viszont azokra csak a hétvége során. Mivel én egész héten dolgozok és csak a hétvégén tudok pihenni és a barátokkal/családdal lenni, így egyszerűen nincs időm a 8-12 órás, egész napot kitöltő kvalikra. Néha tudnék játszani, de irreális az, hogy 3-5 próbálkozásból meglegyen a bejutás. Gyakorlatilag csak akkor éri meg ezeket játszani, ha 30-40 kvalin garantáltan el tudunk indulni, ennyi időt pedig számomra nem ér egy alacsony várható értékű verseny, ami „csak” élményt nyújtana, díjazást valószínűleg nem.

Ugyanakkor ezekben a hónapokban sem tétlenkedtem, hiszen egyre inkább beleásom magam az esport üzleti világába, mind az üzleti, mind pedig a magánéletben. Írtam többek között cikkeket, szerepeltem a rádióban és a TV-ben is, továbbá nemzetközi szakmai konferenciákon is részt vettem, illetve előadtam. Az utóbbi hetekben pedig kipróbáltam a Legends of Runeterrát és a Battlegroundsot is – hosszú idő után újra van 2 termék, ami megtetszett. A Battlegroundsban ráadásul a top 120-ba is sikerült bekerülnöm."

23 Wild lapot hozott vissza a Blizzard a Standard formátumba, ami rendesen felforgatta a Ranked- és versenymetát. Szerinted jó döntés volt egy ilyen hirtelen jött és ekkora volumenű változtatása a Hearthstone-nak?

"Az elmúlt fél évben egyedül akkor töltöttem több időt a játékkal, amikor megérkeztek a Wild lapok, szerintem remek ötlet volt egy ekkora volumenű frissítés, sokkal gyakrabban lenne rá szükség, hiszen tényleg feldobta a metát és új, izgalmas stratégiák jelentek meg. Ha az Evolve nem lett volna benne a lapokban, akkor az általános megítélés is sokkal pozitívabb lenne. Én mindig is a radikális meta-változások híve voltam, szóval olyat nem fog tudni lépni a Blizzard, amire azt mondom, hogy túl sok.

A versenymetát tekintve sokkal nagyobb probléma a formátum, mint a lapkészlet, hiszen a 2017-18-as felívelés után megint sikerült eljutni a BO3 korszakába, ami szerintem megdöbbentő. A specialist nagy bukta lett (ami könnyen megjósolható volt), azóta pedig egy félmegoldás vette át a helyét. Ameddig nem lesz egy jó formátum, addig a kártyák keveset fognak befolyásolni véleményem szerint."

A Descent of Dragons mellett a Hearthstone Battlegroundsot jelentették be a BlizzConon. Mi a véleményed az új kiegészítőről és az auto-battler játékmódról?

"Elég hirtelen került bejelentésre az új játékmód, ami engem is váratlanul ért. Alapvetően az auto-battler műfaj nem nyerte el a tetszésemet, viszont a Hearthstone ismerős környezetében rögtön megtetszett. Az első pár játék után ez a lelkesedés csak nőtt és azon kaptam magam, hogy bármiféle tudás, vagy külön tanulás nélkül a legjobbak között vagyok. Ez egy nagyon jó motiváció számomra, imádok versenyezni, úgyhogy a következő hetekben biztos, hogy aktívan fogok játszani.

A nagy kérdés a játék hosszú távú potenciáljával kapcsolatban az, hogy mennyire gyakran fog frissülni a meta és milyen változtatásokon gondolkodik a Blizzard. Ha ezek a frissítések heti-havi szinten fognak érkezni, akkor úgy gondolom, hogy fényes jövő áll a játékmód előtt, ha viszont a HS-ben megszokott 3-4 havi ciklusok követik egymást, akkor hamar rá fog unni a community és én is."

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!