Hirdetés

"Úgy véljük a hazai e-sportot az utánpótlás neveléssel lehet a legjobban fejleszteni" - Afterglow interjú

Utánajártunk, milyen szelek fújnak az Afterglow Esports Egyesület háza táján.

Hirdetés

Felkerestük a csapatot és megérdeklődtük, hogy milyen változtatások történtek náluk, milyen célokkal néznek szembe a jövővel és hogy mit szólnak az Idézők Szurdokának legújabb változtatásaihoz.

Tavaly ötödik helyen zártátok az MNEB első szezonját. Történt-e házon belül valamilyen változtatás az idei szezonra akár szervezetileg, kikből áll most a kezdő ötös?

A csapatunk azóta elég nagy változáson esett, hiszen fő profilunk most már az e-sport oktatás, amely Magyarországon, egyedülálló módon online elérhető bárki számára. Ezen felül természetesen továbbra is foglalkozunk az e-sporttal és célunk az, hogy az oktatásunkon keresztül minél több feltörekvő tehetségnek adjunk lehetőséget. Ennek kivitelezésére bővült az edzői gárdánk két nagyon tehetséges edzővel. Hiponixx, mint profi játékos testközelből tapasztalta meg nehézségeket, amin a játékosok keresztül mennek, így edzőként is nagyon sokban segíti a diákokat. Ezen felül érkezett Szabó Márton, alias Xenex egy veterán menedzser, aki egyedülálló módon több éves külföldi tapasztalattal rendelkezik és megjárt több neves európai ligát is. Egyelőre viszont a Warmup kupára egy veteránokból álló csapatot állítottunk össze. Wazier érkezett a top lanere Funzkai továbbra is sorainkat erősíti a jungelben a Wild csapatából Sora a mid lanere a bot lanet pedig két új fiú alkotja, hogy kiegészítsék a veteránokat ők pedig nem mások, mint Dommancs és Benen.

Mik a csapat és a szervezet idei céljai? Gondolkoztatok már esetleg külföldi ligákban?

Mindenképpen szeretnénk a fiatal tehetségeknek utat adni és eljuttatni az MNEB szintjére. A külföldi ligák egyelőre nem célkitűzéseink, hiszen úgy véljük a hazai e-sportot az utánpótlás neveléssel lehet a legjobban fejleszteni!

Mit szóltok az Idézők Szurdokának új változtatásaihoz? Mennyire nehezíti ez majd meg a csapatok életét a verseny során?

Mindenképpen nagyon érdekesnek találjuk és kíváncsiak leszünk az új felállások mennyire tudnak alkalmazkodni a változásokhoz. Úgy véljük főként az edző nélküli csapatoknál jelenthet ez nagy hátrányt hiszen náluk a játékosoknak saját maguknak kell feltérképezni a változtatásokat és azok hatásait.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?