"Teljesen a nulláról építjük fel a csapatot, de nem nulla tudással tesszük ezt" - WiLD LoL interjú

A csapattagok kicserélődtek, de az elvárások nem csökkentek. Ismerkedjünk meg a WiLD Multigaming új csapatával!

A Team Plague ellen 1-2-re alulmaradtak az MNEB S1 K&H League of Legends bajnokságának mindent eldöntő párharcában, de a múlt helyett a jövőbe tekint Pálfy Tamás a WiLD Multigaming menedzsere. Elkaptuk egy interjúra az egyik legrégebbi magyar LoL csapat első emberét!

Milyen érzés, hogy a tavalyi, második helyet követően most teljesen új lineuppal kell nekivágni a második szezonnak?

"Egy új, kihívásokkal teli időszak kezdődik meg a WiLD, League of Legends divíziójának. Igyekszünk ismét új arcokat behozni a magyar közösségbe félretéve a már jól ismert magyar játékosok neveit. Ez már többször is sikerült darabokban, és most is nagyon pozitívan állunk hozzá a dologhoz. Hosszú út áll előttünk, amire szinte még csak most léptünk rá, de rendkívül bizakodóak vagyunk a csapatot illetően."

Milyen kihívásokat rejt, hogy teljesen új csapatot kell felépíteni?

"Bár teljesen a nulláról építjük fel a csapatot, nem nulla tudással tesszük ezt. Az évek amik mögöttünk vannak senki sem veheti már el, és ezt a rengeteg összegyűlt tapasztalatot igyekszünk minél rövidebb idő alatt átadni a játékosoknak. Kemény menet lesz, de újra be akarjuk bizonyítani, hogy lehet ezt másképp is csinálni. A sikert sosem adták ingyen. Meg kell dolgozni érte."

Ismerték már korábban egymást az új lineup tagjai?

"Így teljes lineuppal nem játszottak együtt, de vannak duók-triók akik már közösen megfordultak együtt csapat(ok)ban. Sőt vannak akik a jelenlegi edzőnkkel Nguyen "Tobias" Róberttel is dolgoztak már együtt. Nincsenek olyan mély kötődések (se pozitív, se negatív), ami befolyásolhatja a csapat játékát. Ezt mindenképpen pozitívnak ítélem meg, hisz nincsenek olyan berögződések vagy régi viták, amiket le kell győzni ahhoz, hogy a csapatban jó összhang kialakulhasson. Nguyen "Tobias" Róbert mint edző, Böjte “Renfred” Bence pedig mint a csapatnak dedikált menedzser segíti a gördülékeny munkát. Örülök, hogy rajtuk keresztül dolgozhatok a srácokkal! Mindkettőjük munkája óriási segítség számomra."

Sora és SanyaDau viszonylag új névnek számít a csapat életében, ők miért nem maradtak a gárdánál?

"Soraval megbeszéltük a dolgot és szeretné a saját útját járni csapatok terén. Egy, már összeszokottabb társasághoz szeretne tartozni amit meg is értünk és sok sikert kívánunk neki, hogy megtalálja a számításait. SanyaDau pedig tudomásom szerint szeretne felhagyni a komoly kompetitív játékkal. Ettől függetlenül szerintem őt is láthatjuk majd néha-néha versenyeken felbukkanni a jövőben néhány mixben. Rendkívül tehetséges játékos, sajnálnám ha már most abbahagyná. Rendkívül sokat fejlődött nálunk az elmúlt hónapok során."

Mennyire vagy elégedett a WiLD Academy teljesítményével? Szerinted szüksége van a csapatoknak, hogy legyen egy fiókcsapatuk, ahol kinevelhetik a tehetségeket?

"A WiLD Academyvel még mindig próbáljuk az irányokat belőni. Igyekszünk velük is rengeteget foglalkozni, hogy minél hamarabb bevethető játékosok legyenek belőlük. Így szert tettünk most egy olyan játékosra is, aki hamarosan betölti 15. életévét de valószínűleg már most megállná a helyét az MNEB jungler szférájában. Amire odaér korban, hogy a main teambe játszhasson addigra remélhetőleg még magasabb szintet fog képviselni.

Igazság szerint mivel a legtöbb szervezet (tisztelet kivételnek), nem fektek erre semmi hangsúlyt, ezért van az, hogy ha most valaki új csapatot akar építeni azonnal ingoványos talajra lép. Olyan játékosokhoz nyúlnak a legtöbben, akik már rég kiégtek és csak a “free pénz” miatt csapatoznak, holott semmi törekvésük nincs már a jövőt illetően. Nem érdekli őket az esport karrierjük és kész. Igenis szükség van az új és fiatal tehetségekre, mert utána nem lesz miből építkezni. Jó példát kell mutatni a fiataloknak. Ha nincs utánpótlás, egyszerűen nincs értelme magyar LoL csapatokkal foglalkozni már, mert csak egy nagy pénzsüllyesztő lesz az egész."

Az új lineup azt jelenti, hogy a WiLD Academy megszűnik, vagy van lehetőség a feltörekvő fiataloknak csatlakozni hozzátok?

"Az Academy a main csapat mellett természetesen megmarad hisz mint fentebb írtam kellenek az új tehetségek mindig, akinek jó irányt lehet mutatni. Nem lesz mindenkiből profi játékos lássuk be, de az esélyt meg kell adni azoknak akik tehetségesek."

A régiós, nemzetközi versenyeken folyamatosan ott volt a WiLD a legjobbak között. Mennyiben lehet elvárás ez az új csapattól, hogy bejussanak az EBL és SEC egyenes kieséses szakaszába?

"Mivel ennyire az alapoktól építkeztünk, nem lenne szép dolog azonnal egy EBL vagy SEC győzelmet vagy TOP3-mat elvárni a csapattól. Természetesen győzelem a cél mint mindig, hisz nem szabad úgy egy versenyhez állni, hogy nem tudod megnyerni. Igenis el kell hinni, hogy megtudjátok csinálni, de sokat kell tenni ezért. A minimális elvárásunk az, hogy ezekben a ligákban továbbra is bent maradhassunk büszkén képviselve a piros-fehér-zöld zászlót."

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!