Ő most a világ legbátrabb vagy legbutább játékosa? - Csalót fogtak a DreamHack Winteren

Ő most a világ legbátrabb vagy legbutább játékosa? - Csalót fogtak a DreamHack Winteren

Csalások egész tárháza futott a fiatal srác gépén a DreamHack Winteren.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk nektek, a Valve véget vetett egy bizonyos módszernek, amivel ha nem is wallhack méretű csalást, de mindenképpen szabálytalan előnyt szerezhettünk magunknak a CS:GO-ban. Mostantól nem használhatóak az SDR parancsok, de persze a "klasszikus" csalások így is rengeteg játékos életét keserítik meg.

A szomorú igazság pedig az, hogy tökéletes védelem valószínűleg sosem fog létezni. Lehetne például tuningolni a VAC-on, erre már tett is kísérletet a Valve, de hatalmas felháborodást keltet a közösségben anno, mondván az anti-cheat mindent lát a gépükben. Leginkább talán abban bízhatunk, hogy egyszer jön egy olyan anti-cheat program, ami szinte tejes mértékben visszaszorítja a csalásokat, ilyen lehetne akár a Kaspersky programja, de valahogy ez sem terjedt el igazán.

Az én meglátásom szerint csalók mindig is lesznek sajnos, különösen akkor, ha valaki annyira nem érzi rossznak azt, amit csinál, mint az a tini srác, aki élőben bukott le a DreamHack Winteren. Bár a profi meccsek még csak ma kezdődnek, a rendezvény már tegnap megnyitotta kapuit, ahol persze a látogatók is leülhetnek egy-két CS:GO meccsre.

Itt történt meg az, hogy a lengyel Benczek nevű Twitch streamer IRL adásban volt, egyszerűen körbesétált a rendezvényen, az egyik játékosnál viszont megakadt. A fiatal srác kétségtelenül csalt, nem is próbálta leplezni. Bunny-hop script, TPS nézet és feltehetőleg valamilyen mértékű wallhack is emberünk 'segítségére' volt, aki mosolyogva csupán annyit mondott élő adásban, hogy "igen".

Persze rengeteg ilyen játékos van online, de ha már egyszer LAN-on bukott le a srác, akkor nem értem miért nem lehetett leállítani. Ha ott és akkor megtiltják, hogy játsszon, esetleg ki is tiltották volna a rendezvényről, akkor talán kapott volna egy olyan tapasztalatot, ami után soha többé nem nyúl majd csalásokhoz.

Ti mit gondoltok erről? Érdemes lett volna ott helyben leállítani a csaló játékost?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!