Pályán elrejtett ajándékokkal dobná fel az ünnepeket egy Fortnite játékos

Pályán elrejtett ajándékokkal dobná fel az ünnepeket egy Fortnite játékos

A karácsony közeledtével az alkotó vágyú játékosok sorra húzzák elő ötleteiket, időnként pedig egészen zseniális terveket lehet elcsípni.

Az ünnepi időszak közeledtével nemcsak a való életben indulnak be a készülődések, a játékfejlesztők is előszeretettel készítünk különleges tartalmakat a játékosaiknak, akik így kedvenc játékuk világában is ünnepelhetnek. A Fortnite tavalyi karácsonya elég jó húzás volt az Epic Games-től, egyrészt sikerült titokban tartaniuk az ünnepi kinézeteik kilétét egy új fajta titkosítási móddal, másrészt pedig behozták a 14 days of Fortnite eseményt, amely során 14 ingyenes jutalomra csaphattunk le, ha teljesítettük a naponta megjelenő ingyenes küldetéseket.

Hogy az idei évben mit tartogat számunkra a fejlesztő, az egy nagyon jó kérdés, ugyanis a Chapter 2 tartalombővítés szempontjából meglehetősen visszaesett a korábbi szezonokhoz képest, az Epic Games egyértelműen másra koncentrál most. Persze néhány kisebb jele már van az ünnepi készülődésnek itt is, a pálya kikötőjében már tűntek fel ünnepi hozzávalók a konténerekben, illetve az ünnepi skinek is csordogálnak lassan.

Most egy játékos, disgruntledchappal egy olyan ötlettel állt elő, ami meglehetősen egyedülálló lenne az egész játékpiacon. A koncepciója szerint a játékosoknak lehetősége nyílna egy ajándékcsomag vásárlására a shopban, amit aztán magukkal vihetnének a mérkőzésbe, és letehetik valahol. Aki pedig megtalálja, azé lesz a benne lévő ajándék.

Persze ez a módszer azonnal sok kérdést vet fel; például mi van akkor, hogyha olyan kozmetikai elemet kap a felvevő játékos, ami már megvan neki? Vagy mi van, ha senki nem találja meg a csomagot. Utóbbira egyértelműen rá lehet mondani, hogy akkor visszakerül a tulajdonoshoz, előbbire a válasz pedig talán, hogy exkluzív tartalommal lehetne feltölteni ezeket a csomagokat. Ebben az esetben még nagyobbat is szólna az egész promóció. A közösség véleménye egyébként meglehetősen változó az ötletről, van aki szerint jobb lenne, hogyha ilyen ajándék vásárlás esetén egy random játékos kapna egy küldetést, és ennek teljesítésével jutna hozzá a jutalmához. Véleményem szerint így megvalósítva elveszne az az opció, hogy mondjuk visszanézhesd milyen körülmények között találták meg az ajándékodat, és mi volt rá a reakciója az adott játékosnak.

Mi nagyon sok fantáziát látunk ebben a koncepcióban, bár kétségtelen, hogy rengeteg megoldandó kérdést vet fel ahhoz, hogy kellően biztos legyen minden oldalról. Na meg persze mennyibe kerüljön? Mennyi az az összeg, amit hajlandó kifizetni valaki azért, hogy megajándékozzon egy teljesen idegen, random embert, aki nem is biztos, hogy igazán örülni fog a csomagnak? Vagy jobb lenne, ha küldetések teljesítéséért kapnának ingyenes csomagokat a játékosok korlátozott számban, amiket aztán lerakhatnak? Nem egyszerű kérdések ezek.

Persze skinek terén is beindult a közösség, rögtön itt van egy Festive Fishstick ötlet Taurtle123 által.

Továbbá nem szabad elfelejteni az ünnepi Bushranger verziókat sem.

Ahogy haladunk közelebb az ünnepi időszakhoz, remélhetőleg aktivizálja magát az Epic Games, és megoszt ezt-azt a közösséggel a karácsonyi terveiről.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!