Egymillió dolláros donate-tel egészítette ki a Twitch DrLupo jótékonysági streamjét

Egymillió dolláros donate-tel egészítette ki a Twitch DrLupo jótékonysági streamjét

Az amerikai St.Jude kórház számára gyűjtötték a pénzt, az adás pedig az utolsó percekben érte el a tetőpontot.

Aki egy kicsit is figyelemmel követi a nemzetközi streamerek tevékenységét, az DrLupo nevével már biztosan találkozott. A híres streamer 2016. február 26. óta Twitch partner, az elmúlt két évben pedig leginkább a Fortnite berkein belül tevékenykedett. Több alkalommal hozott már össze jótékonysági adásokat -többek között 2018-ban is gyűjtött a St. Jude kórháznak-, ahol arra használta fel hírnevét, hogy valamilyen nemes ügyet szolgálhasson.

A mostani 24 órás megmozdulás során ismét a St. Jude Gyermekkórháznak szólt az adás, ahol nemcsak gyógyítják a leukémiában és egyéb súlyos betegségekben szenvedő gyerekeket, hanem kutatják is a kórokat, így víve előre az orvostudományt. DrLupo számos dologgal ösztönözte a nézőket az adományok küldésére, 100 dollár esetén például kidobta minden fegyverét, 250 dollárnál az összes nyersanyagát, de volt tombola is, ahol igencsak értékes dolgokra lehetett szert tenni. Két darab Intel I9-9900K talált gazdára, de DrLupo gamer szék is volt a kínálatban a Secretlab jóvoltából, valamint rengeteg NZXT cuccra is lehetett pályázni.

A kitűzött cél 2 millió dollár volt, ami szépen gyűlt is, ám a 24 órás adás végéhez közeledve "csak" 1,3 milliónál állt a mutató. Ekkor fellépett DrLupohoz Discordra a Twitch Partner programjának egyik illetékese, Pluto, aki érzelmes beszélgetésbe elegyedett a már így is fáradt streamerrel. Kedvese közben egy csomagot hozott be Luponak, amit Pluto "jelenlétében" ki is bontott, és mint kiderült egy 1 millió dolláros donate-et tartalmazott a szelvény. Az utalás rögtön a csomag bontása után meg is érkezett, Lupo pedig már a könnyeivel küszködött.

Ezzel már meglett a 2 milliós álomhatár, sőt több is, hiszen 2,3 millió dollárnál állt meg a jótékony akció. Elképesztő teljesítmény egy elképesztő közösségtől, akik mind hozzájárultak ahhoz, hogy a világunk egy picit jobb hely legyen.

Aki szeretné, a teljes jelenetet visszanézheti az alábbi videóban:

Egyébként a St. Jude kórház több ízben kapott már adományokat az e-sport és streaming érától, szintén tavaly a Los Angeles Valiant is a gyerekekért kampányolt, sőt a két magyar streamer, bLYYY és TheVRJani is a kórháznak ajánlották fel a nyereményüket a tavaly decemberi Twitch Rivals-ön.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!