Hiába a sportszerűtlen dán közönség segítsége, az elődöntőben megállították az Astralist

Hiába a sportszerűtlen dán közönség segítsége, az elődöntőben megállították az Astralist

Elhullottak a legnagyobb nevek, de talán így kapjuk majd meg a legizgalmasabb döntőt.

Elérkeztünk az EPL utolsó napjához, ma este már a döntőn szurkolhatunk, ahová végre nem a papírforma szerint jutottak be a csapatok. Természetesen ezúttal sem maradtok magyar közvetítés nélkül, de előtte még nézzük meg mi történt tegnap, az elődöntők alatt.

Na'Vi vs fnatic

Emlékszem, amikor 2018 végén, 2019 elején zeus szinte minden nyilatkozatában elmondta, hogy az akkori Na'Vi legnagyobb gondja a pályákkal van. Van egy-két jó pályájuk, de ez kevés ahhoz, hogy egy Bo3-as meccsből ők kerüljenek ki győztesként olyan csapatokkal szemben, mint a Liquid vagy az Astralis. Zeus azóta már visszavonult, Boombl4 vette át a helyét és GuardiaN is visszatért legendás csapatához. Sajnos azonban a teljesítményük már koránt sem olyan legendás, mint anno.
Boombl4 szemmel láthatóan még most sem tudja teljesen összefogni a csapatot, s1mple teljesítménye erősen visszaesett mióta GuardiaN forgatja az AWP-t, de sajnos ő sem játszott jól tegnap sem. Egy szinte minden tekintetben átlagos Na'Vi-t láthattunk, amivel a remek formában lévő fnatic könnyedén elbánt. Infernot ugyan behúzta az orosz többségű csapat, de a rákövetkező Nuke-on harmatgyenge volt a védelmük, Overpass pedig a fnatic egyik legjobb pályája. Taktika és firepower, azaz tűzerő tekintetében is erősebbek voltak a svédek, sikerült is behúzniuk a meccset, így ők voltak az elsők, akik a mai döntőbe lőtték magukat.

Astralis vs mousesports

Bár a papírforma itt a dánok győzelmét ígérte, azt mindenkinek be kellett látnia a meccs előtt, hogy a mouz remek formában van már hetek óta. Pár héttel ezelőtt behúzták a 2019-es Asia Championship döntőjét, bajnokként érkeztek Odensebe és minden esélyük megvan, hogy ott is azzá váljanak, hiszen ha nem is könnyedén, de magabiztos fölénnyel verték meg tegnap a jelenlegi világelső Astralist.
Kijelenthetjük, hogy a comeback-ek mérkőzése volt a tegnapi, a mouz számtalan alkalommal elveszíthette volna a meccset, de a végén mindig bennük volt az a kis plusz, ami a győzelemre vitte őket. Trainen egyetlen egyszer vezettek csak, akkor is csak két környi előnyük volt. Ennek ellenére kitudták hozni a pályát hosszabbításra, ott pedig a második extra játékidőben meg is tudták nyerni a pályát.

Overpasson már nem volt meg a Trainen látott küzdelem, a védekező oldalán ugyan be tudott szúrni néhány kört a mouz, de ez kevés volt a győzelemhez. Hozzá kell tennem, hogy bár még a dán közönség is a mouz ellen volt, nem ezen múlt a pálya. Hiába kiabáltak be szinten minden pozícióra, amit a dánok le akartak tisztázni, a dánok a "tiszta körökben" is magabiztosan és pontosan játszottak. Ettől függetlenül rossz volt látni és hallani a közönség viselkedését, ideje lenne már kinőnie az e-sportnak az ilyen dolgokat.

Dust2-n kellett eldőlnie a második elődöntőnek, ahol a dánok már már-már a markukban érezték a győzelmet. 14-8-re is vezettek, de a mouz újra meg tudta emberelni magát. Mindannyian remekül játszottak, de az utolsó pályán különösen chrisJ és woxic villogott. Az Astralis még viccesen el is kérte woxic beállításait. Maratoni hosszúságra húzták a meccset, de megérte hiszen 14-8-ről 14-16-ra tudták fordítania  pályát, ezzel pedig kiejtették az Astralist.

A dánok így már zsinórban másodjára estek el a döntőtől, hiszen az előző szezonban a Liquid és a G2, most pedig a fnatic és a mousesports játssza majd a döntőt. Utóbbi csapat sosem jutott még el az EPL döntőjéig, a fnatic pedig négy évvel ezelőtt emelhetett magasba EPL kupát. 

Semmiképpen se maradjatok le a 10. szezon utolsó mérkőzéséről, a fnatic és a mousesports Bo5-ös döntőjéről! Délután 4 órakor érkezünk a döntő közvetítésével a már megszokott helyen, a Magyar Esport Tv Twitch csatornáján, az esporthucs-n.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!