Ma adják át Az Év Sportolója díjakat, Vizicsacsi is jelen lesz a gálán

Ma adják át Az Év Sportolója díjakat, Vizicsacsi is jelen lesz a gálán

Idén először az Év e-sportolóját is díjazta a Magyar Sportújságírók Szövetsége.

Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy habár 2020-at írunk, az e-sportok és azok képviselői a mai napig komoly küzdelmet folytatnak azért, hogy a több évtizedes, netán évszázados múltra visszatekintő sportszervezetek, szövetségek sportként tekintsenek rájuk. A jég azonban lassan, de biztosan megtörik...

E-sportolni nem egyszerű, és nemcsak arról van szó, hogy komoly tehetséggel, végtelen szorgalommal, alázattal és odaadással kell rendelkezni hozzá, hanem arról is, hogy az elképesztő számú rajongó mellett van egy olyan tábor is, aki az e-sportot viccnek tartja, ezáltal pedig teljesen elzárkózik attól, hogy foglalkozzon vele. Szerencsére Magyarországon ebben a kérdésben egyre jobban állunk, köszönhetően többek között az Esportmilla, illetve a Magyar E-sport Szövetség, valamint a partnereik munkájának. Az elmúlt években mind politikai tekintetben, mind sportolói körökben egyre többen nyitottak az e-sport felé, a Magyar Sportújságírók Szövetségének Év e-sportolója díj alapítása pedig egyértelműen egy nagy mérföldkő ezen az úton.

Az M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2019-et ma este tartják a Nemzeti Színházban, és habár Vizicsacsi (az Év szabadidős sporteseményével együtt) múlt héten, a sajtótájékoztatón már megkapta díját, ugyanúgy részt vesz az eseményen, hogy képviselje a magyar e-sportolókat e rangos eseményen.

A díjátadó 20:30-tól lesz nézhető az M4 Sport csatornáján, a jelöltek teljes listáját pedig ITT tekinthetitek meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!