2020 legjobban várt játékai: eseménydús évünk lesz

2020 legjobban várt játékai: eseménydús évünk lesz

Garantáltan jól fogunk szórakozni az idei évben is.

Jó játékokból nem volt hiány 2019-ben, de a 2020-as felhozatal még ütősebbnek ígérkezik. Több legendás fejlesztőcsapat is visszatér ebben az évben és nem titkolt céljuk, hogy odaszegezzenek hosszú órákra a képernyők elé. A Resident Evil 2 Remake, a Days Gone és a Sekiro: Shadow Die Twice lassan a feledés homályába merülhet, ugyanis már az első negyedévben olyan címek érkeznek, mint a Doom Eternal, az Ori and the Will of the Wisps és a Final Fantasy VII Remake. Top 5-ös listánkra az előbbi játékok ugyan nem fértek fel, de mindenképp érdemes figyelni rájuk!

HALO Infinite (PC, Xbox Series X, Xbox One)

Master Chief főszereplésével visszatér a HALO sorozat, amelynek hatodik része az új generációs Xbox konzolokkal együtt érkezik a polcokra. A videók alapján mindent igyekeznek majd kipréselni az új konzolból, de azoknak sem kell keseregniük, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy a megjelenéskor lecsapjanak az új generációs platformra. PC-n és Xbox One-on is pörgethetjük majd az akció FPS-t, amiben sokkal nagyobb szerephez jut Chief, mint a Halo 5: Guardiansban.

Várható megjelenés: 2020 december

Ghost of Tsushima

A középkori Japánban kegyetlen háborúk dúlnak, de Jin Sakai irányításával kivívhatjuk hazánk függetlenség a mongol invázió szorításában. A harmadik nézetből irányított szamurájunkkal különleges harcmodort sajátíthatunk el, a Szellem útját. Az utóbbi években már többször előkerült a japán kultúra, de Ghost of Tsushima képes újítani, mivel a Tsushima szigeteken zajló csatákból elhagyja a fantasy elemeket. Nem kell hatalmas szörnyek gyenge pontjait megkeresnünk a kihívást jelentő bossfightok során, "csak" a mongol armadákat kell felkoncolnunk a nyílt világú akció-kalandjátékban, akár frontális támadásokkal, akár lesből támadva.

Várható megjelenés: 2020 Q2/Q3

Cyberpunk 2077

A lengyel CD Projekt Red fejlesztőcsapata beírta magát a videojátékok történelmébe, amikor összedobták a Witcher sorozatot. Ezúttal nem Geralt kalandjait folytatjuk, hanem egy teljesen új világba kalauzolnak el minket a készítők. A Cyberpunk 2077-ben Night Cityt fedezhetjük fel, ahol dúl az erőszak, korruptak a zsaruk és jó pénzért szívesen eltennének minket láb alól. Johnny Silverhand, azaz Keanu Reeves lesz a segítőtársunk az események felgöngyölítésében és a túlélésben. Rengeteg döntés elé állít minket a CD Projekt Red, de pont emiatt lesz érdemes akár többször is végigjátszani a játékot. Erős történet, fantasztikus látvány, Keanu Reeves, mi kell még? Általában nem szoktuk támogatni az előrendelést, de ha egyetlen játék esetében kivételt teszünk, az a Cyberpunk 2077.

Várható megjelenés: 2020. szeptember 17.

Még több játékért kattintsatok a következő oldalra!

The Last of Us Part II (PS4)

Ahogy a CD Projekt Red neve garancia a jó játékra, úgy a Naughty Doggal szemben is támaszthatunk magas elvárásokat, mivel úgy is tudjuk, hogy képesek ezeket teljesíteni. A 2013-as Last of Us letarolta a videojátékipart és elérte azt, hogy csak miatta álljanak sorba a pénztáraknál a gamerek, hónuk alatt a frissen vásárolt PlayStation 3-mal. A kannibál lények között ezúttal Ellie-t irányíthatjuk majd, akivel ezúttal is a túlélés lesz az elsődleges célunk. Nem változik az irányítás, nem változik a műfaj, de az ígéretek szerint minden jobb, szebb és élvezetesebb lesz, mint az előző részben. A PlayStation 4-ből már több cím is megpróbálta kihozni a maximumot, de a látottak alapján sima befutónak tűnik a The Last of Us Part II.

Várható megjelenés: 2020. május 29.

Marvel's Avengers (PC, PS4, Xbox One, Stadia)

Vegyes érzésekkel fogadták a rajongók a hivatalos Marvel's Avengers videojáték első bemutatóját, de ahogy derülnek ki a részletek, úgy lehetünk egyre biztosabbak abban, hogy jó kezekbe került a világ egyik legnépszerűbb franchise-a. Az Eidos Montréal és Crystal Dinamics kezei között formálódó akció-kalandjátékban irányíthatjuk Vasembert, Thort, Amerika Kapitányt és még sok más szuperhőst, sőt az ígéretek szerint folyamatosan bővülni fognak a játszható karakterek, mivel rengeteg ingyenes DLC-vel készülnek a fejlesztők. Az új helyszínekre szükség is lesz, mivel a városi zúzást egy idő után meg lehet unni, bár az egyedi képességek segítenek abban, hogy több módon is átverekedjük magunkat a pályaszakaszokon.

Várható megjelenés: 2020. szeptember 4.

Szerintünk a fenti játékok azok, amelyekre a leginkább érdemes figyelni 2020-ban, de a teljesség igénye nélkül nézzük meg, hogy még milyen folytatások és új IP-k várnak ránk idén.

  • Warcraft III: Reforged (PC) - 2020. január 28.
  • Doom Eternal (PC, Xbox One, PS4, Switch) - 2020. március 20.
  • Half-Life: Alyx (PC) - 2020. március
  • Resident Evil 3 Remake (PC, Xbox One, PS4) - 2020. április 3.
  • Watch Dogs: Legion (PC, Xbox One, PS4) - 2020 Q3/Q4
  • Godfall (PC, PlayStation 5) - 2020 Q4

Ti melyik játékot várjátok 2020-ban a legjobban? Esetleg van már olyan, amit elő is rendeltetek?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!