CS:GO után CoD-ban is aprít DeadFox - Ilyen volt a ROG Challenge

CS:GO után CoD-ban is aprít DeadFox - Ilyen volt a ROG Challenge

MTK E-sport Arénájában csaptak össze játékosok és influencerek  a legújabb Call of Duty-ban.

Január 18-án megrendezésre került az ROG Challenge az MTK Esport Arénájában. A rendezvényen méltán híres streamerek, illetve bajtársaik mérették meg magukat a Call of Duty legújabb verziójában, azon belül is 2v2 Gunfight játékmódban.

A rendezvény a remek casual mérkőzések mellett számos extrát is nyújtott mindazoknak, akik online vagy offline követték a rendezvényt. A verseny végül a „Team Deadfox” győzelmével zárult! Deadfox és társa, FARKAS csak egy igazán színvonalas és feszült Bo5 után tudta térdre kényszeríteni JONESY-t és társát, pH-t.

TeamDeadfox winning moment

MTK mint Esport Aréna

Az MTK Esport Arénája egyértelműen alkalmas arra, hogy otthont adjon komolyabb e-sport versenyeknek. A padok, ülőhelyek tiszták és viszonylag kényelmesek. A projektorok kiváló távolságban vannak, egyáltalán nem zavaró a szemnek hosszabb bámulás után sem. Az éppen harcoló csapatok játékosai a csarnok bármelyik szögéből jól láthatóak, a kommentátorállás és a technika is szem előtt van, amit az üresjáratok alatt lehetőség van jobban tanulmányozni. Mindent összevetve a kiépített infrastruktúra a kék színnel (elvégre MTK) egy bámulatos e-sport központ, amit érdemes lenne sokkal többször megnyitni a nagyközönség számára.

Élvezhető még a CoD mint e-sport 2020-ban?

Az nézői élményt sikerült fokozni minőségi animációkkal és látványos kisfilmekkel is. A vágás remek volt, az operatőrök mindig megtalálták a legérdekesebb elemeket a nézőtéren, ezzel folyamatosan bevonták a közösséget is (Zsozéatya vagy éppen Féreg Csabi spontán bevágásakor mindig derült a nézőtér). A ROG Challenge mérkőzések közti részét kreatív programokkal töltötték ki, garantálva, hogy ez a showmatch jellegű, influencer-based community event mindenkinek adjon valami extrát.

Ha éppen két tárnyi nerf-gunt szerettél volna beletúrni Csabiba, vagy esetleg „Keep talking and Nobody Explode”-ozni lett volna kedved, némi nyereményjátékért cserébe ott volt a lehetőség. Mindent összevetve, a szervezők minden kétséget kizárólag komolyan vették a valószínűleg hónapokon át tartó felkészülést: A hozott technika hibátlan volt, a csapat minden tagja felkészült volt és tette a dolgát, kihozták a helyszínben rejlő potenciált. A rendezvény soundtrack-je (vagy nevezzük dudududu-nak?) passzolt a hangulathoz, habár néha úgy érezte az ember, hogy inkább egy légkalapács durrogjon az ember füle mellett, mint még egyszer ugyanaz a 13 másodperces melódia. 

Az eseményen készült fotókért kattints az alábbi képre!

Kinek szólt mindez?

Mivel ez egy influencer és twitch-streamereknek szóló rendezvény volt, nem volt elvárható az, hogy felkészült, hónapokat készülő csapatok epic saga-ját látjuk, a valóság mégis tartogatott meglepetéseket. A mérkőzések viszonylag izgalmasak voltak, habár a játék limitáció (bokrok a Hill nevű pályán), illetve a véleményem szerint gyenge netcode miatt a szerencsén múlt néhány eredmény. Itt jön azonban csak a képbe az alapvető játékintellgiencia „szentsége”, amit Deadfox és Farkas a legmagasabb szinteken űzött, ezzel elhozva a végső győzelmet is. 

Hozzáadott értékként a mérkőzések között voltak nézői játékok, amik néhol túlságosan elhúzódtak, és nem is igazán volt egyértelmű, hogy mi volt a feladat. Ildomosabb lett volna, ha a mérkőzések Bo5-ben zajlanak és esetleg 1-el kevesebb community game-t iktatnak be a szervezők, bár való igaz, hogy akkor kevésbé lett volna szórakoztató a nézők számára az esemény.

Az élménybeszámolót írta Katona "Stricken" Patrik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!