Újabb játékos teregette ki a szennyest - Impulse sem kapott pénzt

Impulse akkor a Valiance színeiben játszott, azóta is várja nyereményét.

Úgy tűnik minden héten jelentkezik valaki, hogy "Hé, én sem kaptam meg a WESG fizetésem". Múlthéten számoltunk be nektek arról, hogy a 2018-as WESG győztes Windigo a mai napig sem kapta meg közel 150 millió forintos fődíját, ma pedig a Valiance, későbbi CR4ZY egyik beugrója panaszkodott.

"Képzeld el azt amikor a CR4ZY színeiben játszol a WESG döntőn (valójában akkor még a Valiance név alatt játszottak - a szerk.), a legjobb nyolc között végeztek, aztán senki sem foglalkozik veletek és a nyereményt sem kapod meg. 2020 van, mégis így mennek a dolgok."

Hamar megjelent a poszt alatt Antonio Meić, a CR4ZY vezérigazgatója, aki szerint mivel Impulse csak beugró volt, abban egyeztek meg, hogy a fizetsége egy új PC lesz, amit aztán 1000 dollárban fizettek ki neki. Ember legyen a talpán, aki ebben az esetben igazságot tud tenni, az biztos, hogy a WESG megítélése egyébként sem volt az egekben, hát még a panaszok után.

Egyrészt sok csapat és játékos elesik a versenytől, hiszen a WESG-en csak azonos nemzetiségű ötösök játszhatnak, így van, aki inkább nem is foglalkozik a WESG-gel, helyette gyakorlással, felkészüléssel tölti azt az időt. Emellett rengeteg szervezésbeli probléma szokott a felszínre kerülni, ahogy a vízumokkal is sorozatosan baja van a játékosoknak, hiszen a WESG döntők hagyományosan Kínában vannak.

Idén ez még inkább nehézséget jelent, hiszen az országban erősen tombol a koronavírus, a kínai Riot Games fel is függesztette az LPL és az LDL összes mérkőzését. A WESG döntő márciusban kerül majd megrendezésre, de nem lennék meglepve, ha a vírus még arra a versenyre is kihatással lenne.

a 2018-as WESG győztes Windigo (forrás: hltv.org)

Ezzel sebből vérzik a WESG, ideje lenne összekapniuk magukat a szervezőknek, mert így lassan, de eljutunk arra a szintre, hogy a folyamatos presztízsvesztés után már senkit sem érdekel majd az egykoron rekord nyereménnyel kecsegtető verseny.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!