Visszatér a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság - Indul a 2. szezon!

Visszatér a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság - Indul a 2. szezon!

A 2019-es szezon után 2020-ban is indul a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság. Szedd össze a csapatodat, izzítsátok be a gépet és jelentkezzetek az osztályozó kupákra!

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság idén is megnyitja kapuit a magyar e-sport szerelmesei előtt. Ha szeretnél részese lenni ennek a versenysorozatnak, akkor itt az ideje jelentkezni. Ha inkább hátradőlnél, és a kényelmes kanapéról követnéd az eseményeket, akkor figyeld a híreket, kapcsolódj be a közvetítéseinkbe és nézd, ahogy hazánk legjobb játékosai megküzdenek a K&H MNEB trófeákért. A tét idén is nagy, ugyanis a bajnokság összdíjazása 15 millió forint!

Osztályozó kupa

A K&H MNEB immár a második fejezetéhez ér, viszont a ligákban vannak kiadó helyek. Ez azt jelenti, hogy akár a ti csapatotok is ringbe szállhat a kupáért, a versenyért, és nem utolsó sorban a nagyszerű nyereményekért. Hogy leadhassátok a jelentkezéseteket a bajnokság bármelyik játékára, két dolgot kell megtennetek. Először is az alábbi linken regisztrálnotok kell, hogy megkapjátok a versenyengedélyeket.

Ezen kívül az ESL oldalán tudtok jelentkezni a Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends és Rainbow Six Siege játékokra. 

Egyelőre a fenti három játék kvalifikációs körei indulnak el, a Gran Turismo Sport, a PUBG és a Hearthstone játékokra később tudtok regisztrálni. 

Életkori szabályok

Azok indulhatnak a K&H MNEB versenyszámain, akik a selejtező kezdetéig betöltötték 16. életévüket. Ezen kívül a 16 és 18 év közöttieknek szülői engedély szükséges a részvételhez. Ezt az engedélyt az mneb.esport1.hu oldalán lévő regisztráció után kapjátok meg a visszaigazoló e-mailben. Amennyiben egy játékos nem töltötte be a korhatárt, a csapat kerettagjai között ott lehet, de versenyezni csak akkor tud, ha már elmúlt 16 éves. 

Nemzetiségi szabályok

Itt megkülönböztetjük az 5v5 (League of Legends, Rainbow 6 Siege, Counter-Strike: Global Offensive) csapatjátékokat, illetve az 1v1 (Hearthstone, FIFA, Gran Turismo Sport) játékokat. Előbbi esetében a csapatban három magyar, illetve két, magyar állampolgársággal nem rendelkező, de európai játékos lehet. Utóbbinál csak magyar állampolgárok jelentkezhetnek.

A kettős állampolgárok (pl. egy magyar-szlovák kettős állampolgár) eldönthetik az Osztályozó kupa kezdete előtt, hogy melyik nemzet színeiben kívánnak indulni a versenyen, de ezt előre jelezniük kell az ESL felé. Végül pedig a PUBG esetében a csapat négy játékosából csupán egyetlen lehet külföldi, Európa területéről. A további három játékosnak kötelező magyar állampolgársággal rendelkeznie.

Játékszabályok

A játékszabályokat az alábbi linken érhetitek el. Az egyes játékokra vonatkozó formátumokról hamarosan minden információt megtudhattok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!