Legends of Runeterra kisokos - Mi? Hol? Mennyi?

Mennyi XP-t adnak a PVP meccsek? Mi rejlik a ládákban? Mi kell ahhoz, hogy a vault fejlődjön? Ebben a cikkben a legfontosabb dolgokat vettük sorra.

A Legends of Runeterra világa egyre jobban megtelik élettel. Az elmúlt egy hétben elkezdtek csiszolódni a paklik, pár stílus egy picit megszaladt, mint például az Elusive variációk és összesen ennyi idő kellett, hogy valaki megmássza a ranglétrát Master rangig. Ami biztos, hogy nagyon sok játékos örömmel üdvözölte az igazán hatékony f2p rendszert. Akár nagyon rövid idő alatt el lehet érni különféle jutalmakat és ezzel a játék jutalmazza, ha időt fordítunk rá. Persze az idő relatív, hiszen egy pont után a haladás lelassul, gyakorlatilag egyre kevesebb XP üt a markunkat. Ez pedig azt próbálja megakadályozni, hogy az se szerezzen túl nagy előnyt, kollekció szinten, aki nagyon sok időt bele tud fektetni a párbajokba. Ebben a cikkben a pontos számok  kerülnek terítékre. Mik vannak a ládákban vagy a kapszulákban? Mennyi XP kell a heti Vaulthoz? Hogy változik a kapott XP, ha folyamatosan pörgetjük az AI és PVP meccseket? Ezzel persze nem ér véget a történet, ahogy halad majd az idő és megismerjük jobban a dolgokat, akkor ezt a cikket is frissíteni fogjuk majd.

Meccs XP

A Runeterra tapasztalati rendszere igazán felhasználóbarát. Jutalmazza, ha valaki naponta belép 2-3 órára, de azután már olyan lassan jön az XP, hogy abban az estben, ha valaki farmolni akar, már nem éri meg a belefektetett idő. Persze, lehet mindig gyakorolni, arra mindig lehet időt szánni, de XP szempontjából egy idő után megtorpan a játék. De lássuk pontosan milyen XP jön csak a meccsekből.

Napi PVP win

Ez nem is egy, hanem egyszerre három bónuszt jelent. A nap első három győzelme után egy kis extra XP üti a markunkat, persze az alapon kívül.

  1. win + 400 XP
  2. win + 200 XP
  3. win + 100 XP

PVP/PVE győzelem/vereség XP

Nem mindegy, hogy az ellenfelünk egy valós játékos vagy az AI, ami egyben a gyakorló mód is. Az első meccsek mindkét esetben relatíve szép mennyiségű tapasztalati pontot jelentenek, de 10-20 meccs után belassul a dolog, sőt 30 után teljesen el is tűnik.

PVP

  • 1-10 PVP Győzelem: 200 XP
  • 11-15 PVP Győzelem: 150 XP
  • 16-20 PVP Győzelem: 100 XP
  • 21-30 PVP Győzelem: 50 XP
  • 31+ PVP Győzelem: 0 XP

  • 1-5 PVP Vereség: 100 XP
  • 5-10 PVP Vereség: 50 XP
  • 11+ PVP Vereség: 0 XP

PVE

  • 1-5 PVE Győzelem: 75 XP
  • 5-10 PVE Győzelem: 50 XP
  • 11+ PVE Győzelem: 0 XP

  • 1-5 PVE Vereség: 50 XP
  • 5-10 PVE Vereség: 25 XP
  • 11+ PVE Vereség: 0 XP

Kapszulák

Minden bizonnyal mindenki bontott már pár ilyet, de lássuk a különböző színek mit is jelentenek. Ugyan kártyából négy szín van, gyakoriság alapján (Common, Rare, Epic, Champion), de kapszulából csak három (Rare, Epic Champion). Ez azért van, mert Common lap, mindegyikben van. Az alábbi képen láthatjátok, hogy miből mennyi van egyben. A szürke hátlap random kártyát jelent, a teliszín Wild lapokat jelent.

Ládák

A ládák az elején csak kártyákat rejtenek, de az értékük növekedésével egyre inkább kapszulák rejlenek bennük(Amik szintén kártyákat foglalnak magukba). Emellett shardokat is találunk bennük, szintén azzal egyenesen arányosan, hogy milyen az értékük.

Weekly Vault 

A 'Heti Trezor' a jutalmak mellett a legnagyobb kártyafarmolási segítségünk. Ahogy gyűjtjük a tapasztalati pontokat, a vault folyamatosan fejlődik/szintet lép. Először három bronz ládát jelent és persze az azokban lévő dolgokat, de ahogy jön az XP, folyamatosan jobb jutalmakat találunk majd benne, keddenként. Az alábbi táblázatban az XP követelményeket láthatjátok szintenként, alatta pedig, hogy a különböző szinteken mit is lehet kiszedni belőlük. Fontos még megemlíteni, ha valaki legalább 10. szintitg felviszi a ládát, akkor kap egy ingyen Expedition tokent.

Upgrade

Ha már nagyjából tisztában vagyunk azzal, hogy mi-mennyi-hányméter, akkor utoljára említsük meg az Upgrade jelenséget. Ez annyit takar, hogy minden nyitáskor, legyen az kapszula, vault, láda vagy kártya. Van esély arra, hogy az egész jobb legyen. Így lesz a plat ládából dia láda, egy random kártya így válik Wild kártyává, így lesz a Rare kapszulából Epic kapszula vagy még sorolhatnánk. Ennek persze csak bizonyos százalékos esélye van, amit a következő táblázatban láthattok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!