2 millió dolláros összdíjazással mutatkozott be az ECS utóda, a FLASHPOINT

2 millió dolláros összdíjazással mutatkozott be az ECS utóda, a FLASHPOINT

Az eddigiekhez képest merőben más megközelítésben érkezik a FLASHPOINT.

Mondhatni összekapott az utóbbi hetekben a két legnagyobb versenyszervező a CS:GO világában, az ESL és a FACEIT. Előbbi már korábban bejelentette a Pro Tourt, így utóbbinak is lépnie kellett. Ki is szivárogtak hírek a B Site-nak hívott új, franchise lapú ligáról, amit most végre hivatalos is bejelentettek. Márciusban érkezik a FLASHPOINT első évada!

A már évek óta ismert és kedvelt Esports Championship Series, vagyis az ECS ezzel lehúzta a rolót, hamvaiból viszont megszületett a FLASHPOINT. A Korábbi hírek igaznak bizonyultak, az új liga franchise alapokon nyugszik, tehát vannak csapatok, akik bevásárolhatják magukat és vannak olyanok is, akik selejtezők útján kerülhet be a mezőnybe.

Duncan 'Thorin' Shields, kvázi a liga arca már korábban is elmondta, hogy ez a rendszer azért lesz jó, mert így a csapatoknak is érdeke lesz, hogy működjön, jól menjen a liga. A kiszivárgott csapatok listája is igaznak bizonyult, hiszen hat együttes már biztosan harcba száll majd a ligában, ők a Cloud9, a Gen.G, az MIBR, a c0ntact (korábbi CR4ZY), a MAD Lions és a Dignitas.

Két szezonnal készülnek idén, az első már márciusban kezdetét is veheti, összességében pedig rekordnak számító, 2 millió dolláros összdíjazással startol majd a FLASHPOINT. A produkciós csapatot is bejelentették pár napja, így már csak a maradék résztvevő csapatok kiléte ismeretlen, illetve az, hogy mivel rukkol elő a FLASHPOINT és a FACEIT. Korábbi ígéretük szerint ugyanis soha nem látott showt tesznek majd le az asztalra, ami nem csak, hogy felveszi a versenyt az ESL produkcióival, de le is körözi azokat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!