"Aphelios egyértelműen játszható miden" - G2 Perkz

A világ legjobb formában játszó midese megosztotta gondolatait a League of Legends jelenlegi helyzetéről.

Elképesztő sorozatot fut a G2 Esports, ugyanis a tavalyi bajnok még mindig nem talált legyőzőre. Jelenleg 6-0-val, két meccs előnnyel vezetik a LEC 2020-as tavaszi szezonjának tabelláját, amiben óriási szerepe van Perkznek. A horvát játékos ösvényt váltott 2020-ra, mivel edzői utasításra posztot cseréltek Capsszel. A helycserés támadás minden kétséget kizárólag működik és Perkz is jól érzi magát a régi-új pozíciójában. A LEC stábja elkapta egy interjúra a G2 sztárját, aki nem volt rest beszámolni a tapasztalatairól a LoL jelenlegi helyzetével, azaz az S10-zel kapcsolatban.

Sokat beszéltek az előszezonban az új sárkányokról. Szerinted az új buffok erősebbek vagy gyengébbek, mint az elmúlt szezonban?

Perkz: "Önmagukban elég gyengék. Tavaly, ha az ellenfél csapatának sikerült az első nyolc percben megszerezni egy óceán sárkányt, akkor azonnal megbillent a mérleg nyelve. S10-ben egyáltalán nem zavar, ha megszerzik az óceán erősítést. Úgy gondolom, hogy jelenleg két óceán erősítés felel meg egy tavalyi Ocean Drake-nek. A lelkek ezzel szemben tényleg brokenek. Mindegyik op, de az óceán lélek a legdurvább, túl sok regent biztosít. Egy dolog miatt mégis jók az idei sárkányok. Akár már a 22. percre felbuffolhatjuk velük a csapatot."

A profi mérkőzéseket mennyiben befolyásolta az Elemental Rift érkezése?

"Nem gondolnám, hogy túl nagy hatással van a meccsekre, de mindenképp egy ötletes kis plusz. Szeretem az Infernal Riftet, mivel könnyebb megszerezni a Blue buffot. Az erősítés melletti falakkal kite-olni tudom, ami elég jó dolog. Az Ocean Riftet is tetszik, mivel szórakoztatóbbak a meccsek az extra bokroknak köszönhetően.

Milyen érzés volt visszatérni a középső ösvényre?

"Elég könnyűnek éreztem. Azt gondoltam, hogy nehéz lesz megtanulni az új hősöket, mint Akalit, Qiyanát és Sylast, mivel ezekkel nem igazán játszottam. Utóbbival azért lenyomtam a megjelenése után nagyjából 50 meccset, mert fun volt játszani a hőst... Akalival nagyjából 100 meccset toltam le az offseasonben, kicsit kevesebbet Qiyanával, de vele egyszerűbb is játszani. Szerintem elég jól belejöttem ezekbe a champekbe, a többivel eddig sem volt problémám, mert a korábbi években kitapasztaltam őket.

Szerinted az új hősök közül melyik állja meg a helyét miden?

"Aphelios egyértelműen játszható a középső ösvényen, de sok más hős van, amik erősebbek, mint például az assassinok... Természetesen Sett is vihető midre, elég "busted" a hős. Talán topon még jobb, de midre is teljesen vállalható pick.

Mit gondolsz a Diana reworkről?

"Szeretek Dianázni, alig várom, hogy a LEC-ben is kipróbálhassam. Kicsit trükkös lett, mivel kétszer át kell gondolnod, hogy mikor mész be a harcokba. Nem gondolnám, hogy broken lenne, hiába állítják ezt sokan róla. Egyértelműen a játszható kategóriába sorolnám."

Záró gondolatként mit osztanál még meg az idei évvel kapcsolatban?

"A bot lane egyértelműen broken. Tavaly mindenki a Xayah + Rakan páros miatt panaszkodott, de ez a két hős együtt még mindig erős. Az az egyetlen bökkenő, hogy Aphelios és Senna túlságosan is hatékony, ezért nem lehet Xayah + Rakant pickelni ellenük. Ez jól tükrözi, hogy mennyire op most az alsó ösvény!"

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Caps vagy Perkz a jobb mides?

  • 19 %
  • 5 %
  • 59 %
  • 16 %