Páros videojáték ötletek Valentin-nap alkalmából a hétvégére!

Páros videojáték ötletek Valentin-nap alkalmából a hétvégére!

Hazánkban nem olyan nagyon régóta ünnepeljük a Valentin-napot, mégis mára abszolút beitta magát a köztudatba. A szerelmesek ilyenkor igyekeznek méltóképpen kifejezni érzelmeiket, ennek ellenére ez az esemény a szeretetről, barátságról és a tavaszvárásról is szól.

Magának az elnevezésnek a hátterében egy érdekes történet áll, és ha a mélyére akarunk ásni, akkor vissza kell repülnünk a III. századba. Ez az ünnep egy ekkor élt püspök, Szent Bálintnak, azaz Valentin nevéhez kötődik. Valentin hithű katolikus püspök volt, aki kiállt az emberek jogaiért. Az uralkodó II. Claudius azon a véleményen volt, hogy a nőtlen férfiakból jobb katonák válnak, mint azokból, akiknek feleségük és családjuk van, ezért megtiltotta a fiatal férfiaknak a nősülést. Valentin viszont úgy tartotta, hogy ez a döntés káros a fiatal férfiaknak, ezért titokban összeeskette a szerelmeseket, még a katonákat is. A friss házasokat a saját kertjéből szedett virágokkal ajándékozta meg.

"Amikor II. Claudius rájött az árulásra, bebörtönözte a papot. Valentin összebarátkozott a börtönőrével és a hite erejével, imáival visszaadta a börtönőr vak lányának a látását. Kivégzése előtt a püspök üzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá:”A Te Valentinod.”

A legenda évszázadokon át fennmaradt és a XIV. században Valentin a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Az angolok viszont már 1446 óta tartják a Valentin-napot. Az 1700-as években divatossá váltak a Valentin-verseskötetek és a 19. században pedig már üdvözlőkártyákat is küldtek egymásnak az emberek. Azóta pedig már szinte a világ összes országában elfogadott ünneppé vált.
Magyarországon csak 1990-ben vezették be ezt a különleges napot, ami bár nem számít piros betűsnek, mégis egy igen meghatározó ünnepe lett hazánknak."

Nincs ez másként a gamer világban sem, egyre több videojáték fejlesztő igyekszik kedveskedni valamivel a rajongóknak, persze ki-ki a maga módján. A Sony külön reklámot gyártott, míg a Borderlandsban például új eseményt kapnak a játékosok. Februárt 14. idén péntekre esik, és talán sokaknál ez pont a legjobb időpont egy nagyobb ünneplésre, hiszen utána még az egész hétvége szabad. Ha esetleg valami játékkal is elütnétek az időtöket a párotokkal, akkor igyekeztünk nektek egy remek kis csomagot összeállítani:

Overcooked 1 & 2

Gondolkoztatok rajta, hogy esetleg összedobnátok egy romantikus vacsorát? Miért nem álltok össze és lesztek egy fenomenális duó, két séf, esetleg a séf és a kukta, akik ínycsiklandozó étellel kápráztatjátok el, nos nem magatokat, hanem az éhes tömeget. Az Overcooked első és második részében együtt, egymásra támaszkodva kell elkészítenetek lehetőleg minél gyorsabban a finom falatokat. Izgalmas, pörgős és szórakoztató játék, amivel sok-sok órát eltölthettek a hétvégén. Konzolon, PC-n és Nintendo Switchen is beszerezhető a játék.

Trine 1 & 2

Úgy tűnhet, hogy ez egy szimpla oldalnézetes játék, azonban ebben a cseppet manipulált fantáziavilágban semmi sem az, aminek látszik. Az előrejutás érdekében rejtvényeket kell megoldanotok. Te és a társad 3 kaszt között váltogathattok: egy lovag, egy íjász és egy varázsló áll a rendelkezésetekre. A felfedezés és a közös játék élménye egy varázslatos világot mutat be, és egymásra támaszkodva játszhatjátok végig kalandot. PC-n, PS4-en és Switchen is elérhető.

Who' Your Daddy?

Nem kell egyből rosszra gondolni. Ebben a játékban igazából egy babáról kell gondoskodnotok, némi csavarral. A lakásban található veszélyes elemeket kell biztonságossá tennetek, illetve ügyelnetek rá, hogy a kis lurkó ne férhessen hozzájuk. Ez az egyik játékos feladata, de itt jön az érdekessége a dolognak, hiszen a másik a baba felett veszi át az irányítást. A cél természetesen, hogy minél rosszcsontabb utódok legyetek, míg a szülőnek ezt kellene megakadályozni. A szórakozás és a könnyes nevetés garantált. PC-n Steamen megtaláljátok a játékot.

Portal 2

Az utóbbi idők egyik legjobban elismert játékát alkották meg a Portal személyében. Ebben a világban lehetőségetek van a fizikát segítségül hívó portal gun használatára, amivel tetszőlegesen mozgathatjátok és pakolhatjátok egyik vagy másik helyre a tárgyakat. A folytatásban aztán már ketten oldhatjátok meg a feladványokat és közös erőfeszítéssel juthattok tovább az egyik pályáról a másikra. A jó összhang sikerre vezethet, végül pedig megmenekülhettek az AI által irányított felügyelő elől. PC-re könnyedén elérhető a játék.

Super Mario Party

Számos oka lehet annak, hogy ez a játék nagyszerű, sőt Valentin-napra egy remek választás. Mario-t alighanem mindenki ismeri, emberemlékezet óta része a videojáték történelmének, a Party alcímet viselő epizód viszont a franchise szintén egy nagyon mókás alkotása. Abszolút több játékosra lett kitalálva, a kezelése könnyű, így garantált az egész hétvégés kikapcsolódás, ha ezt választjátok.

A LISTA A KÖVETKEZŐ OLDALON FOLYTATÓDIK!

Stardew Valley

Mi lehet pihentetőbb annál, ha egy saját kis aranyos farmot üzemeltetsz? Mondjuk, ha ketten teszitek mindezt. A Stardew Valley-ben növényeket ültethettek, betakaríthatjátok a takarmányt, csirkéket nevelhettek, de még flörtölhettek is a városlakókkal - persze ezzel csak óvatosan, a másik meg ne lássa. Ebben a játékban semmiféle versengés nincs egyébként, szimplán egy csapatot alkottok, és napkeltétől napnyugtáig azon dolgoztok, hogy a pixelfarmotok a lehető legcsodálatosabb legyen.

Pokemon: Let’s Go, Pikachu! or Let’s Go, Eevee!

Mivel nincs beleprogramozva bonyolult harci rendszer vagy kéz-szem koordináció, ezért a Pokemon könnyen futtatható bárki számára. A Switch-re kiadott újabb verzió még jobban támogatja az új játékosokat. Ezenkívül a másik is csatlakozhat a kalandotokhoz, együtt utazhattok és bármiben segíthettek egymásnak, a harcoktól egészen a Pokemonok begyűjtéséig. Legyetek együtt a legjobb Pokemesterek a hétvége alatt.

A Way Out

Ha egy kis akcióra vágytok, akkor az osztott képernyős Way Out telitalálat lehet. Ebben az alkotásban tényleg csak úgy tudtok elmenekülni a börtönből és haladni előre, ha összedolgoztok. Az osztott képernyő ebben is segít, mert lesz gyakran olyan helyzet, hogy egy adott részfeladatot csak az egyikőtök tud megoldani, majd a másik tudja véglegesen befejezni. Az izgalom, a történet és az akció együttesen végül egy egész estés mozira hasonlít majd, amelyet közösön élhettek át.

Just Dance 2014

Ez egy nagyon könnyű választás Valentin-napra, már ha szerettek táncolni, és egy kicsit versengeni vagy éppen összehangolni a mozdulatokat a zenére. Nem csak ketten, de további barátokat és párokat és meghívhattok egy fergeteges tánc partyra. Gyakorlatilag minden platformra elérhető és felhőtlen kikapcsolódást garantál.

Knack

Az emberiségnek egy különös hőshöz, Knackhez kell fordulnia, hogy megmentse őket egy új veszélytől. A szerény külsejű Knack mindössze egy méter magas, de titokzatos, ősi relikviáknak köszönhetően képes gigantikus zúzógéppé változni. Ez a játék csak PS4-re érhető el.

Unravel 2

Ha esetleg elvesztettétek volna a fonalat, akkor most az a jó hírem, hogy megtaláltátok. Az Unravel egy fantasztikus grafikával és hangulattal megáldott kalandjáték. Egyedül, de ketten is játszhatjátok, viszont utóbbi csak lokálisan működik, tehát egy gépről két kontrollerrel. A főszereplői a történetnek a fonálemberkék, és a pályán haladva mindig biztosítanotok kell őket, hogy nem fogynak el, különben véget ér a kaland vagy szimplán nem tudtok tovább haladni. Minden ügyességeteket latba kell venni, hogy felfedezzétek ezt a különös, de annál csodálatosabb világot.

Ti végül mivel töltitek a hétvégét?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!