Ilyen játékkal simán bekerülhet a LEC-be bluerzor, a legjobb magyar dzsungeles

Ilyen játékkal simán bekerülhet a LEC-be bluerzor, a legjobb magyar dzsungeles

Félidejéhez ért az LFL, azaz a francia LoL liga, bluerzor és a GamersOrigin a második helyről várhatja a folytatást.

Kiss "Vizicsacsi" Tamás hatalmas űrt hagyott maga után, ugyanis magyar játékos nélkül maradt a LEC. A tavaszi szezonban már biztosan nem lesz piros-fehér-zöld zászlós idéző a színpadon, de a Summer Splitig még bőven van idő megmutatni, hogy igenis vannak tehetséges és LEC szinten teljesíteni képes magyar LoL-osok. Jelenleg a legmagasabban rangsorolt ilyen játékos Subicz "bluerzor" Dániel, aki a francia első osztályban, a GamersOrigin csapatával gyűjtögeti szorgosan a győzelmeket.

A 20 éves idéző még mindig nagyon fiatalnak számít a népes mezőnyben, de már hatalmas nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Harmadik szezonjában küzd a minél jobb helyezésekért a GO-nál, korábban megfordult a MAD Liosnél és a Vitality Academynél is. Eddigi legjobb eredménye a 2018-ban elhódított francia bajnoki cím, de volt már EU Masters 3-4. helyezett és spanyol liga alapszakasz győztes is. Néhány hónapja átmenetileg visszatért Magyarországra, ugyanis a K&H MNEB Warmup Kupáján szerepelt az iPon Team Horizon Reapers színeiben. A megérdemelt győzelem kötelező ujjgyakorlat volt a Kubu, bluerzor, Meight, Stiles, Hextasy ötösnek.

Az LFL 2020 tavaszi szezonjában jelenleg 6-2-vel állnak bluerzorék, amiből oroszlánrészt vállal a magyar srác. A dzsungelesek között ő farmol a legjobban, övé a legjobb KDA és ő vesz részt legtöbbször csapatának gyilkosságaiban.

Ezek a statisztikák önmagukért beszélnek és megerősíthetik abban bluerzort, hogy helyes úton jár. Már korábban is közel került ahhoz, hogy a LEC-ben szerepelhessen, de talán most van a legnagyobb esélye arra, hogy valamelyik topcsapatnál betölthesse a kezdő jungler szerepkört.

Külön ki kell emelni, hogy hazánk legjobb dzsungelese olyan hősöket használ a legtöbbször, akik stabil szereplői a LEC-nek és más komoly ligáknak, vagyis a kompetitív, profi metának. Jankos és Selfmade is retteghet, ha bluerzornak sikerül átmentenie ezt a formáját az EU Mastersre, ami a LEC valódi dobbantója.

Ebben a versenysorozatban korábban már megfordult bluerzor, de a döntős szereplés sajnos nem jött össze neki. Általában a francia, német és spanyol bajnokság legerősebb csapatai vívják meg ádáz csatáikat az EU Masters utolsó fordulóiban, így bluerzornak minden esélye megvan arra, hogy elődöntőig, sőt döntőig meneteljen. A LEC csapatok számára általában ezek a gárdák azok, akik az utánpótlást jelentik. Nem véletlen, hogy a tavalyi két döntős (Vodafone Giants és BIG) három játékossal képviselteti magát a LEC jelenlegi kiírásában.

Ha bluerzor és a GO bekerülne az EU Masters döntőjébe, akkor óriási sansza lenne a magyar játékosnak arra, hogy nyáron beteljesüljön az álma és Vizicsacsi után, második magyarként szerepelhessen Európa legrangosabb League of Legends ligájában.

Akkor sem kell kétségbeesnie, ha a döntő esetleg nem jönne össze, mivel Eika és Comp 2019 végén úgy került az Immortals és a Team Vitality klubjához a Team-LDLC-től, hogy "csak" egy francia bajnoki címet zsebeltek be a 2019-es nyári szezonban. Bluerzoron jelenleg semmi sem múlik, tényleg mindent belead abba, hogy felkeltse a scoutok figyelmét, miközben egy pillanatra sem felejti el, hogy a LoL még mindig egy 5v5 csapatjáték. 



OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted összejöhet bluerzornak a LEC szereplés?

  • 75 %
  • 21 %
  • 4 %