Dota 2 világbajnok segítette győzelemre a CS:GO csapatot

Dota 2 világbajnok segítette győzelemre a CS:GO csapatot

Kétszeres TI bajnoknak köszönheti az OG a továbbjutást a Blast Pro Spring Series-en!

Véget ért a két héten át tartó Blast Premier Spring alapszakasza, aminek eredményeképpen 6 csapat automatikusan a 750 ezer dolláros döntőbe jutott, míg 6 másik a "Showdown" körbe, melynek végén lesznek, akik szintén bekerülnek a döntőbe, mások pedig búcsúznak a Blast Pro-tól. A végeredmény igencsak meglepőre sikeredett, ugyanis sem a világelső Astralis, sem az Észak-amerikai reménység, az EG (#5) nem jutott be a döntőbe, ellenben a Complexity-vel (#28), a G2-val (#8) és az OG-val (#25). Utóbbi, a csapat irányítójának elmondása alapján, az ex-profi, kétszeres Dota 2 TI bajnok játékos, Sébastien "Ceb" Debs segítségével verekedték ki magukat a csoportjukból.

A műsorvezető magához hívta Aleksibet, az OG irányítóját, hogy megkérdezze, milyen hatással van rájuk Ceb, aki végig ott volt velük a meccsek során.

"Nagyon tisztelem! Ahogy beszél, ahogy motiválja az emberek az elképesztő. Soha, de soha nem találkoztam még ilyen emberrel!"

Ceb korábban, amikor még nem volt CS:GO csapata az OG-nak így nyilatkozott:

"Tisztában kell lennünk azzal, hogy Counter-Strike csapat nélkül nem lehetünk igazi e-sport szervezet! Függetlenül a játékoktól azon leszek, hogy segítsek a csapatainknak!"

Az, hogy az OG kijutott a csoportjából kész csoda, tekintve, hogy 3 darab TOP10-es csapattal voltak együtt. Rajtuk kívül a G2 ment nagyot, ugyanis csak egyetlen pályát buktak a csoportban, azt is az OG ellen, ám ettől függetlenül a Bo3-as küzdelmet megnyerték.

Nehéz is lett volna elbuknia a G2-nak a csoportban, látva kennyS IRL 720-as noscopeját, amivel azonnal félelmet keltett ellenfelei szívében.

A Blast Pro Series folytatódik, leghamarabb június 2-án tér vissza a Showdown versenyükkel, míg a döntőt június 16-21. között rendezik!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!