Új lebonyolítással tér vissza a K&H MNEB PUBG versenye a második szezonban

Új lebonyolítással tér vissza a K&H MNEB PUBG versenye a második szezonban

A LoL, CS:GO és R6S játékok selejtezői már elindultak, itt az ideje, hogy a PUBG is becsatlakozzon.

2019-ben nagy hatással volt a K&H MNEB PUBG ligája a hazai PUBG életre, a tavasz folyamán heteken keresztül Magyarország legjobb 16 csapata küzdött meg egymással, hogy megszerezzék a fődíjat. Akkor egy ligarendszerű versenyt követhettünk, idén azonban új, sokkal izgalmasabb formátummal, és több mint 2.500.000 Ft-os összdíjazással jön hazánk legnagyobb PUBG versenye! Jöjjenek a legfontosabb részletek.

Több meccs, több csapat, több lehetőség

A K&H MNEB PUBG második szezonja nyílt és zárt selejtezőkből fog állni, a nyílt selejtezőben dől el, hogy kik vehetnek részt a zárt selejtezőben. Az alapszakasz 12 hétig fog tartani, és minden héten lesz egy nyílt forduló vasárnap, és egy zárt forduló a rá következő héten pénteken. A nyílt fordulóra bárki jelentkezhet, aki megfelel a szabályzatban foglaltaknak, egy nyílt fordulón viszont maximum 128 csapat (squad) vehet részt. Ebből a maximum 128 csapatból kerül ki az a 16, aki az adott héten részt vehet a zárt selejtezőben, és ezzel pontokat gyűjthet. A végső döntőbe szintén 16 csapat juthat majd be, ennek a formátumnak köszönhetően viszont 16-nál is több csapat versenghet majd ezért a lehetőségért.

Selejtezők időpontjai:

A nyílt selejtezők mindig vasárnap 14:00-kor kezdődnek, míg a hozzájuk tartozó zárt selejtezők a rákövetkező pénteken 19:00-ás kezdéssel indulnak. Ez alapján:

Fontos kiemelni, hogyha egy csapat egyszer bejut egy zárt selejtezőbe, az nem jelenti azt, hogy a többin is automatikusan részt vehet majd, viszont az átigazolás azon csapat számára onnantól kezdve tilos. Amíg egy csapat nem jut be egy zárt selejtezőbe, addig szabadon cserélheti a játékosait. Egy konkrét példával élve:

  • "A" csapat az első forduló selejtezőjében bejut a top16-ba. Innentől kezdve, "A" csapatnak azzal a felállással kell végigjátszania a szezont, amivel bejutott. Ha az adott csapatnál van feltüntetve cserejátékos is, a szabályoknak megfelelően cserélhet az egyes fordulók között. 
  • "B" csapat csak a harmadik fordulóban jut be a top16-ba. Ők az első és második fordulóban szabadon változtathatnak a felálláson úgy, hogy csak olyan játékosok szerepelhetnek a felállásban, akik nem egy már korábban bejutott csapat játékosai. A harmadik fordulós top16-ba kerülés után "B" csapat már nem változtathat a felálláson a szezon hátralevő részében. Ha az adott csapatnál van feltüntetve cserejátékos is, a szabályoknak megfelelően cserélhet az egyes fordulók között. 

Formátum, pályák

A K&H MNEB PUBG második szezonja ugyanúgy Squad formátumban fog zajlani, mint az első felvonás, minimum 4, maximum 5 fős csapatok (1 cserejátékos) nevezhetnek, nemzetiségek tekintetében pedig a teljes csapatban maximum 1 külföldi játékos szerepelhet. Pályák tekintetében viszont lesz változás, a versenytérképek közé bekerül Sanhok. A pályák felosztása a nyílt selejtezők 3 mérkőzéses köreiben, valamint a zárt selejtezők 4 mérkőzéses köreiben a következők szerint oszlanak meg:

Nyílt selejtezők:



Zárt selejtezők:

Pontozás és díjazás

Minden lejátszott pálya után az alábbi rendszer szerint kapnak a csapatok pontokat:

  • 1. hely - 10 pont
  • 2. hely - 6 pont
  • 3. hely - 5 pont
  • 4. hely - 4 pont
  • 5. hely - 3 pont
  • 6. hely - 2 pont
  • 7. hely - 1 pont
  • 8. hely - 1 pont
  • 9-16. hely - 0 pont
  • Minden egyes kill 1 pont

A 12 fordulót követően a döntőbe az a 16 csapat kvalifikálja magát, akik a legtöbb pontot szerezték, ők küzdenek majd meg a finálé 2.000.000 Ft-os összdíjazásáért. Az egyes zárt selejtezők győztesei szintén díjazásban részesülnek, minden győzelem 60.000 Ft-ot jelent majd a legjobb csapatnak.

A nevezés máris indul az mneb.esport1.hu weboldalon, előtte viszont figyelmesen olvassátok át az esemény hivatalos versenyszabályzatát az ESL oldalán.

Eredményes versenyzést kívánunk minden PUBG csapatnak!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!