Hirdetés

Magyarország részvételével megalakult az Európai E-sport Szövetség

Február 21-én, Brüsszelben megalakult az Európai E-sport Szövetség, a magyar játékosokat a HUNESZ képviseli.

Hirdetés

Ma délután kaptuk a hírt, miszerint az Európai E-sport Szövetség, röviden EEF, megtartotta az alakuló ülését és mától hivatalosan is van egy szervezet, ami összeköti a kontinens országait a digitális sportokban. Az eseményről a HUNESZ a következő információkat osztotta meg egy sajtóközlemény formájában:

23 tagország, köztük Magyarország részvételével megalakult és megkezdte működését az Európai E-sport Szövetség (EEF). Hazánkat teljes jogú tagállamként, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nevében, Biró Balázs György, a szövetség elnöke képviseli a jövőben. Az Európai Parlamentben tartott alakuló ülést bő egyéves előkészületi munka előzte meg, melyben a HUNESZ nemzetközi kapcsolatokért felelős bizottsága is aktívan részt vett.  Az EEF elnöke a német e-sport szövetség elnöke, Hans Jagnow lett, aki már korábban tiszteletét tette Magyarországon: 2019-ben, a V4 Future Sports Festival szakmai konferenciáján mesélt az európai e-sport integrációról, többek között ennek a végeredménye az újonnan megalakult szövetség.

A szövetség céljai között szerepel az egységes fellépés az európai e-sport életért, annak támogatása, fejlesztése, népszerűsítése, bajnokságok szervezése, etikai és jogi alapok lefektetése, érdekképviselet, valamint egy egészséges európai e-sport ökoszisztéma kialakítása. Az EEF munkájában a Magyar E-sport Szövetség aktív szerepet vállal a következő években is, ugyanis az alakuló ülésen Biró Balázs Györgyöt, a HUNESZ elnökét az 5 fős Tanácsadói Bizottság tagjává választotta az EEF Közgyűlése.

“Rendkívüli büszkeséggel tölt el, hogy Magyarország nem csak alapító, de Bizottsági tagja is az egységes európai integrációnak. A Magyar E-sport Szövetség alapelve is az összefogásra épül, és jó látni, hogy ez a vízió immáron európai szinten is megvalósul. A Tanácsadói Bizottság tagjaként azon fogok dolgozni, hogy egy olyan európai e-sport szövetséget építsünk, amelyből a hazai e-sport élet is profitálni fog.” - mondta Biró Balázs György, a HUNESZ elnöke.


OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
8 db hozzászólás
 • HoZo111 1 hónapja
  Jó lenne, ha előbb itthon beszélhetnénk normális e-sportról, mielőtt kimennénk külföldre. Amíg a HUNESZ és az MNEB több fantáziát lát a FIFÁ-ban, a Gran Turismóban, vagy a Crash Royale-ban (utóbbi a V4-en volt valóban, de akkor is...), mint mondjuk a Fortnite-ban, Rocket League-ben, PES-ben, vagy bármilyen verekedős játékban (MK, SF), addig csak egy vicc lesz, amit itthon e-sport címén csinálnak az öltönyösök...
  0 1 Válasz
 • imatyas 1 hónapja
  Érdemes lenne előbb tájékozódni, mielőtt butaságokat írsz le. Mneb első szezonban Tekken, Fortnite vendégjátékként szerepelt. A V4-en is volt Fortnite, nem is akármilyen. A PES a nyomába sem ér jelenleg a Fifa közösség méretének. Ezek az öltönyös figurák, ha hiszed hanem elég sokat dolgoznak idehaza azon, hogy akármi is legyen, ne csak hőzöngő, tájékozatlan trollok sírása.
  0 0 Válasz
  • HoZo111 1 hónapja imatyas
   És akkor a Gran Turismót, a Crash Royale-t mivel magyarázod? A főoldali szavazás alapján is 2% várja mindösszesen a FIFA-t, 1% a Turismót, és még a HS-re is 8-9% klikkelt, amit végképp nem értek. A FIFA egy szétscriptelt játék, és a pay-to-win legkomolyabb képviselője, a HS-nél pedig gyakorlatilag már a meccs elején meg lehet nagy eséllyel tippelni, hogy ki fog nyerni, elég csak a választott karakterekre ránézni. Plusz véleményem szerint ne az legyen a fő érv egy játék mellett, hogy mekkora a közössége itthon, vagy hogy mennyit fizet a kiadó pluszban, hogy az adott játék kerüljön be, ha törik, ha szakad, hanem hogy mennyire nézőcsalogató és izgalmas az a játék. Véleményem szerint pedig a PES jobb, mint a FIFA, a Rocket League izgalmasabb, mint a Gran Turismo, a HS helyén pedig szívesebben megnéznék nem vendégjátékként egy MK-t, vagy Tekkent.
   0 0 Válasz
   • imatyas 1 hónapja HoZo111
    A közösség mérete nagyon is fontos. Mert azok összessége akik ahogy te is írtad - véleménye szerint jobb egyik vagy másik jártéknál az általuk játszott játék. A számok alapján amelyik játékot többen követnek azt bizony tobben nezik, ergo tobb elerest general a tartalom, ezaltal tobbet er a hirdetonek, szponzoroknak, akik vegul fizetnek. A vendegjatekok szezononként versenyenkent valtoznak tudtommal.
    0 0 Válasz
 • Gombi1975 1 hónapja
  Fel kell építeni egy normális alapot , mert jelenleg elég kusza az egész esport Mo-n.
  0 0 Válasz
 • LMNT4L 1 hónapja
  Jó hír, fejlődik MO-n is szerencsére az eSport
  0 0 Válasz
 • Roland 1 hónapja
  Az kemény kell a pont
  0 0 Válasz
 • Roland 1 hónapja
  Az kemény kell a pont
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?