Hirdetés

3+1 csapat, akikre érdemes lesz odafigyelnünk idén

Szerinted kik okozhatnak hatalmas meglepetést idén?

Hirdetés

Az új évtized a CS:GO világába is hozott már néhány újdonságot és ki tudja mi vár még ránk. Az már biztos, hogy tavasszal megtartják az első dél-amerikai Majort Rióban, létrejött a franchise alapú FLASHPOINT és megújult az EPL, valamint a BLAST Pro Series is. Számos részben vagy teljesen új csapat is nekivágott a 2020-as szezonnak, de a már ismert nevek között is vannak, akik nagyon jó úton haladnak afelé, hogy a legjobbak legyenek. Összeszedtem most nektek azt a 3+1 csapatot, akikre szerintem mindenképpen érdemes lesz figyelnünk idén.

OG

Anno bombaként robbant a hír, hogy a Dota2-ben rekorder OG CS:GO csapatot indít. Ráadásul nem is kis nevekkel, mint az kiderült már az első szivárgásoknál. NBK, Aleksib, Valde, mantuu és ISSAA elég ütős csapatot alkot, most már azt is tudjuk, hogy nem csak papíron. A BLAST Premier tavaszi szezonjában játszott már a csapat, tovább is jutottak, ráadásul szép meccseket zártak olyan csapatokkal szemben, mint a 100 Thieves vagy az Evil Geniuses. Jelenleg a 17. helyen állnak a HLTV ranglistáján és ahogy mindenkinek, úgy nekik is nagy előrelépés lehet majd az ESL One: Rio. Persze oda még el kell jutni, hiszen az OG nincs a biztosan részt vevő csapatok között. Meghívást kaptak az európai Minor zárt selejtezőjébe, azután pedig magán a Minoron is bizonyítaniuk kell majd. Ha ez meg lesz nekik, akkor könnyen lehet, hogy a Majorön és 2020 további versenyein is remekelnek majd.

MAD Lions

A tavalyi V4 Future Sports Festivalon hatalmas hangulatot varázsolt a Hungexpóra a dán Tricked. Elverték az MIBR csapatát, majd a döntőben a Virtus.pro ellen is győzedelmeskedni tudtak. Jelenleg a HLTV ranglista 12. helyét foglalják el, ám most már MAD Lions névvel. Még tavaly kivásárolták a V4FSF győztes Tricked játékosait, ez viszont semmiben nem gátolta meg őket, sőt. Ott folytatták, ahol a budapesti döntőn abbahagyták. 3-4. helyen zártak a DreamHack Open lipcsei versenyén és a 2020-as ICE Challenge-en is. Akár csak az OG, úgy a dánok is meghívást kaptak a riói Major európai Minorjának zárt selejtezőjébe és nagyon meg lennék lepődve, ha nem jutnának tovább. Jelenleg ők a második legerősebb dán csapat a HLTV szerint és bár az Astralis még messze van, a HLTV top 10 már csak egy karnyújtásnyira.

Fnatic

Ha valakiket, akkor a fnatic játékosait senkinek sem kell bemutatnom. Hosszú és nehéz időszak áll a csapat mögött, ám a csere beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Xizt és twist ment, Golden és flusha jött, látott és győzött. A felfrissült svéd csapat szinte azonnal berobbant a legjobbak közé. Míg korábban szinte minden versenyen a gyengébb csapatok között tartották őket számon, úgy 2019 végén és 2020 elején már számottevő erőként mutatkoznak mindenhol. Hazai pályán megnyerték a DH Masters malmöi versenyét, második helyen zártak a StarSeries & i-League 8. valamint az EPL 10. szezonjában is. Őrületes formában játszanak, simán esélyesek a riói Major győzelemre is, feltéve ha bejutnak a Minorra aztán a Majorre.

Salamander

Igazságtalan lett volna kihagynom a Salamander CS:GO csapatát. Persze őket nem az ESL One: Rio szintjén emlegetjük még, de mostanában igazán lehengerlő formában játszik a csapat. Kezdve az első MNEB szezonban elért győzelmüktől át a 3. Belgrád Open LAN-on elért 2. helyezésükig, egészen a FLASHPOINT zárt selejtezőig, mindenhol megállják a helyüket. Jelenleg a HLTV ranglista 72. helyét foglalják el, ami bár messze van még a top 30-tól, az alacsonyabb kategóriákban viszonylag könnyebben lehet előre lépni, több helyezést jelent akár csak egy jó eredménnyel zárt selejtező is. Idén a K&H MNEB második szezonjában újra bebizonyíthatják, hogy ők a legjobb magyar csapat és reméljük, hogy nemzetközi vizeken is egyre több siker jön majd a csapat életében.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
1 db hozzászólás
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?