Hirdetés

Koronavírus gyanúval elkülönítették az LCK házigazdáját

Mina Kimnél a tegnapi adás során merült fel a koronavírus lehetősége, miután néhány játékossal is kapcsolatba lépett.

Hirdetés

Habár a statisztikák alapján a koronavírus nem a valaha volt legveszélyesebb betegség, amivel találkozott az emberiség, jelenleg igen komoly óvintézkedéseket tesznek az ellen, hogy továbbterjedjen. Az ázsiai régióban kiemelkedő biztonsági intézkedések működnek jelenleg is, de már Európában is sok helyen nagy hangsúlyt fektetnek a megelőzésre. Jelenleg Olaszország területén fokozódik a helyzet.

A vírus az e-sportot sem hagyja nyugodni, az LPL és LDL ligát teljesen leállította a Riot Games, helyette egy új műsort visznek képernyőre, az idei MSI helyzete abszolút tisztázatlan, valamint az LCK mérkőzései is csak élőközönség nélkül indulhattak el.

Utóbbinál viszont könnyen elképzelhető, hogy hamarosan változás lesz, ugyanis a házigazdát, Mina Kimet koronavírus gyanúval karanténba helyezték. A probléma az, hogy az első tünetek a meccsnap közepén mutatkoztak nála, azután, hogy néhány játékossal már interjúzott.

A hírt a kommentátorok osztották meg a nézőkkel az adás végéhez közeledve.

"Sajnos vissza kell térnünk ahhoz a tényhez, hogy Mina elment, volt egy kis láza, amit akár koronavírus is okozhat. A lehető legtöbb óvintézkedést megtettük, értesítettünk minden csapatot, akik kapcsolatba kerültek vele. Remélhetőleg Mina teljesen rendben lesz, most azonban a lehető legnagyobb óvatossággal kell eljárnunk."

Ezenkívül más információ egyelőre nem érkezett az illetékesektől, de könnyen elképzelhető, hogy az LCK-t is szüneteltetik egészen addig, amíg az összes résztvevő személyről ki nem derül, hogy elkapta-e a fertőzést. Ez akár több nap szünetet is jelenthet. A koronavírussal az egyik legnagyobb probléma, hogy eleinte nehéz megkülönböztetni a hétköznapi influenzától, ezért is vitték Minát azonnal karanténba, ahogy belázasodott.

A koronavírus e-sportra gyakorolt hatásáról részletesen beszélgettünk egy korábbi podcastünkben, hallgassatok bele.

Frissítés - 12:40

Nemrég érkezett az információ, hogy Mina Kim tesztje negatív lett, nincs már karanténban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?