"A BLAST megérdemelné, hogy ők rendezhessék 2020 második Major tornáját" - DeKay

Ti örülnétek egy BLAST Major versenynek?

Az biztos, hogy nagy port kavart a BLAST Pro Series, csak sajnos nem úgy, ahogy azt az RFRSH, a szervezők gondolták. Tengernyi hibától szenvedett a sokak által örökké B kategóriának bélyegzett versenysorozat, de úgy néz ki, hogy 2020-ra összekapták magukat. A BLAST Premier tavaszi szezonja eddig szinte hiba nélkül megy, egy-két kisebb bakin kívül nem igazán köthetünk bele a megújult versenyükbe.

Hasonló véleménnyel van Jarek 'DeKay' Lewis, a dbltap munkatársa is, aki szerint az eddig mutatottak és a fejlődésük alapján a BLAST megérdemelné, hogy ők rendezhessék 2020 második Major tornáját. Az idei első Majort már tudjuk, hogy az ESL rendezi és a napfényes Rióban kerül majd megrendezésre, novemberben viszont lesz egy második Major is, amiről eddig szinte semmit sem tudunk.

DeKay azt is kiemeli, hogy mennyire elismerésreméltó az a fejlődés, amit a BLAST mutat, főleg ilyen rövid idő alatt. Végre normális lebonyolítási rendszerben zajlik a versenyük, végre a legnagyobb csapatokat láthatjuk játszani profi környezetben. A leginkább viszont annak örül, hogy az új szintre lépett BLAST minden eddiginél izgalmasabbá és emberközelibbé tudta tenni a versenyét, legalábbis szerinte.
Tény, hogy míg máshol fölösleges és nem mellesleg gagyi DJ fellépéseket és rosszul elköltött pénzekkel találkozhatunk, addig az új BLAST Premieren egy kicsit puritán környezetben megrendezett, de izgalmas, érdekes, játékosokat, elemzőket, kommentátorokat és még BLAST szervezőket is felvonultató médianapot láthattunk, kötetlen, érdekes, vicces, de mégis a CS-hez és a BLAST Premierhez kapcsolódó beszélgetéseket hallhattunk.

Végül, de nem utolsó sorban pedig az is nagy érv lehet a BLAST Major mellett, hogy szinte senki más nem jöhet szóba. Az ESL persze megkaphatja, így övék lehet az egész év, a FACEIT valamilyen szinten átalakulóban van és éppen a B Site eseményt próbálja tető alá hozni. Az ELEAGUE alig foglalkozik CS-vel a 2018-as Majorük óta és bár a StarLadder még közbeszólhat, semmilyen szinten nem volt annyira átütő siker a berlini Majör, hogy a Valve 2020-ban is adjon nekik egyet a CS:GO legnagyobb presztízsértékű versenyeiből.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ti örülnétek, ha a BLAST rendezné az év második Major versenyét?

  • 90 %
  • 10 %