Hivatalosan is nevet és megjelenési időszakot kapott a Riot Games FPS játéka

Az eddigi spekulációk a név kapcsán beigazolódtak, de a Riot games ezt megfejelte még egy megjelenési időintervallummal és néhány új screenshottal.

Tavaly novemberben nem kicsit csigázta fel a kedélyeket a Riot Games, amikor számos más játék mellett bejelentette a Project A-t, egy CS:GO alapokon nyugvó FPS-t, amely szépet merít az Overwatch képességorientált világából is.

Néhány héttel ezelőttig elég nagy csend volt a játék körül, majd kiderült, hogy olyan kiválasztottak, mint HenryG már játszhattak a játékkal, és amennyire lehetett, ki is fejtették a véleményüket. Ezután jött néhány leak a karakterválasztó-felületről, valamint a Riot Games bejegyezte a VALORANT nevet, ami futótűzként terjedt szét a közösségben. Nos, a hír igaz, a Project A a mai naptól hivatalosan is elhagyta a kódnevét, és csak VALORANT-ként kell emlegetnünk.

A játék híre mostantól szabadon terjedhet, hiszen a legnagyobb oldalak is beszámoltak róla, nézzük is meg a legfontosabb tudnivalókat.

A VALORANT egy teljesen ingyen játszható taktikai FPS játék, amely nagy precizitást és ügyességet igényel, játékmenete pedig lehetőséget ad a kreatív megmozdulásokra, a clutch pillanatokra és a stílusos játékra. A VALORANT-ban két csapat 5-5 játékosa száll szembe egymással támadó és védő szerepben egy összesen 24 körből álló összecsapás alatt.

A csavar ott érkezik, hogy a karakterek mind egyediek, ÜGYNÖKÖK, akik sajátos játékmenetükkel, egyedi képességeikkel kiegészítik a kezükben tartott fegyvert, így színesítve meg a mérkőzéseket. Az ügynökök mindegyike egy-egy létező, valódi kultúrát képvisel.

A Riot Games azonban nemcsak izgalmas játékmenetet, hanem különösen stabil, minőségi háttérműködést is ígér:

  • Dedikált 128 tickes szerverek világszerte
  • Egyedi fejlesztésű hálózati kód a pontos találatregisztráció érdekében
  • A globálisan kiterjedt adatközpontok miatt számos nagyvárosban 35-nél kevesebb pinget ígérnek a játékosoknak
    • 2014-ben a Riot Games elkezdett dolgozni az internetszolgáltatókkal közösen egy direkthálózaton, ami a Riot Direct nevet kapta, a VALORANT pedig erre a hálózatra kerül rá. Összesen a világ 35 nagyvárosában érhető el ez a szolgáltatás
  • A VALORANT-ot a League of Legends anti-cheat rendszere fogja védeni, de kiegészül még a Vanguard nevű programmal, ami a Riot Games saját fejlesztésű, intelligens, fejlődésre képes ellenőrző szoftvere. A Vanguard a nyakon csípett csalókat azonnal kicsapja a mérkőzésből, azok a meccsek pedig, amiket egy csaló tett tönkre rögtön véget érnek, és minden játékos számára érvénytelenek lesznek

A Riot Games szerint a VALORANT egy olyan játék lesz, ahol a játékosok egyértelműen az ügyességük és a stratégiájuk miatt fognak nyerni vagy veszíteni, és bizony nem is kell rá olyan sokat várnunk, ugyanis már 2020 nyarán megjelenik várhatóan béta verzióban. Ennél pontosabb dátumot nem közölt a Riot Games, minden bizonnyal időt hagynak maguknak az utolsó simításokra.

Pár szó a játékmenetről

A fejlesztők ígérete szerint a játék a precizitást támogatja, egy biztos kezű játékos egy pisztollyal simán elintézhet majd egy bizonytalan mesterlövészt, a VALORANT-ban a harcok másodpercek törtrésze alatt véget érhetnek. A fegyverek mindegyike elérhető lesz az összes ügynök számára, így ezen a téren nem lesz megkötve a kezünk. Az összes stukkernek megvan a maga startégiája és visszarúgása. A térképek egytől egyig úgy kerültek kialakításra, hogy a változatos stratégiákat és csapatkompozíciókat támogassák, valamint lehetőséget adjanak akár több ezer óra játékra is.

Gépigény

Ahogy arra számítani lehetett, a VALORANT esetében sem szállnak el az értékek, egyelőre ezt a játékot egy kenyérpirító is képes lesz elvinni.

Gépigény 60 FPS-re

  • CPU: Intel i3-4150
  • GPU: Geforce GT 730

Gépigény 144+ FPS-re

  • CPU: Intel Core i5-4460 3.2GHz
  • GPU: GTX 1050 Ti

Gépigény a minimális, 30 FPS-re

  • CPU: Intel i3-370M
  • GPU: Intel HD 3000

Ajánlott egyéb hozzávalók:

  • Windows 7/8/10 64-bit  
  • 4 GB RAM
  • 1 GB VRAM

A játékról számos képet, és artot publikált a Riot Games, a képre kattintva mindet megtekinthetitek a galériában.

Mi már nagyon várjuk, hogy kipróbálhassuk végre a VALORANT-ot, ha te is ilyen izgatott vagy, akkor csatlakozz a VALORANT – Hungary Facebook csoporthoz, és várd együtt sok másik játékossal a további információkat!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!