Tokió 2020 - Megnyílt a regisztráció az online selejtezőkre, irány nevezni!

Tokió 2020 - Megnyílt a regisztráció az online selejtezőkre, irány nevezni!

Akár Te is képviselheted hazánkat a 2020-as nyári olimpiát felvezető tornán.

2020. március 2-án megkezdődött a regisztráció az Intel World Open selejtezőire mind Rocket League-ben, mind pedig Street Fighter V-ben. A selejtezőkön kivétel nélkül bárki indulhat, ellenben elég szigorú szabályokhoz van kötve a részvétel. A teljes szabályzat ezen a linken elolvasható angol nyelven, a cikkben ellenben igyekeztünk a legfontosabbakat kiemeleni.

Mindkettő játékban legalább 16 évesnek kell lenned a részvételhez, a csapat tagjainak pedig kivétel nélkül ugyanazon állampolgársággal kell rendelkezniük. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenféleképpen a saját országodban kell laknod, így például a Felvidéken, vagy Erdélyben élő, de magyar állampolgársággal rendelkező játékosok is képviselhetik akár hazánkat. Erre a szabályzat mindössze olyan megkötést tesz ki, hogy az online mérkőzéseket olyan szerveren kell lejátszani, amelyik kontinenshez tartozik az adott ország és a szerver is (magyarul a pl. USA-ban élő magyar állampolgárságú játékosoknak is európai szerveren kell játszaniuk). A selejtezőn ellenben egy országból bármennyi jelentkező indulhat, Katowicébe azonban legfeljebb egyikük juthat ki, így amennyiben két ugyanazon országból érkező csapat végez továbbjutást érő helyen, a jobb helyet elérő csapat utazhat Lengyelországba.

Ezeken kívül a versenyző kifejezetten a saját országát képviseli, így semmilyen külső szponzor- vagy márkajelölés nem engedélyezett.

A szabályzat részletesen kitér a büntetésekre, valamint a nem engedélyezett eszközökre. Értelemszerűen semmilyen csalószoftver, tudatmódosítószer nem engedélyezett, viszont a szabályzat arra is kitér, hogy már azért büntetésben részesülhet egy csapat, ha a játékba beépített chatfunkció túlzott használatával, például a különböző gyorsüzenetek spamelésével kívánja megzavarni az ellenfelét.

Rocket League

A selejtezőn mindegyik konzol (PC, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch) játékosai részt vehetnek.

Az ESL felületén létrehozott "csapatnak" vadonatújnak kell lennie, és az Intel World Open selejtezőnek kell lennie a legelső bajnokságnak, amire az a csapat jelentkezett. A csapatnevek semmilyen "kiegészítőt" sem tartalmazhatnak (pl. "RL team"), valamint szponzor- vagy márkanév sem szerepelhet benne. A csapatnév ellenben csak az online selejtezők során lesz használva.

Az online mérkőzéseket a DFH Stadium pályáján kell lejátszani.

Az egyik legszigorúbb szabály viszont, hogy semmilyen licencelt autó, matrica, festés sem használható, beleértve az online mérkőzéseket is. Ebbe például az igen közkedvelt '16 Batmobile járgány is beletartozik, ugyanúgy, mint a különböző e-sport csapatok logóival ellátott itemek, melyeket az autódra tehetsz fel. Ennek a szigorításnak az egyik legnagyobb elszenvedője talán a mousesports olasz játékosa, Kuxir97, aki hosszú szezonok óta használja a Batmobile-t az RLCS mérkőzések során.

A Magyarországot is érintő európai selejtező 2020. május 16-án szombaton 13:00-kor lesz, a regisztráció pedig ugyanezen nap 12:40-ig lehetséges, az alábbi linken. A selejtezőn a legjobb három csapat juthat ki, feltéve, hogy mind a három csapat eltérő országokat képviselnek. A lebonyolítás vigaszágas kieséses rendszerű lesz.

Street Fighter V

A selejtezőn PC és PlayStation 4 játékkonzolokról lehet részt venni. Négy selejtezőn is részt vehettek, melyek időpontja:

  • március 29. (vasárnap) 13:00
  • április 12. (vasárnap) 13:00
  • április 26. (vasárnap) 13:00
  • május 10. (vasárnap) 13:00

A selejtezők résztvevői mindannyian kapnak 20 Fortune Ticketet, egy "Sports Athlete" title-t, valamint 4 special dojo elemet is. Egy selejtezőn azonban legfeljebb 64 háromfős csapat vehet részt, így érdemes hamar leadni a regisztrációt.

Az alábbi pályák nem használhatók a mérkőzések során: The Grid, Kanzuki Beach, Skies of Honor, Flamenco Tavern, Field of Fate, Mysterious Cove. Ezen kívül a választható karakter öltözetét mindenképp Tracksuit only-ra kell kattintani.

A selejtezőkre az alábbi linken lehet regisztrálni. A selejtező egyenes kieséses rendszerben kerül lebonyolításra.

Sok sikert kívánunk mindenkinek, aki megméretteti magát bármely játék selejtezőjén!

Ti indultok barátaiddal a selejtezőn? Mit gondolsz, szurkolhatunk majd Magyarországnak Katowicében, vagy akár Tokióban is bármely játékban?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!