Adhatnak egy ötöst a Budapest Five játékosai egymásnak - K&H MNEB PUBG összefoglaló

Adhatnak egy ötöst a Budapest Five játékosai egymásnak - K&H MNEB PUBG összefoglaló

Parádés összecsapásokkal és még parádésabb pillanatokkal indult el a K&H MNEB második PUBG szezonja!

A mai napon útjára indult a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság PUBG kupasorozata is, a nyílt selejtezőkön bejutott csapatok most mutathatták meg igazán, hogy mit tudnak, a mai zárt fordulón ugyanis már szezonpontokat ért a teljesítményük. Nézzük is meg, hogy mi történt az este folyamán!

Első mérkőzés - Erangel

Az összecsapás első percei elég eseménytelenül teltek, lövöldözések voltak, el is találgatták egymást a játékosok, az első knockra azonban egészen a nyolcadik perc második felééig kellett várnunk. Sokak meglepetésére az egyik első kiesett csapat a nagy esélyesnek tartott Grim Ravens volt, illetve a Budapest Five sztárjátékosa, FoDa is elég hamar otthagyta a meccset.

Ahogy az lenni szokott, az elérhető terület csökkenésével a srácok egyre több harcot vívtak egymással, a harmadik körtől már szinte folyamatosan hullottak a játékosok egészen a top 8-ig. A végjátékban aztán egy 3v2 szituációt figyelhettünk meg; az iTHR kizárását követően bejutó Parrots megragadta az alkalmat és egészen a második helyig meneteltek, a győzelmet azonban az emberelőnyben lévő KmK szerezte meg.

Második mérkőzés - Miramar

A két mérkőzés közben történt egy igen fontos változás, a KmK-t az ESL adminjai kizárták, így 15 csapat folytatta a mérkőzéseket.

Tökéletes repülőútvonallal indult el a második összecsapása az estének, voltaképp perfektül a pálya közepén haladt végig a PUBG Airlines járata, így pedig a térkép egy jelentős részét kihasználhatták az első érkezésekre a csapatok. Itt most sokkal hamarabb sor került az első gyilkosságra, ugyanis BenyoTV csúnyán beleszaladt a Kecske Kommando csapatába... ököllel.

Az első kör erősen délre szűkült, ami meg is viccelte a csapatokat, mást sem lehetett látni a Phase 2 kezdetével, minthogy mindenki kocsiba pattan, és halad a biztonságos zóna felé. Az első mérkőzéshez hasonlóan a Grim Ravens most is nagyon hamar elköszönt a meccstől, top 12 előtt mindannyian elhullottak. A mérkőzés közepénél már körvonalazódott, hogy a végjáték a pálya legmagasabb dobjának oldalában fog zajlani, az iNcentive játékosai pedig verhetetlen helyet tudtak foglalni maguknak a domb tetején lévő compoundoknál.

Az utolsó körök teljesen ezekre a coumpondokra szűkültek, a végjátékban pedig a Budapest Five, az iNcentive, a DYNAMIT és Pizza Monkey játékosai voltak jelen. A BP5 befejezte a Pizza Monkey játékosait, és szinte azonnal elkezdték keresni a DYNAMIT utolsó emberét, Aleh-t, akivel szemben highground előnyük volt, erre az összecsapásra viszont az iNcentive is megindult az épületekből. Habár a siker közel volt nekik, végül a Budapest Five örülhetett a csirkevacsorának brutális mennyiségű 17 gyilkosság társaságában.

Harmadik mérkőzés - Sanhok

Annak ellenére, hogy Sanhok mennyire kicsi térkép, mennyire támogatja a korai harcokat, hosszú percekig ezen a mérkőzésen is csak lootoltak és helyezkedtek a csapatok. Egy teljesen átlagos kör jelent meg a játékosoknak, a térkép keleti oldalára szűkült, emiatt viszont több gárdának is relatíve nagy utat kellett megtennie. A harmadik körfázis végéig egy-egy összecsapást figyelhettünk meg, a 14. percben viszont beindult a buli, és sorra hullottak el a squadok. Apollo nem volt szívbajos, egyszerre három csapattal is hadba szállt, a Grim Ravens játékosok pedig ezúttal egy sokkal biztonságosabb játékot választottak, kerülték a harcokat. Nyugodtan kijelenthető, hogy a taktikájuk bevált, ezúttal sikeresen megszerezték a harmadik helyet. Az utolsó másodpercekben a Hites és a Rainbow Bunchie Riders néztek szembe egymással, a Hites srácok viszont jobban jöttek ki a szituációból, 16 killes vacsorát falhattak be.

Negyedik mérkőzés - Erangel

Különleges első gyilkossággal indult az este utolsó mérkőzése, a LvLUP játékosa, Puky elütötte Brenkit, így a negyedik perc elején már egy ponttal gazdagodott a LvLUp csapata. A második körfázis során a Looking For Org és a Kecske Kommando egy meglehetősen közeli harcba keveredtek egymással, mindent egybevetve azonban a Looking For Org jött ki belőle, hiszen búcsúztathatták a KK játékosokat.

A következő körfázisokban nagyon nagy szerepet kapott a pályán hosszan húzódó vízelvezető, több csapat is megfordult benne, akik komoly összecsapásokat is megvívtak egymással itt. A végjátékban a DYNAMIT remek helyet fogott ki az egyik coumpondban, a Budapest Five a búzamezőkön próbált meg helyezkedni, de nem igazán jött be nekik, negyedik helyig tudtak jutni. Végül a DYNAMIT-ot is sikerült kifüstölni azokból az épületekből, bronzéremmel távozhattak az utolsó meccsről, a Duranda és Pizza Monkey küzdelemből pedig a Duranda jöhetett ki eredményesen.

A pontok összesítését követően az első nap eredményei az alábbiak:


Ne maradj le a folytatásról, a következő nyílt selejtező most vasárnap érkezik! A nevezés még elérhető, a hozzátartozó zárt fordulóra pedig jövő hét pénteken, vagyis március 13-án kerül sor.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!