K&H MNEB LoL 4. meccsnap összefoglaló: nagy csatát nyert meg a Ravens és az AGW, élen a WSE

Visszatalált a helyes útra a Grim Ravens, még mindig veretlen a WSE.

Minden meccs egy rangadó, nem lehet félvállról venni egyetlen mérkőzést sem a K&H MNEB LoL csapatainak. A 4. forduló összefoglalóját olvashatjátok a továbbiakban!

Illés Akadémia Spirit vs Wonder Stag

Tiltások: Yuumi, Ornn, Miss Fortune, Thresh, Pantheon, Sivir, Camille, Irelia, LeBlanc, Qiyana

Először tűnt fel az alapszakaszban Aphelios, BENZZ választotta magának 2019 utolsónak kiadott hősét. Az első sikeres akciót Malacko és Jaqen prezentálta a felső ösvényen, de gyorsan javított Sanyadau és Meight miden. Ahogy meglépte a hatos szintet, egyből megérezte Olaf a vérszagot és el is hozott torony alól egy gyilkosságot. Jól kezdte a mérkőzést az Illés Spirit, de az ex-WiLD játékosok mindig is híresek voltak az erős late game-ről. Meight túlvállalta magát az ellenfél dzsungelének feltérképezése közben, újabb kill landolt Malackonál. A topra továbbra is nagyobb fókuszt helyeztek a csapatok, az Illés túl mélyen találta magát és a torony segítségével fontos harcot nyertek Marinék. Jaqen és Malacko nagyon érezte a szinergiát, folyamatosan levadászták az elkószáló Szarvasokat. Hiába ezek a gyilkosságok, csapatharcokban nem sok esélyük volt. Meight rengeteg HP-ja, Senna ultija és Marine + Sanyadau tankossága elég volt ahhoz, hogy akár másodpercekig bírják a folyamatos sebzéseket. Miután lecsillapodtak a kedélyek, bezsebelhették az alacsony életerővel rendelkező Spirit játékosok lelkeit. A 23. percben 3000 arannyal járt előrébb a WSE, de a Baront még nem tudták elhozni. 

Nem volt nagy a hátránya az Illésnek, de makróban nem tudták felvenni a versenyt ellenfelükkel. Egyszer csak a semmiből indult meg Jaqen Ragnarökkel, de az 1v4-es akció után nem sok babér termett neki. Emberelőnyben a WSE meglátta a lehetőséget és egy nagyszerűen megkomponált team fight után lezárták a mérkőzést.

Győztes: WSE

Team Horizon Reapers vs Royal Gamers

Tiltások: Kayn, Olaf, Lee Sin, Camille, Elise, Ornn, Fiora, Irelia, Xerath, Karthus

Frost jungle Settel próbálta megszerezni csapata második győzelmét, a túloldalon Kassadin került Edru kezébe. Nem is kellett sokat várni, hogy Frost és Sora elkapja az earlyben gyenge Kassadint. Három Flash sült el miden, de Syndránál landolt a first blood. Pár perccel később az első sárkányt is behúzta a RG, de LittlePwny ott hagyta a fogát. Jobban használta a korai szakaszban a Teleportokat a Royal Gamers, Becse az alsó ösvényen sújtott le Fäpära. 

Rálátás nélkül találtak egymásra a csapatok a bot lane-en, de a jobb pozíció és a hatalmas mennyiségű pajzs miatt 3-0-s cserével zárult az összecsapás Becséék javára. A harmadik sárkányt is ők vitték el, tornyokban is vezettek a 20. percben. A Szurdok negyedik sárkányánál alakult ki kisebb csetepaté, de nem értették meg egymást a THR-es srácok, így két gyilkosság és az Ocean Soul is ellenfelüknél kötött ki. Fordultak is egyből a Baronra a Dugóék, azt az erősítést is megszerezték. 

Becse felhúzta a raid boss cosplayt és 1v5-ben harcolt a felső ösvényen. Miután sikerült elhozni egy gyilkosságot, csapata gyorsan eljutott a Nexusig, de ott megálljt parancsoltak nekik Hiponixék. A következő pusht már nem bírta el a THR, Dugó triplája után megszerezte második győzelmét a Royal Gamers.

Győztes: Royal Gamers

A további mérkőzésekről készült beszámolókat a következő oldalon találjátok!

Grim Ravens vs KmK

Tiltások: Gangplank, Karthus, Ornn, Senna, Miss Fortune, Pantheon, Renekton, Fiora, Olaf, Kayle

Se7en ismét assassin hőssel érkezett meg a középső ösvényre, Tadeusz Ziggszel próbálta felvenni a harcot ellen. Mégsem ők kerültek először a reflektorfénybe, hanem Loxigar, aki óvatlanul nézett be Rabbano vörös erősítéséhez. A pók hiába szedte nyolc lábát, elkapták őt a győzelemre éhes KmK-s srácok. Loxigar gyorsan javította hibáját, tálcán nyújtott át mides társának egy killt. Az első tornyot a Ravens, az első Rift Heraldot a KmK szerezte meg, csak az volt a kérdés, hogy mikor töri össze Rabbano a szemet. Erre nem is kellett sokat várni, az alsó ösvényen rombolt Shelly, de a tornyot nem sikerült ledönteni. Az aranyelőny nem sokáig tartott ki a KmK-nál, de a második sárkányerősítést megkaparintották a Hollók orra elől. Se7en Zedje óriási formában pusztított a KmK sorai között, nem véletlen, hogy a 20. percben csapatának 8 gyilkosságából 7 nála landolt.

Zed továbbra sem bírt magával, folyamatosan kereste a konfliktusokat. Gyűltek is a gyilkosságok a Ravens neve mellett, de a sárkányokkal hadilábon álltak. A vérfürdő nem csillapodott, ahol feltűnt Se7en, ott gyilkosság történt. 

A Baron környékén alakultak ki izgalmak, először a Ravens, majd még egyszer a Ravens jött ki jobban a harcokból. A Baron erősítést is sikerült Frennáéknak megszerezni, az aranykülönbség ezzel 8000-re hízott a javukra. Még egy utolsó próbálkozásra futotta a KmK-tól, de nem tudtak mit kezdeni Se7ennel, 15-3-ban végzett a francia idéző.

Győztes: Grim Ravens

Afterglow vs Team Plague

Tiltások: Lee Sin, Shen, Wukong, Janna, Rek'sai, Yuumi, Cho'gath, Olaf, Jarvan IV, Shaco

Paresztől elvették Lee Sint, így először mutathatta meg a K&H MNEB alapszakaszában, hogy mit tud másik kedvenc hősével, Nidaleevel. Nem sokon múlt, hogy meg is szerezzék sk1nzorral közösen az első gyilkosságot, de Erik elmenekült a szorult szituációból. A TP után ismét benézett Paresz midre, ezúttal azonban Túróstészta megjelent az ösvényen, így sk1nzor szorult helyzetbe került. A first bloodot Sejuani gyűjtötte be, majd nem sokkal később Paresz és geller is kapitulált boton. Pillanatok alatt jelentősebb előnyt halmozott fel az AGW, vártnál nehezebben leküzdhető akadályba ütköztek mihaibarosék. Nem tartott sokáig azonban Crytekék öröme, a 11. percben ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok. Coatpustmain ösvénytolásával semmit nem tudott Murawodo kezdeni, már a Tier 2 torony alatt is menekülnie kellett a Vladimirnak. 

Folyamatosan ment az adok-kapok, de a Plague sokkal jobban farmolt, ami bőven kompenzálta a gyilkosságokban kialakult hátrányukat. Tornyokban is vezettek Pareszék, de három sárkányerősítés pihent az AGW zsákjában. A negyedik Drake mellett mindent megpróbált a Plague, de az AGW első vonala túlságosan tankosnak bizonyult. Megszerezték az Ocean Soult és további gyilkosságok után járó vérdíjakat begyűjtöttek. Az Óceán Lélekkel a zsebben folyamatosan erőltette a harcokat az AGW, amik annyira jól sikerültek, hogy megszületett a K&H MNEB eddigi legnagyobb meglepetése.

Győztes: AGW

A következő fordulóra egészen jövő hét kedd estéig kell várnotok, addig is kövessétek a K&H MNEB többi játékának közvetítéseit az Esport1 weboldalán, gyűjtsetek E1 pontokat és váltsátok be ajándékokra!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!