Pokémon Go és az AR játékok: megpecsételheti a sorsukat a koronavírus?

Pokémon Go és az AR játékok: megpecsételheti a sorsukat a koronavírus?

Már közösségi eseményt is halasztottak el, de ez csak a jéghegy csúcsa.

Az Augmented Reality, röviden AR, mobilos játékok térhódítása megkérdőjelezhetetlen. A Pokémon Go megnyitotta a kapukat a többi gyártó előtt, így jöhetett létre a Harry Potter: Wizards Unite és a Minecraft Earth. Telefonjukkal a kezükben milliók kelnek útra minden egyes nap csak azért, hogy minél több begyűjthető dolgot összeszedjenek a körülöttük lévő világból. A kiterjesztett valóság rákényszeríti az emberekre a mozgást, legyen szó utazásról tömegközlekedési eszközön, kerékpározásról, futásról, de ide sorolható az egyszerű séta is. A lényeg, hogy a GPS jel folyamatos mozgást észleljen, ami segíti a bónuszok megszerzését és az extra lehetőségek feloldását. A jelenlegi vírushelyzet azonban ellehetetleníti ezeket a viszonyokat, mivel megakadályozza az embereket a szabad mozgásban. Nem szabad félvállról venni az óvintézkedéseket, ami keresztülhúzhatja a Niantic és más gyártók számításait.

Pokémon Go

Mindenképp érdemes szétnézni a világ egyik legnépszerűbb mobilos játékának háza táján. A napokban jelentette be a főszervező, hogy a március 27-29-re kitűzött St. Louis Safari Zone eventet határozatlan ideig, de legfeljebb 12 hónapig elnapolják. Az áprilisi liverpooli és a májusi philadelphiai rendezvényeket április közepén felülvizsgálják és ha úgy ítélik meg, hogy súlyosan veszélyeztetné az esemény a résztvevők egészségét, ezeket is elhalasztják.

A Safari Zone helyszínek tízezreket vonzanak be a világ minden tájáról, ahol különleges Pokémonokat kaphatóak el, egyedi küldetések teljesíthetőek, miközben a közösségi élmény is maximális fordulatszámon pörög. Gyakorlatilag egy városnézést lehet egybekötni a Safari Zone eventtel, ami elég csábító a legnagyobb rajongók számára.

Legsúlyosabb helyzet

Kína után Olaszország is bejelentette, hogy az egész "csizma" karantén alá kerül. A legfelsőbb utasítás szerint minden határátlépést egyesével megvizsgálnak, lekorlátozzák a csoportos rendezvényeket és fokozottan felhívják a figyelmet arra, hogy csak szükség esetén hagyják el a polgárok lakóépületeiket. A Pokémon Go és más AR játékok gyakorlatilag a négy fal közé kényszerülnek, ami csak abban az esetben lehet átmeneti megoldás, ha pont egy Pokéstop / Gym fölött lakik a játékos. A kormányfő által aláírt rendelkezés értelmében nem lehet majd közösen Gym-túrákra menni, Ex Raideket ütni és csak úgy általánosságban frekventált helyeken tartózkodni. 

Olaszországban nagyjából 60 millió állampolgárt érint a karantén, Kínában hússzor ennyit. Utóbbi egyébként is a világ legnagyobb videójátékos piaca, ezért a gyártóknak bele kell kalkulálniuk az idei évbe, hogy súlyos bevételkiesésre számíthatnak addig, amíg nem csillapodik a koronavírus tombolása.

Megoldás

Aki megtalálja a kulcsot, ami bezárja Pandora szelencéjét, az garantáltan bekerül a történelemkönyvekbe. A COVID-19 tombolása bár már lassult Kínában, de a lappangási idő és a felderítetlen esetek alapján nem lehet kijelenti azt, hogy itt a vége, megmenekültek a gócpontban tartózkodó személyek. Olaszországban és a világ többi részén még csak most kezd belelendülni a vírus abba, hogy minél több potenciális áldozatot találjon magának. Jelen helyzetben abban kell bízni, hogy az általános kijárási tilalom sehol sem lép életbe, ami azt jelenti, hogy továbbra is lehet majd szaladni a Pokémonok után. Ha mégis keresztülhúzza az állami vezetés ezeket a számításokat, akkor be kell tárazni Lure Module-okból és bízni kell abban, hogy minél hamarabb talál megoldást az emberiség, esetleg a természet a problémára.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszol AR játékokkal?

  • 21 %
  • 5 %
  • 11 %
  • 42 %
  • 21 %