A legnagyobb mobilszolgáltatók ingyen netet osztanak a koronovírus miatt

A legnagyobb mobilszolgáltatók ingyen netet osztanak a koronovírus miatt

Beindult a digitális oktatás és aki teheti az otthonról dolgozik. A legnagyobb szolgáltatók segítenek, hogy problémamentes legyen az átállás és mindenki ingyen netet ad a lakossági ügyfeleknek.

A hétvégén Magyarország kormánya úgy döntött, hogy a koronavírus miatt bezárja az iskolákat, bölcsődéket, egyetemeket és arra kéri, hogy akik tehetik dolgozzanak otthonról. A távmunka mellé egyébként jön a távoktatás is, ugyanis a tanítás nem áll meg, a diákok digitális tantermekben tanulhatnak az interneten keresztül. Hogy a digitális átállás probléma nélkül megvalósuljon, hazánk legnagyobb internetszolgáltatói ingyen adatforgalmat biztosítanak az előfizetőiknek és feltöltőkártyás ügyfeleiknek. Itt még egyébként nem áll meg a történet, mivel a résztvevők nem csak internet adnak, hanem más módon is segítik a lakosságot.

Telekom

 A Telekom egyszerűen mindenki számára biztosít további 10 Gb netet. Az aktiváláshoz nem kell semmit tenni, az magától elindul és március 16 éjfélig mindenki megkapja majd. Ha pedig ez sem lenne elég, ha valaki túlmenne a kereten az még 5 gigát aktiválhat.

Vodafone

A Voda továbbment még egy lépéssel. Alapból bevette az oktatási felületeket abba a repertoárba, ami nem fogyasztja a havi adatmennyiséget. Ezen kívül a TV előfizetőik megkapják a legjobb csatornákat és persze a következő 3 hónapban havi plusz 5 GB netet. Ezt egyébként a My Vodafone felületen lehet aktiválni.

Telenor

A Telenor pedig nem cicózott, egyből 100 gigát adott mindenkinek. Március 16-tól tudják a kártyás és számlás ügyfelek aktiválni a dolgokat a MyTelenor applikációban. Persze a felület egyelőre még nem mindig elérhető, hiszen nagyon sokan próbálnak hozzájutni az ingyen internethez. A cég munkatársai tudnak a hibáról és próbálják elhárítani a fennálló problémákat. Ígérik, hogy nemsokára minden ügyfelük megkapja az extra adatforgalmat.

Nagyszerű azt látni, hogy a hazai cégek is részt vesznek a koronavírus elleni harcban, és abban nyújtanak segítséget amiben tudnak. Ne feledjétek, ha tehetitek ezekben az időkben maradjatok otthon!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!