"MiBR vs ENCE showmeccs, a vesztes azonnal feloszlik" - Szenvednek a finnek és a brazilok is

Hatalmas pofonokba szaladt bele az MiBR és az ENCE is.

Javában zakatol az ESL Pro League 11. szezonja és az ECS utódja, a FLASHPOINT. Persze a koronavírus okozta veszély miatt történtek változások, úgy a lebonyolításban, ahogy a mezőny összetételében. Több csapat is visszamondta az EPL szerepelést, de az ENCE például nem. Tegnap játszották első meccsüket, bár sokak szerint inkább ne tették volna.

Az ENCE és a Spirit összecsapása nyitotta meg az EPL legújabb szezonját, a végeredmény pedig csak azokat nem lepte meg, akik vakon hisznek még a finnek feltámadásában. Nem tagadom, jó ideig én is közéjük tartoztam, vártam és vártam, hogy végre mikor lesz igaza allunak. "Sokan kritizálnak most, de csak idő kérdése, hogy újra a világ legjobbjai között legyünk." Számtalanszor olvashattuk már ezt és az ehhez hasonló tweeteket a finntől, a nagy feltámadás viszont elmaradt. 
A tavalyi StarLadder Majorön még belőtték magukat a legjobb nyolc közé, azóta viszont kész katasztrófa minden versenyük. Aleksib ment, suNny jött, össze kellett szoknia a csapatnak ez tény, de már fél éve gurul a csapat a lejtőn lefelé. Tegnap a Spirit ellen is sikerült egy borzasztó meccset összehozniuk, Infernon 2-16-ra, Trainen 14-16-ra kaptak ki. 

"az ENCE következő pályája a de_játékoscsere"

Hosszú hónapok óta nem tudnak már felmutatni semmit, ahogy az MiBR sem. FalleN-ék a FLASHPOINT első felvonásában kezdték meg szereplésüket, eddig inkább kevesebb, mintsem több sikerrel.  Bár nem rossz csapat a Chaos, nem azon a szinten vannak, mint az MiBR, legalábbis papíron. A mérkőzésüket ugyanis az észak-amerikai csapat nyerte, ferék Trainen csak 6 kört tudtak hozni, míg Nuke-on egy szorosabb, 14-16-os vereséggel zártak.

Richard Lewis nem kímélte a hónapok óta szenvedő csapatokat. Viccesen megjegyezte, hogy lehetne egy ENCE vs MiBR showmeccs, aminek a vesztese azonnal feloszlik. Nem kel félteni Lewis szakmabeli társait és a közösséget sem, azonnal darabokra szedték a csapatokat. Anders Blume azt írta, hogy egy Bo6-os meccset kellene játszaniuk, ami ha döntetlen, akkor mindkét csapat visszavonul, míg más szerint elég a Bo1, a többi csak időpazarlás lenne.

Az egészet persze viccnek kell felfogni, de azért van benne igazság is. Az EPL és a FLASHPOINT után a Majorön bizonyíthatnak majd a csapatok, ha ott sem sikerül komoly eredményt elérniük, akkor viccet félretéve kétlem, hogy bármelyik ötös együtt maradna.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!