A koronavírus miatt online játsszák az EPL csoportkörét és a döntő helyszíne is változott

A koronavírus miatt online játsszák az EPL csoportkörét és a döntő helyszíne is változott

A stáb és a játékosok egészségének, valamint a zavartalan lebonyolítás érdekében döntöttek az online mérkőzések mellett.

Megkerülhetetlen és valószínűleg még egy darabig az is lesz a koronavírus, még akkor is, ha e-sport hírekről van szó. Az IEM Katowice rájátszását közönség nélkül rendezték meg, itthon elmarad a tavaszi MondoCon és az ICL is. Nem áll túl jól az idei E3 szénája sem és most már biztos, hogy az EPL 11. szezonja sem megy le változtatások nélkül.

Kevesebb mint egy hét múlva, hétfőn veszi majd kezdetét az ESL Pro League 11. szezonja. A tervezett LAN-on játszott meccsek helyet, viszont minden csoportkörös mérkőzést játszanak majd a csapatok, ahogy azt tegnap bejelentették a szervezők. A legjobb 12 alakulat részvételével zajló döntő sem menekült meg, a denveri helyszín helyet az ESL európai stúdiójában rendezik majd meg.

Mindezt azután jelentették be, hogy tegnap Málta is szigorú intézkedéseket vezetett be az országba való ki- és beutazással kapcsolatban. Az ESL pont az egyik máltai stúdióját használta volna az esemény ideje alatt, könnyen lehett, hogy stábtagok és játékosok sem jutottak volna be az országba.

Közleményükben kiemelték, hogy a csapatok rendkívül sportszerűen viselkednek. Többen is felajánlottak különböző helyszíneket, amiket az így talán nehezebb helyzetbe került csapatok használhatnak bootcampelésre. Az ESL Pro League 11. szezonja hétfőn kezdődik, kora délután már szurkolhattok az első, végül online keretek között tartandó meccsen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!