Szomorú hír a rajongóknak, a koronavírus miatt elmarad a tavaszi MondoCon

Szomorú hír a rajongóknak, a koronavírus miatt elmarad a tavaszi MondoCon

Az egyre fokozódó vírushelyzet miatt a szervezők inkább eltörölték a tavaszi rendezvényt.

A legfrissebb információk szerint a COVID-19, vagyis a koronavírus Európában is egyre több embert érint már, tegnap este teljes Olaszországot karantén alá vonták, ma reggel pedig még három embernél diagnosztizálták a betegséget Magyarországon is, így az országban 12 regisztrált beteg van.

A vírus ezen terjedése miatt sorra mondják vissza a rendezvényeket a kisebb és nagyobb cégek egyaránt, próbálják a lehető leginkább csökkenteni a kockázati tényezőket, sajnos a budapesti LEC döntő is elmarad. Nemrég a MondoCon szervezői bejelentették, hogy a tavaszi MondoCont a kilátogatók, a kiállítok és a stáb biztonsága érdekében nem tartják meg.

"Január óta figyelemmel követjük a híreket, sokáig reménykedtünk abban, hogy a helyzet nem olyan súlyos, vagy elkerüli Európát, de sajnos nem így történt. Ugyan jelenleg Magyarországon még nincs járványhelyzet, de a rendezvények lefújását javasolta az operatív törzs. Az pedig, hogy Olaszországban immár milliók kerültek karanténba mutatja, hogy a helyzet milyen súlyossá tud válni. Ilyen körülmények között felelőtlenség lenne a részünkről megtartani a rendezvényt." - olvasható a közleményükben.


Aki már megvette a jegyét az eseményre, nem kell aggódnia, ugyanez a jegy belépést fog biztosítani a nyári Mondora, viszont ha valaki szeretné visszaváltani, a boltban ahol vette, vagy online vásárlás esetén az info@mondocon.hu címen megteheti.

Magyarországon habár még alacsony a betegek száma, legyetek körültekintőek, mossatok gyakran kezet és minimalizáljátok a személyes találkozókat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



E-sport életmód - Ismét megrendezik a HUNESZ e-sport konferenciáját - Jön az ESTB!

A második önálló konferencia célja többek között az e-sportban lévő karrier lehetőségek bemutatása, a hazai és nemzetközi e-sport közösségben folyó tudományos jellegű diskurzus élénkítése, nagy hangsúlyt fektetve az e-sport gazdasági-társadalmi hatásaira, azok előnyeire.