K&H MNEB R6S 3. meccsnap:  Holtverseny az élen, ráadásul két comeback is összejött!

K&H MNEB R6S 3. meccsnap: Holtverseny az élen, ráadásul két comeback is összejött!

Két olyan párharc is döntetlennel ért véget, ahol a papíron gyengébb együttes fantasztikus egyenlítést hozott össze, így a K&H MNEB S2 R6S harmadik fordulója után már senki nem áll pont nélkül.

A WiLD és a Nevermore párosa nyitotta meg a K&H MNEB S2 Rainbow Six: Siege harmadik játéknapját. Mindkét együttes botlott már, viszont a címvédőnél csak a három pont jöhetett szóba, ellenfelük viszont, miután megszerezte első győzelmét ráérzett a siker ízére, és a piros feketéket meglepésére készültek.

WiLD 7:3 Nevermore Gaming (Coastline)

Ban

  • WiLD: Hibana, Mira
  • NmG: Nomad, Echo

Először a bajnokság során Coastline-ra utaztak a virtuális kommandósok, bár érdekes választás volt ez a felek részéről, hiszen a K&H MNEB-en ez a WiLD egyik kedvence, több nagy sikert is itt értek el - elég csak az első szezon LAN fináléban aratott 7:2-es diadalra gondolni. Hoze_NmG némi egészségügyi problémával küzdött a meccs időpontjában, de ez nem akadályozta meg, hogy rögtön az első körben duplával vetesse magát észre. Hiába sikerült 3v2-t így elérniük, Herkii és PoPet megfordította az állást, többet között az előbbi játékos triplájával. Az második körben újfent plantelni tudott az NmG, Herkii mellett viszont Csonki ismét elpusztíthatatlannak bizonyult, 2v4-ben visszavették a site-ot és hatástalanították a Defusert.

Zsinórban harmadjára is ledolgozták az emberhátrányt, egészen elképesztően startoltak, 3:0. A negyedik körre viszont egy kicsit elfogyott a szufla, Hoze ekkora már nyolcat lőtt, és az újabb emberelőnyt már nem rontották el, hamarabb lekerült a Defuser és kicsalogatták Herkii-t a kényelmes pozíciójából, 3:1. Az első félidő a plantelésről szólt és, ha Markit az elején, Herkiit pedig a végén likvidálni tudták akkor pontja is lett az NmG-nek. Egyenlíteniük viszont nem sikerült, így a WiLD fordulhatott előnnyel. A WiLD az első támadásában szintén megpróbálkozott a planteléssel, de az NmG eszén nem lehetett túljárni és egy pontra felzárkózott a vadakhoz. Aztán viszont a bajnokság egyik leggyorsabb körével újra kettő volt a különbség. Ezt követően egyre pontosabb és magabiztosabbá váltak a vadak támadásai, és végül a szoros startot egy lazább befejezés követte.

A folytatásban a veretlen és az arany első számú várományosa összecsapása gerjesztette az izgalmakat. A Budapest Five gyűjtött egyedül 6 pontot, a legerősebb, Challenger Leaguebe is jutott Salamander őket követi 4 ponttal, miután legutóbb a vadak ellen döntetlent értek el.

Salamander 7:1 Budapest Five (Theme Park)

Ban

  • SAL: Thatcher, Echo
  • BP5: Maverick, Mira

Lehet, hogy Strike megorrolt az eddigi fordulók alatt a kill-listát vezető személyekre, mert a BP5 ellen a védő oldalon már az első körben négy fraget szerzett, ezzel alaposan padlóra küldte ellenfelét. Érdekes volt látni, hogy a körök elején 2-3 áldozatot a BP5 össze tudott hozni, viszont a Wamai és Jäger duó ellen nem igazán tudták kihasználni a plusz eszközeiket, így maradt a tűzharc, ami végül nem igazán kedvezett nekik.

A 3:0-ás hátrány után jött a meccs, és a nap eddigi legizgalmasabb része, Corvin lőtt egy 3K-t, és w1ozával maradt egy utolsó párbaja, viszont a Salamander védőjének nem remegett meg a keze, ezzel újabb pontot szerzett. Felgyorsultak az események, így az első játékrész majdnem a végeredményt is jelentette, hiszen hiba nélkül hozták a 6:0-át, így öt meccsponttal kezdhették meg a "második félidőt". Egy rehostot követően előkerült még Clash, illetve Kali is előkerült, valamint a BP5 egy szépítő pontot csak begyűjtött, mielőtt kialakult volna a végeredmény.

Casanova újra a keződben az Illés Akadémia Spiritnél, a Volgare-nál pedig Proxy visszalépett egyelőre a küzdelmektől, így a helyén sLain kapott lehetőséget.

Volgare 6:6 Illés Akadémia Spirit (Villa)

Ban

  • VOL: Thatcher, Mira
  • IAS: Nomad, Pulse

Először kezdte az Illés Akadémia Spirit a meccsét vezetéssel, bár Chiby lelőtte csapattársát, Casanova-t, végül nem lett belőle probléma és pontot szereztek. Hihetetlen, de hiába a pazar kezdés, utána a Volgare egyre könnyedébben gázolt át az akadémia nebulóin. Az első félidő lezárása hamarabb eljött, mint azt gondolták volna, a hatodik körben alig 50 másodperc telt el, és máris hármas emberhátrányba került a Spirit, melyet már nem tudtak megfordítani. Az Illés Akadémia aztán védő oldalon némileg megtáltosodott, két kört is sikerült megnyerniük egymás után, erre válaszul Sukar egymaga elintézte a csapatot, övé lett a nap ász megmozdulása.

Ez nem fektette két vállra viszont Casanováékat, és egészen 6:5-ig felzárkóztak, majd még inkább szárnyra kaptak, és a 12. körben is éltek a lehetőségükkel, így kiegyenlítettek. Ezzel összejött a bajnokság második döntetlen mérkőzése.

LvL Up Esports 6:6 Team Plague (Club House)

Ban

  • LVLUP: Capitao, Kaid
  • PLG: Thatcher, Maestro

TR1FT elképesztő elánnal ragadott fegyvert, két kör alatt 6 embert likvidált, és az ő vezérletével komoly erődemonstrációval rajtolt a Plague. A harmadik körben aztán FaRBa megpróbálta összekapni a brigádját, de Solid és eXtazy párosában emberükre akadtak. Ők maradtak ketten a végén, és hiába volt egy teljes lineup ellenük, így is a Plague örülhetett a pontnak. A negyedik pontért viszont újra nagy kedvvel indult harcba a LvL Up, és egy összeszedett támadást követően a szépítés meglett. Majd rögtön ezután megint bejutottak a site-ra , és planteléssel a felzárkózás is összejött. Az első félidő végén a CCTV falának bebontása után ádáz harc alakult ki, az irányításért, és miután elszabadult a pokol TR1FT és Vath maradt a végére, de mivel utóbbi lepakolta a Defusert némi előnybe került, amit kihasználva egyenlített a LvL Up. Érezhető volt a szorítás a Plague számára, szóval rákapcsoltak egy fokozatot, ezzel meccspontig meneteltek, ott viszont egyszer megtorpantak, mivel tovább kapaszkodott a LvL Up.

Az utolsó, mindent eldöntő kör egészen 2v2-ig lepörgött, az utolsó pillanatokban viszont a kapitány mellett Flucky volt még hidegvérű, az ő duplájával megszerezte első pontjait a papíron gyengébb együttes.

A harmadik forduló után a tabella állás:

A K&H MNEB S2 Rainbow Six: Siege negyedik fordulóját március 28-án rendezik, ne feledjétek akkor is lesz élő adás az esport1tv-n!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!