[Frissítve] Százezrek maradhatnak átmenetileg internet nélkül, karbantartásokba kezd az egyik szolgáltató

[Frissítve] Százezrek maradhatnak átmenetileg internet nélkül, karbantartásokba kezd az egyik szolgáltató

Az egyik legnagyobb magyarországi internetszolgáltató most kezd bele a karbantartási munkálatokba.

Az Elmű és az E.On belátta, hogy nem érdemes a koronavírus járvány megelőzésének érdekében otthon maradt lakosságra rázúdítani az áramkimaradások lehetőségét. Bár történnek majd karbantartási munkálatok, kizárólag azokat végzik el a szakemberek, amik megkerülhetetlenek jelen körülmények között is.

Tanulhatott volna a UPC is az Elmű és az E.On kezdeményezéséből, de nem tették. Bejelentette Magyarország egyik legnagyobb szolgáltatója, hogy az internet, telefon, analóg kábeltévé és digitális kábeltévé átmenetileg szünetelhet, a karbantartás ideje alatt. A pontos menetrendről, ami tartalmazza az érintett városokat, budapesti kerületeket és az érintett szolgáltatásokat, itt találjátok.

Fontos megjegyezni, hogy kizárólag azok relevánsak számotokra, amelyek a "hálózat karbantartás", "rendszer karbantartás" és "hálózat átépítés" kategóriákba esnek. Az áramszolgáltató karbantartási munkálatai átmenetileg felfüggesztésre kerültek, így azokkal nem kell kalkulálnotok. Várhatóan a munkálatok 4-12 órán keresztül tartanak majd, de mindent megtesznek a szakemberek, hogy a lehető legrövidebb ideig okozzanak fennakadásokat. A UPC felkészült arra, hogy a megnövekedett igényeknek is meg kell felelniük, ami egyelőre maradéktalanul működik. 

Ha a ti településetek is rajta van a listán, akkor a karbantartás időszakában semmiképp sem erőltessétek a streamelést és a multis játékokat, mivel garantáltan a legrosszabb pillanatban mehet el kirándulni az internetetek. Arról egyelőre nincs hír, hogy a többi szolgáltató tervez-e valamilyen munkálatokat a közeljövőben.

UPDATE

A cikkünk megjelenése után megkeresett a UPC, az alábbiakban az ő nyilatkozatukat olvashatjátok.

A UPC Magyarország minden nem-létfontosságú karbantartási munkát elhalaszt! 

A felhasználók által az elmúlt napokban tapasztalt szolgáltatáskimaradás az áramszolgáltatók karbantartásai munkái miatt történhettek. A UPC honlapján található tájékoztatót a tájékoztatási kötelezettségének megfelelően tüntette fel a szolgáltató, ezek több mint 90 százaléka az áramszolgáltatók munkáihoz köthető, ami befolyásolhatja a UPC Magyarország szolgáltatásait is. A fennmaradó esetben – a mostani helyzetre való tekintettel – a UPC Magyarország szakemberei csak a legszükségesebb karbantartási munkákat végzik el annak érdekében, hogy az ügyfelek számára zavartalanul működjenek a szolgáltatások. A UPC Magyarország által végzett saját karbantartási munkálatok általában minőségjavítás vagy kapacitásbővítés céljával valósulnak meg, amikor csak lehetséges az éjszakai órákban. Ezek a legtöbb esetben nem jelentenek az ügyfelek számára érzékelhető szolgáltatás kimaradást, csak és kizárólag kritikus esetben tapasztalhatnak a UPC Magyarország által végzett karbantartási munkák során 30-60 perces leállásokat a rendszerek frissítéséig. A UPC Magyarország felkészült a jelenleg tapasztalható, jelentősen megnövekedett hálózati forgalomra, biztosítja ügyfelei számára a szükséges feltételeket ahhoz, hogy otthonról dolgozhassanak, tanulhassanak és szórakozhassanak a következő időszakban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te tapasztaltál lassuló netet az elmúlt napokban?

  • 56 %
  • 19 %
  • 4 %
  • 22 %