Hirdetés

K&H MNEB R6S 4. meccsnap: A Volgare és a Spirit szállította a bajnokság meglepetését

Könnyed győzelmek mellett a Volgare 5:4-et követően előbb megfordította, majd meg is nyerte a WiLD elleni párharcát, ezzel nem csak 3 pontot szereztek, de a nap legmeghökkentőbb eredményét produkálták. Az Illés Akadémia pedig szintén óriásit játszott. 

Hirdetés

Papíron talán csak egyetlen összecsapásnak nem volt egyértelmű győztese. Azonban az e-sport szépsége és a mezőny megerősödése azt eredményezte, hogy a K&H MNEB S2 R6S 4. fordulójában megszületett a bajnokság legnagyobb meglepetése. Az eddig csak egyetlen győzelmet szerző Volgare az utolsó körökben megfordította az állást, majd pedig legyőzte a címvédő ötösét. A Team Plague a várakozásokhoz képest könnyebben nyert, míg az Illés Akadémia Spirit szintén elképesztő fejlődésen ment keresztül, bár ehhez hozzátartozik, hogy a Budapest Five még mindig nem heverte ki az egy héttel ezelőtti pofont. Mindenesetre emberfelettiket lőve a Spirit megszerezte az első pontja után az első győzelmét is. A Salamander pedig felült az úthengerre és célba vették a LvL Up-ot, aztán esélyt sem adtak még a pontszerzésre sem neki.

Team Plague 7:3 Nevermore Gaming (Coastline)

Ban

  • PLG: Nomad, Maestro
  • NMG: Hibana, Mira

Bár a támadó oldalon kezdő Nevermore ötöse került emberelőnybe, és képesek voltak plantelni, zhoxk és eXtazy végül visszaszerezte a site feletti kontrollt és leszedték a Defusert is, 1:0. A folytatásban hiába került emberhátrányba az NmG, mégis plant közelébe jutottak, de végül nem kellett lepakolniuk, mert jól csalogatták ki a védőket a rejtekükből. Ezt követően a Plague átvette az irányítást, és szilárd defenzív játékuknak köszönhetően elhúztak. Az első félidőről végül zhoxk és eXtazy párosa döntött, másfél percig semmi akció nem történt, utána felgyorsultak az események, és az idő hiánya miatt mindenképpen plantelni akart az NmG, de előbb a Smoke Canister okozott gondot, utána pedig a két életben maradt játékos, 4:1.

Egy újabb szépítés még összejött a hátrányban lévő csapatnak, a váltás után viszont a Plague átgázolt a támadásaival ellenfelén. Gori félelmetesen jól lőtt, többek között a 8. körben 3K-val érte el a 9 killt. FL45H pazar játékával, észrevételeivel és az eddig szerzett 11 fragjével tartotta a lelket a társakban, az első meccs pontot így sikerült is hárítaniuk. Ennél többre viszont már nem telt nekik, a PLG hibátlan körrel lezárta a találkozót.

Volgare 7:5 WiLD MultiGaming (Villa)

Ban

  • VOL: Thatcher, Mira
  • WiLD: Nomad, Goyo

Kaotikus körrel indult útjára a párharc, volt némi lag, az első kill meg sem jelent a feedben, viszont a WiLD mindössze egy embert vesztett az első körben a vezetés előtt. Egészen a 3:0-ás különbségig kellett várni, hogy a Volgare megszerezze az első pontját. Sajnálatos módon a játékot meglátogatta a technika ördöge, az 5. körből például kiesett a specator, és csak a végére sikerült visszacsatlakozni, az eredményjelző pedig már 4:1-et mutatott a WiLD-nak. Az első játékrészt a vadak ugyan megnyerték, a Volgare viszont, többek között Sukar felébredésének köszönhetően elképesztő módon felzárkózott egészen 4:4-ig. Sajnálatos módon azonban újabb rehost szakította félbe a játékot. A második folytatásban vezetéshez jutott megint a WiLD, a következőben viszont egy 2v4 szituációban még sikerült egalizálnia Markinak és Herkiinek, de a Wardennel felálló Volgare védelem kitartott, 5:5.

Érezhetően megnőtt a tétje a 11. körnek, emiatt elég passzívak voltak a játékosok, az utolsó percben azonban beindult az akció. Ekkor jött az igazi csattanó, Sukar és Rvvsky duója a precíz killek révén először juttatta a meccs folyamán vezetéshez a Volgart. Itt már vérszemet kaptak, a lendület megmaradt, és bár PoPet két embert is kigránátozott, ez korántsem volt elég, sorra hullottak el ugyanis a vadak, a Volgare pedig a győzelemmel a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését produkálta.

Budapest Five 3:7 Illés Akadémia Spirit (Consulate)

Ban

  • BP5: Capitao, Valkyrie
  • IAS: Thatcher, Maestro

A két csapatnak ez volt az első találkozója Consulaten. Nagyon intenzív lövöldözés vette kezdetét, és az első két körben osztozkodtak a felek a pontokon. Az előző héten a BP5 nagy pofont kapott, míg a Spirit megszerezte az első pontját. Nem nehéz kitalálni, hogy előbbire negatívan, utóbbira pedig ez pozitívan hatott, Casanováék ugyanis 2:1-re alakították az állást. Nero ráadásul egyik legjobb meccsét játszotta ezen az estén, aki szemben találta magát vele, nem sok esélye maradt. Egy-egy kört mindkét fél kisajátított magának, az első félidőről viszont az Illés Akadémia döntött, egyrészt lerakták a Defusert, másrészt kialakították az emberelőnyt, és az egyedül maradt KingSlayert levadászták. A váltás után sem sikerült felvennie a ritmust a BP5-nak, hiszen míg ők egy kört nyertek, addig ellenfelük kettőt, így megint nőtt a különbség a két csapat között.

A meccs végére Nicoék teljesen szétestek, a másik oldalon Nero meg Chiby emberfelettiket lőve biztosította az Illés Akadémia Spirit első győzelmét a szezonban.

Salamander 7:0 LvL Up (Kafe Dostoyevsky)

Ban

  • SGG: Capitao, Mira
  • LVLUP: Ash, Echo, 

Kezdhetett félni a Salamander, hiszen előttük két olyan együttes is elbukott, akik esélyesebbnek számítottak. Ennek apropóján a sárga-feketék borzasztó domináns startot mutattak be, alig pislogott az ember néhány és máris 2:0-ára vezettek. H3dsut teljesen elszabadult ezen a meccsen, 4 kör alatt nem elég, hogy megnyerték vele az első félidőt, de 10 killig jutott.

A LvL Up az ötödik körben jutott a legközelebb a pontszerzéshez, ekkor 2v2 helyzet alakult ki és le tudták rakni a Defusert, de DogeFather és Rep elosztotta a killeket, majd leszedték a hatástalanítót is. Ez a Salamander ma nagyon nem akart hibázni, az első félidős 6:0 után az ő nevükhöz fűződik a bajnokság első 7:0-ás diadala.

A K&H MNEB S2 Rainbow Six: Siege ötödik fordulóját április 4-én rendezik, ne feledjétek akkor is lesz élő adás az esport1tv-n!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?