Szurkolj Meightnek az EBL döntőjében és nézd a magyar közvetítést!

Magyarország legjobb midese ismét bizonyíthat a nemzetközi mezőnyben.

A kelet-európai régióban viszonylag korlátozottak a lehetőség a csapatok számára, hogy megmutassák igazi erejüket a hazai bajnokságokon kívül. A Southeast Europe Championship (SEC) és az Esports Balkan League (EBL) azok az ugródeszkák, amik akár külföldi szerződést és kitörési lehetőséget jelentenek a profi játékosok számára. Török "Meight" Máté a WiLD csapatát tavaly hagyta el, de döntése kifizetődően bizonyult, mivel a Crvena Zvezdáva tavaly, első magyar idézőként EBL S5 bajnoki trófeát és MVP címeket (alapszakasz és döntő) ünnepelhetett. Magyarország legjobb középső ösvényes LoL-osa előtt ismét ott a lehetőség, hogy tovább öregbítse hírnevét a világ legnépszerűbb MOBA játékában.

Meight a történelmi diadal után elárulta, hogy szeretne spanyol vagy francia ligába továbblépni, ha sikeresen alakul számára az EU Masters szereplés. Sajnos a CZV nem találta a lépést Európa második számú LoL bajnokságában, ezért Meight is maradt a Zvezdában.

Máté nem tört össze a kudarc után, újra megmutatta mindenkinek, hogy komolyan kell számolni vele minden egyes mérkőzésen. Volt csapattársaival összeálltak a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság LoL versenyére, ami egyelőre úgy tűnik, hogy hosszútávon is beválhat. A bajnokságban jelenleg abszolút a legjobb csapat a Wonder Stag Esports, aminek mides szerepében Meight tündököl. Egyszerre két fronton harcolni nem könnyű, de ez nem jelenthet problémát egy ennyire jó idézőnek. A még mindig csak 20 éves fiatal srác komfortosan érzi magát AD és AP hősökkel is, sőt akkor sem remeg meg a keze, ha épp Settel kell ADC poszton játszania.

Az eredmények magukért beszélnek, de így is egyetlen hajszálon múlt, hogy a Crvena Zvezda ne jusson tovább az EBL 6. szezonjának rájátszásába. Szétlövésben sikerült csak a WarKidZ ötösét megelőzniük, de az elődöntőben már nem volt kérdés, hogy melyik szerb csapat az erősebb. Máté a ŠAIM SE ellen megnyert Bo5-ben Panteonozott, Syndrázott, Zoézott és Dianázott. Talán utóbbi volt az, amivel nem ment a játék Magyarország büszkeségének, de a társai szerencsére kihúzták a csávából. 3-2-re nyert a Crvena Zvezda, ellenfelük a döntőben az Energypot Wizards lesz.

A mindent eldöntő összecsapás 03.29-én vasárnap, 16:00-tól kezdődik. Nem maradtok magyar közvetítés nélkül, ugyanis az E1TV csapata elhozza a képernyőtökre a kelet-európai régió legfontosabb Bo5-ös szériáját. Az alapszakaszban Meighték kétszer is elvéreztek a Wizards ellenében, azonban itt az idő a visszavágásra. A korábbi vereségeket el kell felejteni, így tettek az elődöntőben is, és a siker nem is maradt el. Ha Meight és a Crvena Zvezda megismétli az előző szezonban elért eredményét, vagyis behúzza a bajnoki címet, akkor ismét egyenes út vezet nekik az EU Masters csoportköreibe. Egy sikeres EU Masters szereplés már nagyon kijár a magyar midesnek, ami után megnyílhatnak előtte a nagyobb bajnokságok kapui is.

Az EBL S6 döntőjének magyar streamjét mindenképp az Esport1.hu oldalán nézzétek, ugyanis ott gyűjthetitek a pontokat és beválthatjátok azokat értékes ajándékokra az E1 Piacon!

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted összejön Meightnek a duplázás?

  • 81 %
  • 10 %
  • 5 %
  • 5 %
Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.