K&H MNEB LoL 8. meccsnap összefoglaló: újabb nagy skalpot szerzett az AGW, domináltak a Shacók

Bläckii először villantotta meg Katarinát, elszaporodtak a Shacók a dzsungelben.

Megkezdődött a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság League of Legends csoportköreinek második félideje, a csapatok még egyszer egymásnak feszültek az alapszakaszban. Minden egyes vereség komoly pozícióvesztést eredményez innentől, ezért maximális erőbedobással érkeztek meg hazánk legjobbjai a Szurdokba. Ez történt a 8. fordulóban!

Wonder Stag vs Team Horizon Reapers

Tiltások: Thresh, Camille, Senna, Jarvan IV, LeBlanc, Ryze, Miss Fortune, Ekko, Pantheon, Ezreal

Shaco jungle-t hozott Sanyadau, Meight Settel lement Hextasy mellé, miközben Matebuff Tristanával indult el midre. Különös összeállítást hozott a WSE, de az első gyilkosságra nem kellett sokáig várni. Meight megindult és egy max range-es Haymakerrel levadászta Regosternt. Hiponixnak gyorsan leesett, hogy szenvednek csapattársai, meg is érkezett botra, de Sanyadau sem maradt le tőle sokkal. Két gyilkosság landolt a Szarvasoknál, kényelmesen várhatták az early game további részét. Regostern a két halál ellenére nem gondolta úgy, hogy összedőlt a ház, szépen begyűjtött egy duplát, ezzel visszahozta a hátrányát Meighthez képest. Az első csapatharc nagyon elhúzódott, de összességében 3-3-ért cseréltek egymással a felek. Sanyadau AP Shacója nagyon érezte a ritmust, mindig jókor volt jó helyen, oda is került a zsebébe 4 kill 12 perc alatt. 

16. percben simán dive-olt 3 embert a WSE, el is hozták mind a 3 elérhető gyilkosságot. 6000 arany feletti különbség alakult ki az idézők között, de a THR bízhatott még a late game Apheliosban és Cassiopeiában. Szerencsétlenségükre nem adott nekik valódi esélyt Meight és Sanya, de Hiponix vezetésével egy 2-2-s harcot így is kipréseltek magukból a Kaszások, hiába a hatalmas hátrány. Újabb 5v5, ismét 2-2-es csere. Ezek a harcok a THR-nek kedveztek, azonban az objective-ekre egyáltalán nem volt esélyük. A 25. perc végén megszerezte a Baront a WSE, majd gyorsan eltakarították az ellenállást és bedöntötték az ellenfél Nexusát.

Győztes: WSE

Team Plague vs Royal Gamers

Tiltások: Shen, Lee Sin, Kayn, Senna, Rek'sai, Ornn, Xerath, Ziggs, Draven, Aphelios

Agresszív farmolással indult a mérkőzés, de az első 5 percben nem történt semmilyen komolyabb akció. Paresz 5-ös szinten döntött úgy, hogy lenéz botra, egyből el is hozott két killt a Plague. A lane swap után topon csapott le újra Olaf, mihaibaros könnyedén szerezte meg második gyilkosságát. Olaffal egyszerűen nem tudott mit kezdeni a Royal Gamers. Nem volt elég ward a pályán, ezért nyugodtan gankelhette az ösvényeket a viking harcos. Becse kétszer is 1v1 szituációba keveredett Paresszel, de hiába Darius hatalmas sebzése, Olafot ez nem érdekelte. A 16. percben fordultak az erőviszonyok, legalábbis egy csapatharc elejéig. Az aranykülönbség ennek ellenére 5000 arany fölé kúszott, nem veszélyeztette senki és semmi azt, hogy a Plague befejezze a meccset a 25. perc előtt. 

Egyetlen rövid pillanatra látta csak meg az alagút végén a fényt az RG, szépen kapták el mihaibarost és gellert, de utána nem figyeltek eléggé. Négy kill landult sk1nzoréknál, 12-5 volt a killek aránya a 20. percben. Rá is mozdultak a 21. percben egyből a Baronra, későn tudatosult csak Soráékban, hogy oda kéne nézni. Cho'gath leharapta a lila monstrum fejét, tovább nőtt a TP előnye. Frost második halála után a Cloud Soul is megadta magát a plague-eseknek, egyszerűen nem volt érdemi lehetősége a fordításra a Royal Gamersnek. Frost minden bokorban talált egy sk1nzort, aki 0,1 másodperc alatt letörölte őt a Szurdokból. 29 percig húzta a RG, de egy-két momentumon kívül gyakorlatilag végig a vereség elodázásáért küzdöttek, nem a győzelemért.

Győztes: Team Plague

A 8. forduló utolsó két mérkőzésének összefoglalóját a következő oldalon olvashatjátok!

Afterglow vs Grim Ravens

Tiltások: Sett, Senna, Fizz, Yuumi, Ekko, Wukong, Taric, Elise, Soraka, Kassadin

Agresszív dzsungelesek érkeztek mindkét oldalra, Loxigar volt az első, aki akcióba lendült, de a gyilkosság elmaradt miden. Túróstészta akciója még Flasht sem csalt ki Se7enből, ezáltal Summoner Spell előnybe került a Gim Ravens. Loxigar volt az első vér főszereplője, de ő húzta a rövidebbet. Rosszkor keveredett át az ellenség vörös erősítéséhez, majd boton Frenna szaladt bele egy Braum Q-ba, 2-0-val nyitott az AGW. Sárkányozni szeretett volna Loxigar, ami össze is jött neki, de ismét eggyel több gyilkosságot talált magának az Afterglow. Frenna 3 perc alatt 3-szor kapitulált, Crytek dominálta az early gamet a bot lane-es párosok külön viadalában. Animeboy volt az első, aki besegített társainak, jókor érkezett botra, így egy nagyon fontos harcot fordítottak meg a Hollók. Peregtek az események, de egyik csapat sem tudott kiépíteni komolyabb előnyt. 

A harmadik sárkány mellett kizónázta Túróstészta Loxigaron kívül az egész Grim Ravenst, egyszerűen túl nagy falat volt Shaco az enemynek. Ha már lúd, legyen kövér alapon tovább kezdeményezte a harcokat az AGW, ismét náluk landolt a több kill. Se7en próbálkozott, de Erik és Murawodo nem hibázott még a kritikus pillanatokban sem, 4v5-ben is erősebbnek bizonyult az Afterglow ötöse. A középső inhibitor nem bírta sokáig a nyomást, de az alsó ösvényes inhibet valahogy egyben tartotta a Ravens. A tűzoltás sikeres volt, de három inhibitor összedőlt, ami teljesen beszorította Se7enéket a bázisukra. Murawodo feláldozta magát a Baronért, majd Loxigar feláldozta magát a semmiért. Erik vezetésével, a Baron erősítés birtokában nem volt esélye a Grim Ravensnek a comebackre, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést az Afterglow gárdája.

Győztes: AGW

Illés Akadémia Spirit vs KmK Esports

Tiltások: Rabbano, Pantheon, Aphelios, Kalista, Senna, Ornn, Braum, Thresh, Diana, Elise

Blackii nem maradt örökre a bot lane béklyójában, behozta Katarinát a középső ösvényre a 8. forduló utolsó mérkőzésén. Hiába kapott maga ellen counterpicket, így is begyűjtötte az első gyilkosságért járó goldot, Malacko érkezett kiválóan. Rabbano sem szeretett volna lemaradni, Blackii ezúttal az áldozat szerepébe került. Lybrix is megérezte milyen az, amikor egy Gragas ólálkodik az ösvényén, újabb gyilkossággal gazdagodott a KmK. Hiába az eggyel több gyilkosság és az első sárkány, ennek ellenére vezetett aranyban az Illés. Malacko két gyors gyilkosságával ez az előny tovább növekedett. 2000 gold fölé kúszott a különbség, az első tornyot Malacko és Lybrix döntötte be boton. 

Az mérkőzés első csapatharca az óceán sárkány öblében bontakozott ki, Malackót bár elvesztette az Illés, cserében Blackii vezetésével felkoncolták az ellenfelet. Nagyobb differencia főleg boton alakult ki, Xeanny nem találta a helyét Renektonnal, miközben Lybrix Settje folyamatos veszélyt jelentett minden ellenséges entitásra. Az Ocean Soult nem engedhette át ellenfelének a KmK, de nem volt esélyük a nagyon mobilis és hatalmas sebzéssel rendelkező spirites legényekkel szemben. Az IAS midese egyedül tartotta vissza Rabbanóékat, miközben a Baront kényelmesen elhozhatták csapattársai. Mindent megpróbált Rabbano és yaztrom, de nem értették meg egymást a KmK-sok, a fókuszt elveszítették minden harcban. Az IAS kihasználta a hibákat és meggyőző teljesítménnyel dózerolta le az ellenséges Nexust.

Győztes: Illés Spirit

Hat nap pihenő vár a játékosokra, a folytatásra egészen jövő hét keddig kell várnotok velük együtt. Nézzétek a K&H MNEB közvetítéseit az Esport1.hu oldalán, gyűjtsétek az E1 pontokat és váltsátok be őket az E1 piacon!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!