Hirdetés

K&H MNEB LoL 7. meccsnap összefoglaló: ki állíthatja meg a WSE-t?

Nehezen hozta a kötelezőt a Team Plague, zsinórban hétnél tart már a WSE.

Hirdetés

Félidejéhez érkezett a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság League of Legends alapszakasza. Magyarország legjobb idézői már lélekben a visszavágókra készülnek, de előtte elevenítsétek fel újra a 7. forduló legfontosabb eseményeit!

KmK Esports vs Team Plague

Tiltások: Pantheon, Shen, LeBlanc, Senna, Karthus, Lee Sin, Jarvan IV, Thresh, Draven, Sejuani

Azonos pontszámmal állt a tabellán a két gárda, de a nagyobb nyomás egyértelműen a Team Plague-re nehezedett. Kötelező volt a győzelem Pareszéknek, ha nem akartak lemaradni a WSE - Grim Ravens kettősről. Gyors gyilkosságcsere után nem alakult ki nagyobb különbség a csapatok között, de Tadeusz gondoskodott róla, hogy sk1nzor ne érezze túl jól magát. Solo killt szerzett a 6. percben, meg is jelent Qiyana feje felett a vérdíj. A harmadik gyilkosságot is behúzta a KmK, nagyszerűen kezdték Rabbanóék a mérkőzést. Folyamatosan keresték a konfliktust, amikből többnyire ők jöttek ki jobban. Hiába a kettővel több kill és az első sárkány, aranyban nem tudott ellépni ellenfelétől a KmK. A második Drake-et is elhozták yaztromék, miközben Tadeusz egyre erősödött a sikeres akcióknak köszönhetően.

Megállíthatatlanul robogott előre a KmK vonat, aminek vezetőfülkéjében Tadeusz és Rabbano foglalt helyet. Se Paresz, se sk1nzor nem találta a helyét a Szurdokban, ami fokozatosan egyre nagyobb hátrányba taszította a Plague-et. A meccs negyedik sárkányánál akadt össze ismét a játékosok bajusza, de hiába az előny, jobban játszotta meg az 5v5-öt PLG, így megjutalmazódtak egy ásszal, egy Infernal Drake-kel és rengeteg golddal. Mihaibaros volt az "x-faktor", akire kötelező volt a KmK-nak figyelmet fordítani, de nem tudták Zilean védelmében elérni a célkeresztben pihenő Apheliost. Szép lassan, de egyre biztosabban átvette az irányítást a mérkőzés felett a Team Plague csapata, azonban egyetlen apró kihagyás és máris fordultak az erőviszonyok. Rabbano kapta el mihaibarost, 4-0-s cserét prezentált a KmK. 

Folyamatosan billegett a mérleg nyelve, az első Baron gelleréknél landolt, sikerült ugyanis megvédeniük mihaibarost egy kritikus harcban. A 37. percben 100 arany volt mindössze a csapatok között, elképesztően kiélezett volt a nap első Bo1-e. Az Elder Drake Rabbano sújtása által távozott az élők sorából, az Infernal Soul mellett további bónuszokat szereztek a kmk-sok. Ekkora előny birtokában már nem volt nehéz dolguk, elkapták Pareszt és Gellert, majd behúzták maguknak a Baront is. Nem sokkal később bedöntötték az első inhibitort, de a meccs végére nem került még pont. A második Elder Drake-nél ismét fordult a kocka, Rabbano nézett farkasszemet egy Aphelios turrettel, ami nem volt túl szerencsés, így emberelőnyben hozták el a plague-esek az erősítést. Fordultak a Baronra, majd megindultak topon. Baronnal, Elderrel és egy elfeedelt Apheliosszal végül 49 perc alatt befejezték a mérkőzést mihaibarosék.

Győztes: Team Plague

Wonder Stag vs Royal Gamers

Tiltások: Kayn, Ziggs, Heimerdinger, Senna, Vladimir, LeBlanc, Syndra, Xerath, Ryze, Sylas

Jarvan IV - Orianna bot lane-nel érkezett meg a Szurdokba Dugó és Pwny, ismét őrült draftot mutatott be a Royal Gamers alsó ösvényes párosa. Hiába a rajtaütések, néhány Flash égett csak el az első percekben. Sora nem is örült annyira, amikor Sanyadau ismét benézett midre, esélye sem volt Cassiopeiának a menekülésre. Sora nem sokáig örülhetett a nyugalmas pillanatoknak, Meightnek egyedül sikerült elkapnia a kígyó grabancát. A következő akcióban Sanyadau szerzett duplát, cserében az első két sárkánnyal vigasztalódhattak Frosték. A WSE midese Becsét is lenyomta 1v1-ben, nagyon megindult a korai szakaszban Lucian. A 16. percben Becse képernyője ismét elszürkült, rosszkor gondolta úgy a 3. Hét Csapatának toposa, hogy el kéne hoznia a gólemeket. 

Az első komolyabb csapatharcba nem akart belekeveredni a WSE, de ha már ott voltak, minden beérkező sebzést kihealeltek. Négy az egyért cseréltek, könnyedén megszerezték első sárkányukat. Úgy alakult a mérkőzés, ahogy azt a Szarvasok szerették volna, hiába próbálkoztak a wombo-combo ultikkal a Dugóék, egyszerűen hiányzott a sebzés. 21. percben halt a Baron és Pwny is, ennek köszönhetően 10 000 arany felé jutott a Wonder Stag előnye. A saját Nexusa alatt végre összejött minden az RG-nek, de ez már csak arra volt jó, hogy az elkerülhetetlent kicsit elodázzák. 

Győztes: WSE

A 7. forduló további meccseiről készült összefoglalókat a következő oldalon találjátok!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?