K&H MNEB LoL 7. meccsnap összefoglaló: ki állíthatja meg a WSE-t?

K&H MNEB LoL 7. meccsnap összefoglaló: ki állíthatja meg a WSE-t?

Nehezen hozta a kötelezőt a Team Plague, zsinórban hétnél tart már a WSE.

Félidejéhez érkezett a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság League of Legends alapszakasza. Magyarország legjobb idézői már lélekben a visszavágókra készülnek, de előtte elevenítsétek fel újra a 7. forduló legfontosabb eseményeit!

KmK Esports vs Team Plague

Tiltások: Pantheon, Shen, LeBlanc, Senna, Karthus, Lee Sin, Jarvan IV, Thresh, Draven, Sejuani

Azonos pontszámmal állt a tabellán a két gárda, de a nagyobb nyomás egyértelműen a Team Plague-re nehezedett. Kötelező volt a győzelem Pareszéknek, ha nem akartak lemaradni a WSE - Grim Ravens kettősről. Gyors gyilkosságcsere után nem alakult ki nagyobb különbség a csapatok között, de Tadeusz gondoskodott róla, hogy sk1nzor ne érezze túl jól magát. Solo killt szerzett a 6. percben, meg is jelent Qiyana feje felett a vérdíj. A harmadik gyilkosságot is behúzta a KmK, nagyszerűen kezdték Rabbanóék a mérkőzést. Folyamatosan keresték a konfliktust, amikből többnyire ők jöttek ki jobban. Hiába a kettővel több kill és az első sárkány, aranyban nem tudott ellépni ellenfelétől a KmK. A második Drake-et is elhozták yaztromék, miközben Tadeusz egyre erősödött a sikeres akcióknak köszönhetően.

Megállíthatatlanul robogott előre a KmK vonat, aminek vezetőfülkéjében Tadeusz és Rabbano foglalt helyet. Se Paresz, se sk1nzor nem találta a helyét a Szurdokban, ami fokozatosan egyre nagyobb hátrányba taszította a Plague-et. A meccs negyedik sárkányánál akadt össze ismét a játékosok bajusza, de hiába az előny, jobban játszotta meg az 5v5-öt PLG, így megjutalmazódtak egy ásszal, egy Infernal Drake-kel és rengeteg golddal. Mihaibaros volt az "x-faktor", akire kötelező volt a KmK-nak figyelmet fordítani, de nem tudták Zilean védelmében elérni a célkeresztben pihenő Apheliost. Szép lassan, de egyre biztosabban átvette az irányítást a mérkőzés felett a Team Plague csapata, azonban egyetlen apró kihagyás és máris fordultak az erőviszonyok. Rabbano kapta el mihaibarost, 4-0-s cserét prezentált a KmK. 

Folyamatosan billegett a mérleg nyelve, az első Baron gelleréknél landolt, sikerült ugyanis megvédeniük mihaibarost egy kritikus harcban. A 37. percben 100 arany volt mindössze a csapatok között, elképesztően kiélezett volt a nap első Bo1-e. Az Elder Drake Rabbano sújtása által távozott az élők sorából, az Infernal Soul mellett további bónuszokat szereztek a kmk-sok. Ekkora előny birtokában már nem volt nehéz dolguk, elkapták Pareszt és Gellert, majd behúzták maguknak a Baront is. Nem sokkal később bedöntötték az első inhibitort, de a meccs végére nem került még pont. A második Elder Drake-nél ismét fordult a kocka, Rabbano nézett farkasszemet egy Aphelios turrettel, ami nem volt túl szerencsés, így emberelőnyben hozták el a plague-esek az erősítést. Fordultak a Baronra, majd megindultak topon. Baronnal, Elderrel és egy elfeedelt Apheliosszal végül 49 perc alatt befejezték a mérkőzést mihaibarosék.

Győztes: Team Plague

Wonder Stag vs Royal Gamers

Tiltások: Kayn, Ziggs, Heimerdinger, Senna, Vladimir, LeBlanc, Syndra, Xerath, Ryze, Sylas

Jarvan IV - Orianna bot lane-nel érkezett meg a Szurdokba Dugó és Pwny, ismét őrült draftot mutatott be a Royal Gamers alsó ösvényes párosa. Hiába a rajtaütések, néhány Flash égett csak el az első percekben. Sora nem is örült annyira, amikor Sanyadau ismét benézett midre, esélye sem volt Cassiopeiának a menekülésre. Sora nem sokáig örülhetett a nyugalmas pillanatoknak, Meightnek egyedül sikerült elkapnia a kígyó grabancát. A következő akcióban Sanyadau szerzett duplát, cserében az első két sárkánnyal vigasztalódhattak Frosték. A WSE midese Becsét is lenyomta 1v1-ben, nagyon megindult a korai szakaszban Lucian. A 16. percben Becse képernyője ismét elszürkült, rosszkor gondolta úgy a 3. Hét Csapatának toposa, hogy el kéne hoznia a gólemeket. 

Az első komolyabb csapatharcba nem akart belekeveredni a WSE, de ha már ott voltak, minden beérkező sebzést kihealeltek. Négy az egyért cseréltek, könnyedén megszerezték első sárkányukat. Úgy alakult a mérkőzés, ahogy azt a Szarvasok szerették volna, hiába próbálkoztak a wombo-combo ultikkal a Dugóék, egyszerűen hiányzott a sebzés. 21. percben halt a Baron és Pwny is, ennek köszönhetően 10 000 arany felé jutott a Wonder Stag előnye. A saját Nexusa alatt végre összejött minden az RG-nek, de ez már csak arra volt jó, hogy az elkerülhetetlent kicsit elodázzák. 

Győztes: WSE

A 7. forduló további meccseiről készült összefoglalókat a következő oldalon találjátok!

Illés Spirit vs Grim Ravens

Tiltások: Gangplank, Elise, Senna, Ornn, Karthus, Yasuo, Barum, Ekko, LeBlanc

Kettőből kettőt behúzott mindkét ötös az előző héten, de a jó sorozat nem tart örökké. A farmolással nem volt gondja a Hollóknak, de az első sárkányról kénytelenek voltak lemondani. Válaszként az első Rift Herald ütötte Loxigar markát, majd egy Undertow-val elvette Lybrix életét. Hárman tudták a ravensesek pusholni topot, sikerült is elhozniuk az első tornyot. Malacko szép játékával kiegyenlítette a gyilkosságok állásást, azonban a második sárkányra már nem volt ereje az Illésnek. Kényelmesen farmolgattak az idézők, Se7en ledöntötte a második külső tornyot topon, az első Cloud Drake-et eközben megszerezték Malackóék. Fokozatosan nyúlt el ellenfelétől a GR, de komolyabb előnyre nem tettek szert, köszönhetően a passzívabb hozzáállásnak mindkét részről. 

Amikor már úgy tűnt, hogy 30 percig kényelmes farmolgatásba fullad az összecsapás, akcióba lendült Lybrix, de nagyon rosszul számolta ki az IAS, hogy mire képesek egy 5v5 harcban. Emberhátrányba kerültek és el is bukták a Baron Nashort. Inhibitort nem, de tornyokat sikerült dönteni az erősítésnek köszönhetően, egyértelműen kontrollálta a meccset a Ravens. Lassan adta meg magát a Spirit mides inhibe, de egy idő után nem tudták tovább tartani a fontos objective-et. A második Nashort teljesen nyugodtan zsebelhette be Loxigar és Frenna, majd jött a szokásos Se7en split push, ami elég volt ahhoz, hogy lerendezzék noizR-ék a hét mérkőzését.

Győztes: Grim Ravens

Team Horizon Reapers vs Afterglow

Tiltások: Sett, Miss Fortune, Morgana, Yuumi, Vladimir, Sivir, Kassadin, Teemo, Cassiopeia, Olaf

Regostern miden, Edru boton bizonyított a K&H MNEB első félidejének utolsó mérkőzésén. Fäpä agresszív stílusa első vért ért a THR-nek, de érkezett Túróstészta is botra, ami azzal végződött, hogy Edru kisebb pihenőre kényszerült. Bot lane-en pörögtek folyamatosan az események, de az első double kill miden született, Murawodo érkezett épp időben. Az Afterglow nem erőltette a dolgokat, azonban ha az ölükbe hullt a lehetőség, akkor éltek vele. A 13. percben már 11-3-as állást mutatott a kill jelző, nem volt kérdés, hogy melyik csapat volt összeszedettebb a késői órában. A Rift Heralddal majdnem három tornyot döntöttek be Crytekék, de túlvállalták magukat, ami segített a THR-nek meccsben maradni. 6000 arany környékén beállt a különbség, nem erőltette túl az AGW, csak a biztos playekre mozdultak rá. 10 perc aktív farmolás után rájöttek Túróstésztáék, hogy ingyen van a Nashor. Ez a felismerés odavezetett, hogy le is győzték a lila szörnyet, majd ezzel a lendülettel bedöntötték a mides inhibitort. A meccset nem tudták befejezni, de a fontos objective-et megszerezték. A második push már eredményesebbnek bizonyult, nyeretlenként folytathatja a K&H MNEB-et a THR csapata.

Győztes: AGW

Holnap már a visszavágókkal érkeznek a K&H MNEB LoL csoportkörei, ne maradj le az élő közvetítésről, gyűjtsd az E1 pontokat és váltsd be őket értékes ajándékokra az E1 Piacon!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!