K&H MNEB LoL 1. meccsnap összefoglaló: kiélezett összecsapásokkal indult az alapszakasz

K&H MNEB LoL 1. meccsnap összefoglaló: kiélezett összecsapásokkal indult az alapszakasz

Négy mérkőzéssel indult útjára a K&H MNEB S2 LoL alapszakasza, amiknek legfontosabb eseményeit most újra átélhetitek.

Nyolc csapat, negyven játékos várt arra, hogy végre élesben is megmutathassa mire képes a K&H MNEB League of Legends második szezonjának alapszakaszában. Izgalmakban és szép jelentekben nem volt hiány, dőljetek hátra és merüljetek el az első mérkőzésnap történéseiben!

Illés Akadémia Spirit vs KmK Esports

Tiltások: Kalista, Fiora, Aphelios, Taric, Syndra, Cassiopeia, Tahm Kench, Qiyana, Miss Fortune, Tristana

Trundle + Senna alsó ösvénnyel próbálta megzavarni ellenfelét a KmK, de BENZZ és Blackii gyorsan felvette a ritmust a szokatlan páros ellen. Az első komolyabb akciót Malacko dive-olása szolgáltatta, de Xeanny Settel nem jött zavarba és könnyedén begyűjtötte az első gyilkosságot. Lybrix válaszolt, de a korai előnyt a KmK építette ki. Malacko nem adta fel és a középső ösvényre is benézett, de ismét nem jött ki a lépés az első szezon bajnokának. Gyilkosság landolt Renektonnál és yaztromnál is, így tovább nyílt az olló a csapatok között. Malacko tovább force-olta a rajtaütéseket és sikerült is megtalálnia a győzelem felé vezető ösvényt. Hiába azonban Malacko agresszív játéka, a KmK lereagálta a kezdeményezések többségét és folyamatosan büntette az Illéses srácokat. 

A Baron pitben kiválóan pozicionált BENZZ és Jaqen, de a szép akció még mindig nem volt elég arra, hogy átvegye a vezetést az IAS. A 20. perc környékére lecsillapodtak a kedélyek, nem tudta tovább növelni előnyét a KmK. A 24. percben vakmerő harcba kezdett bele Jaqen és Lybrix, ami két gyilkosságot és az Óceán sárkány lelkét jelentette az ellenfél számára. Néhány perccel később Ezreal és Kayle jól tartotta a távolságot, ennek köszönhetően az 5v5-ös harcból jobban jött ki a Spirit. Az Elder Drake környékén Malacko vezetésével kritikus harcot kezdeményezett a Spirit, de Rabbano Karthusa túl sokáig bírta ki a csapásokat, miközben a társai ledarálták az ellenséget. Rengeteg arany, egy Elder Drake és egy Baron erősítés ütötte a KmK markát, ezzel az előnnyel sikerült feltörni az Illés bázisát.

Végső elkeseredésében még egy harcba belement minden mindegy alapon az Illés, de nem tudtak felülkerekedni ellenfelükön. A KmK Esports nagyszerű taktikával és kiváló játékkal szerezte meg a K&H MNEB LoL alapszakaszának első győzelmét.

Győztes: KmK

Afterglow Esports vs Grim Ravens

Tiltások: LeBlanc, Sett, Ornn, Shaco, Wukong, Lucian, Irelia, Ekko, Syndra, Ezreal

A két gárda mémcsatába bonyolódott a délután folyamán, ezért garantáltan izgalmas összecsapásra volt kilátás. Hiába a csipkelődés, az első percek viszonylag eseménytelenül teltek, egyik fél sem kezdett bele őrült akciózásba. A sárkányt úgy döntött Túróstészta, hogy négyes szinten jó lenne elhoznia, ami ugyan sikerült is, de saját életével fizetett érte. Se7en Fizze rögtön beindult, ahogy meglépte a hatos szintet, Karthusnak nem volt válasza az érkező ultikra. Fokozatosan építette az előnyét a Grim Ravens, könnyedén fogást találtak az ellenfélen. A 15. perces győzelmet egyik csapat sem szerezte meg, de 5000 arany különbség alakult ki ebben az időben a Hollók javára. Amikor már úgy tűnt, hogy az AGW spectate módból követheti a saját meccsét, gyorsan szereztek három gyilkosságot, ezzel ismét nyitottabbá vált a meccs. Se7en továbbra is egyszemélyes hadseregként vette fel a harcot az AGW-vel, ennek is köszönhette a Ravens, hogy a 26. percben elhozták a Baront, amivel sikerült az első inhibitort is bedönteni.

A 10 000 gold differenciát sem kellett sokáig várni, de Crytek még így is fenyegetést jelentett a Grim Ravensre. A 32. percben sikerült Blitzcranknek behúzni Cryteket, ezzel a legnagyobb fenyegetést lesöpörte az asztalról NoizR csapata, ami újabb Baront eredményezett számukra. 4v5-ben kezdeményezett csapatharcot az AGW, amiből sikeresen be is gyűjtöttek három gyilkosságot, de a bot lane inhibitort kénytelenek voltak ezért beáldozni. A 40. percben Loxigar feláldozta magát a Cloud soulért cserébe, ezután rögtön vérszemet kapott az AGW, hogy ingyen Baron vár rájuk, de ez rossz döntésnek bizonyult. Nem szedték elég gyorsan a főellenséget, így a Grim Ravens köszönte a lehetőséget és az Erik által védett bázist pillanatok alatt földel tette egyenlővé.

Győztes: Grim Ravens

Az első meccsnap további mérkőzéseiről készült összefoglalókat a következő oldalon találjátok!

Team Plague vs Royal Gamers

Tiltások: Xerath, Ziggs, Zenna, Draven, Luciian, Rek'sai, Xayah, Yuumi, Kai'sa, Syndra

Sk1nzor nélkül, Robustóval a középső ösvényen várta a Royal Gamers elleni összecsapást a Team Plague. Az első percekben farmolással töltötték az időt az idézők, Paresz Lee Sinje csak egy rövid pillanatra nézett be a midre. A 6. percben Braum és Lee Sin is besegített Kennennek, rengeteg idézői képesség került CD-re, de az első gyilkosságért járó arany Robusto zsebében landolt. Az előny birtokában sokkal bátrabban ment előre a Plague beugró midese és további gyilkosság, plusz egy támogatás is ütötte a markát. A Herald környékén alakult ki nagyobb adok-kapok, amiből az RG sokkal jobban jött ki az aranyhátrány ellenére.

A sebeit nyalogató Plague-esek lemondtak a sárkányról, de nem úgy Paresz, aki nagyszerű beugrással és Smite használattal elhozta csapatának az első Ocean erősítést.

Coatpustmain minden helyzetben arra törekedett, hogy csapatát védje, ezért hiába próbálkozott Becse és Frost, ők maradtak alul a Shen által dominált harcban. A negyedik sárkány éledésével egy időben Frost nagyon rossz bokor környékére merészkedett, aminek következtében három gyilkosság és egy Ocean Soul ütötte a Plague markát. Folyamatos Baron baitekkel próbálkozott az első szezon bajnoka, de a Royal Gamers nem harapott rá a csalira, sőt még ők jöttek ki jobban egy Robusto és Paresz által kezdeményezett 5v5-ből. Az Elder Drake megjelent a Szurdokban és egyből elkezdtek zizegni a játékosok a hatalmas sárkány környékén. Robusto zónázása és mihaibaros nagyszerű pozicionálása egy Ászt eredményezett, amiből egy Baront is hozott a Plague.

A dupla erősítéssel a fejük felett bemasíroztak a Royal Gamers bázisára a plague-s srácok, majd gyorsan lerendezték az utolsó összecsapást.

Győztes: Team Plague

Wonder Stag Esports vs iPon Team Horizon Reapers

Tiltások: LeBlanc, Yuumi, Olaf, Azir, Ornn, Senna, Lee Sin, Syndra, Kled

Az előző K&H MNEB szezonban egészen a nagy döntőig menetelt a WiLD csapata, azonban az idei kiírásban nem szerepel ott a nevük a legjobb 8 között. Nem úgy az ezüstérmes játékosoké, akik a WSE mezében változatlan felállással vágtak bele a második szezonba. A nap első invade-jét az iTHR csapata prezentálta, Marine kénytelen volt flashelni az érkező sebzés és cc elől. Az első percekben mindkét jungler próbálkozott rajtaütéssel, de Sanyadau érkezése volt a hasznosabb, Meight könnyedén húzta be az első gyilkosságot. Fäpä, az iTHR finn supportja gyorsan ráérzett a K&H MNEB-re és Threshsel folyamatosan büntette azokat, akik bemerészkedtek a Death Sentence távolságába. A folyamatos farmolás és ösvényváltás mellett néha egymással is foglalkoztak a csapatok, de jelentősebb előnyt egyik gárda sem tudott kiépíteni. Objective-ekből kicsit többet tudott kihozni a tavalyi bronzérmes, de alacsony fordulatszámon pörögtek a srácok, egészen addig, amíg Meight be nem indult. Ryze-zal pillanatok alatt eltüntette az alacsony életerős ellenfeleket, akik nem tudtak mit kezdeni a tankos mage-dzsel.

A Crvena Zvezda középső ösvényese hátára vette a WSE-t és Matebuffal az oldalán bedarálta az ellenfelet. Néhány rövid lefolyású harc után egy Ace, Baron buff és hatalmas aranyelőny ütötte a Szarvasok markát, könnyedén megfordították a mérkőzés alakulását. A 27. percben bedőlt mindhárom inhibitor, ennek következtében az iTHR teljesen beszorult a bázisára.

Egy újabb Meight akció megpecsételte az iPon Team Horizon Reapers sorsát, ezzel a WSE gyűjtötte be a nap utolsó győzelmét.

Győztes: WSE

Folytatás holnap 19:00-tól, kövessétek akkor is a K&H MNEB LoL mérkőzéseit!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!