"Majd a Bo3 meccseken meglátjuk, hogy ki a jobb" - Team Plague Paresz interjú

Egyelőre csak a második helyért harcol a tavalyi K&H MNEB League of Legends bajnoka.

Rengeteg rajongó várta, hogy Team Plague Paresz minden K&H MNEB LoL mérkőzést képes lesz dominálni legendás Lee Sinjével. Az ellenfelek az első két körben nem is foglalkoztak azzal, hogy tiltani kéne a vak dzsungelest, de a harmadik fordulótól megváltozott a helyzet és Paresznek alkalmazkodnia kellett az új körülményekhez. A 10.7-es patchről, a Wonder Stagről és a Solo Queue mérkőzésekről is kérdeztük Pareszt!

Tavaly bajnoki címet ünnepelhetett a csapat, idén kicsit rögösebb út vezet a végső siker felé. Milyen a hangulat most a csapatnál, hogyan vélekedsz a tabellán elfoglalt jelenlegi pozíciótokról?

"Mindenképpen szerettük volna megszerezni az első helyet a tabellán, így nem örülök a jelenleg elfoglalt pocíziónknak, de a playoff már BO3, ahol jobban megmutatkozik hogy ki a jobb csapat, így reméljük, hogy ott tudunk bizonyítani."

Lee Sinnel megállíthatatlan voltál, majd jött a Karthus korszak, legutóbb előkerült Rek’sai és Olaf. Mi alapján választaszt junglert? Az edzői utasítás és a csapatkompozíció, vagy az aktuális forma és a scrimeken elért jó teljesítmény a meghatározó?

"A legtöbb esetben örülünk, ha nincs mind a 3 main dzsungeles hősöm bannolva, így általában a bannokhoz igazodunk,és azután az elsődleges cél, hogy a csapatkompozícióba megfeleljen a választásom."

Voltak olyan meccsek, amikor az első percektől te irányítottad a játék képét, máskor semmi sem jött össze se neked, se a csapatnak. Hogy érzed, amióta aktív streamer lettél, kopott a versenytudásod?

"A kompetitív mérkőzéseken nehéz megmondani azt,hogy kinek nem megy éppen jól a játék hiszen egy csapatjáték. A kommunikáció, odafigyelés hiánya jobban befolyásolja egy mérkőzés menetét mint az egyéni teljesítmény. A második kérdést megválaszolva, valamilyen szinten biztos, de mivel a streamek csak a League of Legends-ről és a soloQ-ról szólnak, így igyekszem tartani a skillem."

Óriási rajongói bázis sorakozik fel minden meccsed során a közvetítéseken. Milyen érzés, hogy ennyien támogatnak és szurkolnak neked hétről hétre?

"Rendkívül örülök neki, hogy ennyien támogatnak, és igyekszem mindent megtenni azért, hogy örömet okozzak nekik a játékommal."

Szerinted a Team Plague képes lehet megvédeni a bajnoki címét, vagy a Wonder Stag (ex-WiLD) lehet az, aki idén diadalmaskodhat?

"Mindenképp a WSE az, aki felveheti velünk a versenyt, viszont az alapszakaszban játszott mérkőzés alapján, van gyenge pontjuk. Azon a mérkőzésen CPM-el sikerült 6k gold előnyt kovácsolnunk a top-jgl duoval, illetve 3 lvl előnyt, ami egy late game junglerrel (Karthus) szinte automatikus győzelemnek számít, de egyéni hibák miatt sajnos elvesztettük a mérkőzést."

Nagy versenyben vagytok a Grim Ravensszel és az Afterglow-val, de szinte bárki megverhet bárkit az eddigi tapasztalatok alapján. Hogyan készültök - ha készültök - a közvetlen riválisok ellen, és mi a taktika akkor, ha papíron gyengébb ötös ellen kell kiállnotok?

"Sosem készülünk konkrétan egy ellenfél ellen, inkább próbáljuk a saját játékunkat gyakorolni, és még tisztábbá tenni mérkőzésről mérkőzésre, de mint az első kérdésben is említettem a playoffban kevésbé lesz lehetőség gyengébb csapatoknak meglepetést okozni,mint a BO1-ekben."

A 10.4-es frissítés elbúcsúzik a tournament szerverektől és érkezik a 10.7-es patch korszaka. Vannak már elképzeléseid arról, hogy milyen új dzsungelesek működhetnek majd premade 5v5 környezetben? Mire számíthatnak tőled a rajongók és az ellenfelek az alapszakasz hátralévő mérkőzésein?

"Van elképzelésem, több dzsungeles választást is kipróbáltam, aki szemfüles és követ, láthatta a streamekben, viszont ezt egy interjúban nem szeretném elárulni, legyen meglepetés mindenki számára."

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Paresznek melyik a legjobb dzsungeles hőse Lee Sin után?

  • 17 %
  • 4 %
  • 13 %
  • 63 %
  • 4 %