"Győzni fogunk, bár nehezen indult az eleje" - IAS Blackii interjú

Egyre jobb formába lendül az Illés Akadémia Spirit, a csapat supportja mesélt kicsit a háttérben zajló folyamatokról.

A K&H MNEB LoL alapszakasza döcögősen indult az IAS számára, de az utóbbi hetekben egyre jobb formát mutat a tapasztalt veteránokkal felvértezett kezdőötös. A csapat supportja, aki nem tagadja, hogy Katarina main, Blackii válaszolt néhány kérdésre!

Lassan indult be a csapat, de az utóbbi hetekben rákaptatok a győzelem ízére. Escik érkezése volt, ami felrázott titeket, vagy valami más áll a háttérben?

"Igen ez a változtatás nagyon jó hatással volt a csapatra, a probléma a toposunkkal (Jaqen - szerk.) volt. Nagyon kevés tank karaktert játszott, ő inkább ilyen agresszív-papír karaktereket szereti leginkább, ezért muszáj volt kispadra ültetnünk. Az, hogy Escik érkezése volt-e nem mondanám, Lybrix is nagyon jól teljesített a középső ösvényen. Őt külön kiemelném hogy rengeteget tesz a csapatért, több órányi vodokat néz nagyobb meccsekről a csapat fejlődése érdekében, nagyjából egy edző szerepét veszi át egyedül."

8 forduló alatt, 8 különböző hőst választottál, de lassan elfogynak a karakterek, akikkel alapból supportolni szoktak a profik. Tudatosan döntesz úgy, hogy mindig másik hőst hozol, vagy egyszerűen csak így alakul?

"Hogy őszintén válaszoljak, utálok nagyon sok passzív support karakterrel játszani mivel unalmas és nem nekem való, viszont a csapatom sokszor rám erőlteti a "team comp" érdeke miatt. Az, hogy mindig más supportot kellett hoznom nem tudatos volt."

Katarina mainként a 8. fordulóig nem volt lehetőséged elmozdulni a support szerepből. A szezon második felének első mérkőzésén mégis behoztad legendás hősödet midre, így Escik vándorolt botra BENZZ mellé. Kinek a döntése volt, hogy posztot cseréltek? Hogyan érezted magad, miközben kedvenc champedet irányítottad? Esetleg maradhat is ez a felállás, tehát a továbbiakban te leszel az első számú mides?

"A Katarina behozása igazából azért történt, mivel Escik nagyon rosszul érezte magát, erős fejfájása volt és mivel nem tudtuk már eltolni a mérkőzést, megbeszéltük, hogy én átveszem a szerepét. Régóta gondolkozunk ezen, mivel tény, hogy sokat játszom azt a karaktert, viszont az, hogy ez a felállás maradjon arra nem látok esélyt és nem is szeretnék, mivel sokkal jobban teljesít nálam Escik csapatban középső ösvényesként. Maximum "cheese pick"-ként még párszor láthatjuk majd ezt a felállást."

Milyen az összhang a csapaton belül, hogy oldjátok meg a kommunikációt úgy, hogy két légiós is a kezdőben kapott helyet?

"Az elején fura volt angol nyelven kommunikálni mindenki számára, viszont idővel megszoktuk. Játékon belül a csapat nagyon komoly, csak a játékra fókuszálunk, játékon kívül viszont egész jó, sikerült mindenkinek beilleszkedni."

Malacko már nyert K&H MNEB LoL bajnokságot, emellett aktívan edzősködik is a Lenovo Legion Honvéd e-sport szakosztályán. Ő az, aki betölti az Illésnél is az edzői szerepet, vagy van erre külön dedikált ember?

"Van egy Team Analyst emberünk, Matuszka "Matu" Levente, viszont az edző szerepét, mint ahogy említettem, Lybrix tölti be legjobban. Általában úgy működik, hogy ő összerakja a team compot hetekkel a mérkőzések előtt és megkérdezi a véleményünket. Természetesen mindenkinek szoktak lenni okos ötletei közte Malackónak is."

A rájátszásért hatalmas harcban vagytok, de bizonyára a bajnoki cím lebeg a szemetek előtt. Ha mégsem jönne össze a végső siker, akkor mi lenne az a helyezés, amivel elégedettek lennétek a végső összesítéskor?

"A csapatban mindenki úgy áll hozzá, hogy győzni fogunk attól függetlenül, hogy nehezen indult az eleje, viszont minden csapatnak megvan rá az esély, ezért szerintem felesleges azon gondolkozni, hogy mi más lenne jó a győzelmen kívül, hiszen minden csapat azért vesz részt, hogy nyerjen."

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.