Van rá esély, hogy Ronaldinhot kiszedik a FIFA20-ból

Van rá esély, hogy Ronaldinhot kiszedik a FIFA20-ból

Az EA Sports nem szokta jó szemmel nézni, ha egy jelenlegi vagy volt futballista renitenskedik, márpedig Ronaldinho ellen hatósági eljárás folyik.

A 40 éves futballzseni nem akármilyen üggyel hívta fel magára újra a figyelmet, rögtön felkapta a média a nevét, miután hamis útlevelekkel akart bejutni Paraguayba. Több, mint egy hónapot ezt követően börtönben töltött a visszavonult legenda, de az elmúlt 24 órát már házi őrizetben töltötte.

Ez nem csak a világsajtó érdeklődését keltette fel, Ronaldinho helyzetét ugyanis egy argentin forrás szerint az EA Sports is alaposan megvizsgálja. Diárió Olé elmondása alapján erősen gondolkoznak rajta, hogy a paraguayi incidens hatására kivegyék a játékból 2005 aranylabdását. A jelentésben az áll, hogy a jogi problémák miatt a FIFA alkotói „elemzést” hajtanak végre belsős körökben és megtörténhet, hogy eltüntetik a játékost a FIFA20-ból. A Barcelona és az AC Milan korábbi sztárjának jelenleg négy ICON-kártyája van az Ultimate Team-ben, 89, 91, 94 és 95 besorolással.

Ronaldinhot és a testvérét még március 6-án tartóztatták le, miután illegális iratokkal szándékoztak belépni a dél-amerikai ország területére. Úgy hiszik róla, hogy egy kaszinó tulajdonos meghívására érkezett volna Paraguayba, és a programjai között szerepelt, hogy egy edzésen trenírozott volna gyermekeket. Az útleveleket végül egy szállodában találták meg, ahol a duó személyes adatai között paraguayi állampolgárság volt feltüntetve. Ehhez a történethez hozzátartozik az is, hogy a brazil hatóságok még 2018-ban bevonták Ronaldinho útlevelét, miután ő nem fizetett be egy 2.5 millió dolláros bírságot. Ezt elvileg azért kapta, mert egy természetvédelmi területen álló tó partjára építkezett, amire nem volt engedélye.

Ha pedig az EA szigorát nézzük, akkor valószínűleg nem kegyelmeznek majd a brazilnak sem. Legutóbb, tavaly Marco Van Basten kapcsán hoztak hasonló ítéletet. Akkor szintén elhatárolódott a cég a holland játékos kijelentésétől, és egy huszárvágással kiszedte az Ikon lapjait a csomagokból, SBC-kből és a FUT Draftból. Ez azóta sem változott, szóval van rá esély, hogy Ronaldinho is erre a sorsra jut az ügye kapcsán.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted kiveszik a játékból?

  • 31 %
  • 55 %
  • 14 %