K&H MNEB R6S 6. meccsnap: Kali varázslat és pokoli szoros WiLD vs BP5 a nap meccse

K&H MNEB R6S 6. meccsnap: Kali varázslat és pokoli szoros WiLD vs BP5 a nap meccse

A Salamander egyelőre letaszíthatatlan az első helyről, viszont utánuk nagyon megy a helyezkedés. A WiLD és a BP5 rangadója pedig a bajnokság egyik legjobb mérkőzése lett.

Kezd kialakulni az erősorrend a K&H MNEB R6S második szezonjában, viszont a félidőhöz közelítvén a Salamander még mindig veretlen, és a mostani játéknap sem okozott nekik problémát. A Nevermore Gaming szintén fontos három pontot szerzett, és mint kiderült a LvL Up gyengébb náluk, de azért nagy csatára késztették őket. FaRBaéknak várat magára a győzelem, és sokszor az első félidőben jól teljesítenek, de a váltást követően kicsit elfogynak, az NmG pedig ezzel löketet kaphat és elkezdheti a felzárkózást. A Team Plague eközben a Volgare ellen játszott egy ki-ki mérkőzést, és már az első félidő is szoros volt. Bár a legtöbben a PLG győzelmét várták, a Volgareban mégis volt tartás és újabb skalpot, ha nem is, egy nagyon értékes pontot mégis szereztek. A WiLD BP5 pedig dönthetett volna arról, hogy melyik együttes lesz egyértelműen a második helyen a forduló után. A BP5 nagyon belehúzott, de a vadakat kemény fából faragták, rendesen ment az adok-kapok, a végére meg a K&H MNEB egyik legjobb mérkőzése kerekedett a párharcukból.

Nevermore Gaming 7:4 LvL Up (Villa)

Ban

  • LvLUP: Thermite, Maestro
  • NmG: Capitao, Mira

Ad9mnek nem volt elég, hogy az előző héten az öt legjobb játékos közé bekerült, rögtön egy triplával nyitotta a 6. játéknapot. A kör vége viszont szorosra sikeredett, harroW-nak 1v2-es clutchot kellett hoznia a pontért, és ezt meg is tette két ügyes manőverrel. Randomguy is belehúzott, lőtt ő is egy 3K-t, meg a LvL Up is összekapta magát és megfordították a meccset zsinórban 3 nyert körrel, 1:3. Az ötödik körben aztán hoze szintén triplát lőtt, és bár az utolsó percben 2v2-es szituáció alakult ki, az NmG-nek sikerült szépítenie.

Az egyenlítés helyett viszont lelombozták kicsit őket, vath Aug-ja komolyan elsült és 4K-val segítette csapatát az első félidő megnyeréséhez. Viszont védő oldalon az NmG sokkal erősebbnek bizonyult, szoros végjátékok ellenére, pontosabban és magabiztosabban lőttek a srácok, egymás után 5 pontot szerezve pedig magukhoz ragadták a vezetést, majd megbüntették a hibázó LvL Up-ot, és 7:4-re, tökéletes védőoldalt mutatva megnyerték a párharcot. Hoze pedig szép csendben 12 killel csapata egyik legjobbja lett.

Team Plague 6:6 Volgare (Consulate)

  • PLG: Jackal, Mira
  • VOL: Thatcher, Echo

Villámgyors tűzharc bontakozott ki a felek között, és a Volgare se perc alatt hármas emberelőnybe került, majd TR1FT és eXtazy kozmetikázott még egy kicsit a helyzeten, de a pont a Volgaré lett. A harmadik körben Solid ámokfutása sem volt elég, kilőtt három védőt, de még ez sem volt elegendő, a Volgare elhúzott a párharcban, 0:3. A következőben kicsit gyorsított a tempón a PLG, és ez meg is lepte a védőket, a letarolás után pedig megvolt a szépítés, 1:3. Olyannyira megtáltosodtak, mintha minden mindegy lett volna számukra, és összehozták az első hibátlan körüket, ezzel tovább zárkóztak, aztán pedig kiegyenlítettek, 3:3. A PLG menetelése tovább tartott, hiszen az eredmény az ő javukra lett kedvezőbb, de aztán a Volgare is felébredt Csipkerózsika álmából és 4:4-ről folytatódhatott a nyílt sisakos küzdelem. A 9. kört kimaxolták a csapatok, hiszen az utolsó másodpercekig folyt a tűzharc, de lejárt az idő és a PLG újra vezetést szerzett, majd egy kör ide és egy oda volt a további menetrend. A Volgare Yinget kis kipróbálta, és a terv bevált, ezzel az operátorral sikerült az iksz közelébe férkőzniük, 6:5. Innen dőlt el, hogy osztozkodnak vagy a PLG örülhet. Sukar az utolsó körben egy nagyon fontos nyitóval kezdett, TR1FT-et távolította el az ellenfél soraiból, és jött a dupla is, majd szépen ledarálták egymást a csapatok, az utolsó pillanatokban pedig 2v1-ben maradt a Volgare, lerakták a Defusert és kiegyenlítettek. Mivel volt egy rehost, ezért az scoreboard nem mutatna teljes képet a játékosok teljesítményéről.

Salamander 7:1 Illés Akadémia Spirit (Border)

Ban

  • SGG: Nomad, Mira
  • IAS: Thatcher, Echo

Az Illés Akadémia Spirit mondjuk úgy, hogy meglepte a mezőnyt eddig, és most a Salamandert, meg a nézőket is. Az első körben egy nagyon összeszedett védelemmel, no meg Rico 2 killjével előnyhöz jutottak. A második körben is voltak szép jeleneteik, de DogeFather a tettek mezejére lépett, és egy clutch végén megmentette az SGG becsületét. Ezután beindult a Salamander, és bár volt pár elképesztő lövése FaDe-nek meg Swarmnak, az első félidőt megnyerte a sárga-fekete csapat.

A 6. körben jött egy meglepetés, Strike Nökkel rukkolt elő, és ezzel sem okozott neki gondot likvidálni az ellenfelet. Az IAS felvállalta a nyílt küzdelmet, és becsülettel próbálkoztak, de nem volt kérdés igazából, hogy kié lesz a három pont ezen a meccsen. 

Budapest Five 6:6 WiLD (Club House)

Ban

  • BP5: Maverick, Mira
  • WiLD: Thatcher, Goyo

Komoy akcióval indult a meccs, a BP5 támadása még fél perce sem tartott és rögtön lerakták a Defusert, valamint ledarálták a vadakat, 1:0. A következőben egy kicsit többet kellett erre várni, de KingSlayer triplázott, miközben Herkii egész hamar egyedül találta magát a védők közül, ezzel pedig már 2:0-át mutatott az eredményjelző. A harmadik körben is lekerült a Defuser, viszont a WiLD szépen kiszedte az összes támadót, kivéve egyet. Corv1n életben maradt Kalival, és bár lehetetlennek tűnt az 1v3 számára, egy sniper és egy claymore segítségével a bajnokság egyik legcsodásabb clutch helyzetét oldotta meg.

A letaglózás után viszont a vadak csak megrázták magukat, és szépítettek egyet, majd még egyet, főleg mivel Marki is az első fordulókban látott teljesítményét idézte egy triplával, 3:2. Ha pedig valaki azt hitte volna, hogy könnyen adják a bőrüket, akkor az tévedett, csonki a 6. körben triplázott, a vadak meg döntetlenre módosították az állást. A fordulást követően egy kiélezett kör végén lejárt az idő, kicentizték a felek, egy picit a WiLD elszámolta, így újra ők kerültek hátrányba. Sőt röviddel ezután már kettőt kellett volna ledolgozniuk, de ez sem okozott gondot, újra felálltak, és vízválasztóhoz érkezett a mérkőzés, hiszen pontot érő körnek futhattak neki a csapatok, 5:5 volt az állás. A piros-fehér csapat nagyságát bizonyította, hogy a legkiélezettebb helyzetben Flawless teljesítménnyel először vették át a meccsen a vezetést. Az utolsó körben pörögtek az események, már 4vs2-es előnye is volt a WiLD-nak, de előbb Corv1n a duplával, majd KingSlayer Echoval a plantet is megakadályozta, ezzel kibillentették a vadakat a komfortzónájukból, és kiegyenlítettek.

Parádés meccs pont osztozkodással zárult. 

A hatodik játéknapot követően a tabella állása:

A K&H MNEB S2 Rainbow Six: Siege hetedik fordulóját április 18-án rendezik, ne feledjétek akkor is lesz élő adás az esport1tv-n!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!