Szujó Zoltán újra közvetít, és egy magyar szimulátorbajnokság hangja lesz!

Szujó Zoltán újra közvetít, és egy magyar szimulátorbajnokság hangja lesz!

Kiderült kik lesznek a Hungaroring E-sport Bajnokság kommentátorai, majd egy év kihagyás után Szujó Zoltán újra mikrofon mögé ül, míg társa Michelisz Norbert lesz.

Tavaly még a hagyományos Formula 1-es közvetítések alatt lehetett hallani a hangját, azóta viszont néhány dolog megváltozott. Például, hogy a koronavírus miatt a teljes sportélet leállt, ez pedig a virtuális tér előtérbe helyezkedését is magával hozta. Az interneten zajló szimulátoros versenyek soha ennyire nem voltak népszerűek, mint az elmúlt hetekben. Ennek eredményeként a Hungaroring Zrt és Michelisz Norbert közös kupája rengeteg játékos érdeklődését felkeltette. Nem csak a remek színvonalú rendezés és a szervezők miatt, hanem mert a végső győztes átülhet egy valódi versenyautóba és egy éven át támogatott pilótaként folytathatja karrierjét a M1RA színeiben. Ráadásként ezeket a futamokat szakavatott és profi kommentátorok teszik élvezetesebbé és színesebbé. 

A magyarországi Formula–1-es közvetítések történetének egyik legendás kommentátora, Szujó Zoltán lesz a Hungaroring E-sport Bajnokság vezető hangja, akinek a munkáját szakértőként a tehetségkutató megálmodója, a WTCR regnáló bajnoka, Michelisz Norbert segíti majd.

Minden fordulóban 24-24 személynek adatik meg a lehetőség, hogy egymás ellen bizonyíthassanak a RaceRoomban lebonyolított nagydíjakon. Ezekre előzetesen egy előselejtező alapján lehet bejutni a legjobbaknak. Az első, Hungaroringen rendezett futam időmérő edzései már javában zajlanak, és eddig 1500-nál is többen teljesítettek mért kört. Minden további fontos információt az alábbi cikkben tudhattok meg:

Szujó Zoltán neve egyébként nem lesz ismeretlen az autó és motorsport szerelmeseinek, hiszen hosszú éveken át dolgozott a Formula1-ben, majd rengeteg futamot élvezhettek a nézők az ő hangjával. 

„Nagyon készülök a visszatérésre, lelkesen elemzem a különböző szimulátorversenyek közvetítéseit, hogy milyen képi információk jelennek meg a képernyőn, és mire hogyan érdemes reagálni. Az e-sportban ugyanúgy megvannak az akciók, a csaták, a drámák, mint akár a Formula–1-ben, úgyhogy remélhetőleg hasonló élményt adunk majd a közvetítéssel a nézőknek. Különleges szakmai kihívás lesz, mert a #maradjotthon jegyében a közvetítés rendezője Németországban, Michelisz Norbi a pécsi otthonában, én pedig Budapest agglomerációjában, a dolgozóasztalom mögött ülök majd a közvetítés alatt. Norbival sok műsorban dolgoztunk együtt korábban, de eddig talán csak egyszer adatott meg, hogy együtt közvetítettünk élőben. Örülök, hogy most folytathatjuk.” - mondta el a felkérést követően.


A kép forrása: hu.motorsport.com

Egy biztos, a futamok mezőnye erős lesz, izgalomból nem lesz hiány, és most már az is biztosított, hogy a közvetítő állásban helyet foglaló két úriember még élvezetesebbé varázsolja majd a küzdelmeket. Az első nagydíjat április 30-án lehet majd látni a M1RA Facebook és Youtube csatornáján.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!