"Kisebb csoda, hogy az első 3 kupa után a top 8-ban vagyok" - LvL Up Hulkeinstein interjú

Az előző szezon Hearthstone bajnoka meglepődött, hogy mennyire jó kombó deck készült a Demon Hunterhez.

A K&H MNEB Hearthstone bajnokságának első szezonjában LvL Up Hulkeinstein gyönyörű játékokkal, kiegyensúlyozott teljesítménnyel ért fel a csúcsra. A második felvonás kicsit döcögősebben indult számára, azonban a 3. kupán megmutatta, hogy ismét komoly esélyesként kell számolni vele. De mit gondol a többszörös magyar tornagyőztes a Demon Hunterről és a Wuncler elleni rivalizálásról

A legutóbbi fordulóban döntőztél csapattársad, Wuncler ellen. Milyen érzés volt újraélni a Warmup Kupás finálét?

"Lassan már megszokottá válik az, hogy egymás ellen döntőzünk, ez volt talán az 5. ilyen alkalom. Az első hármat én nyertem, azóta viszont Wuncler kezd visszavágni. Mindig öröm egyébként csapattárs ellen döntőzni, akkor sem szomorú az ember, ha kikap. Ez most hatványozottan igaz volt, hiszen Wunclernek köszönhettem a deckjeimet az első két héten, illetve a kevés gyakorlás is vele volt az eddigi kupák előtt. Objektívan is azt mondhatom, hogy így volt igazságos, ő érdemelte meg jobban a győzelmet az elmúlt hónapok befektetett munkáját figyelembe véve. IRL dolgok miatt sajnos szinte semmi időm nem volt játszani, úgyhogy kisebb csoda, hogy az első 3 kupa után a top 8-ban vagyok."

Az új kiegészítő és a rotáció felforgatta a Standard metát. Egyelőre mik a benyomásaid a Year of the Phoenix első napjairól?

"Megmondom őszintén, semmi jót nem vártam az új kiegtől, a lapok kicsit ötlettelennek tűntek és egy új kombó variáns sem tűnt játszhatónak. A Demon Hunter persze izgalmas volt, de a theorycraftok ott sem a kombó irányba mentek el – én pl. azt hittem, hogy ha lesz kombó variáns, az a token verzió lesz inkább.

Ehhez képest nagyon kellemesen meglepődtem, mert több olyan gondolkozós, kombó jellegű deck is feltűnt, aminek a játékstílusa fekszik számomra. Egyrészt berobbant az OTK Demon Hunter, ami szerintem még az agresszív DH-nál is jobban teljesít, ha értő kezekben van, másrészt pedig eljött a card draw meta ideje is, ami már évek óta nem fordult elő. A DH mellett a Spell Druid, az Egg Warrior (Battle Rage), a Gala Lock, sőt még a Zoo is képes felhúzni az egész deckjét egészen hamar, ami üdvözítő változás a végtelen midrange-matchupok és board fight után. Sokan nem szeretik a kombó deckeket és már pár nap után elkezdődött a sírás miattuk, de az az igazság, hogy a HSReplay adatok szerint borzalmasan teljesítenek ezek a paklik, ha valaki eszetlenül játszik velük. Mivel nekem ezek a paklik a kedvencem, ezért tetszik a meta."

Mennyiben befolyásolhatja majd a küzdelmeket az új kiegészítő és a Demon Hunter? Kik húzhatnak hasznot a változtatásokból?

"Két hét után bátran kijelenthetjük, hogy a Demon Hunter design alapvetően sikeres lett – a class explozív, nincs kifejezetten nagy limitációja és alkalmas többféle játékstílusra is. Most biztos sokan felhördülnek, hogy ez mekkora hülyeség, mert az aggro verzió OP és nem jó játszani ellene, viszont abba sokan nem gondolnak bele, hogy a másik opció az volt, hogy egy lapos, gyenge classt kapunk, ami ráadásul nagyon limitált számú kártyából gazdálkodhat csak. Elég csak a Priestre, Sámánra, Hunterre vagy Warriorra gondolni, amik többször hónapokra, vagy akár évekre kisetek már a metából a rossz design miatt. Inkább legyen egy class kezdetben erősebb, amit nerfekkel kezelni lehet, mint hogy olyan sorsra jusson, mint a Priest, aminek a fél classic szettjét le kell cserélni. Arról nem is beszélve, hogy ugyanazok panaszkodnak az aggro DH-ra, mint akik a kael’thasos deckekre, annak ellenére, hogy előbbi tudja megfogni az utóbbi greedy deckeket.

Konkrétan nyertes deckeket a folyamatos nerfek miatt még nem lehet hirdetni, de az elmondható, hogy nem a lassú, greedy control deckek fognak a classból profitálni."

 

A Malygos Druid nagy kedvenced volt az elmúlt években, szerinted visszatérhet a metába az egyik legősibb paklitípus?

"Röviden: nem. Nincs elég damage a pakliban ahhoz, hogy garantáltan megverje a control deckeket is, a lassú kezdés miatt pedig nagyon gyenge gyorsabb paklik ellen. Az új Druid legendary miatt talán 1-2 kiegészítő múlva lehet potenciál a deckben, de egyelőre még nincs meg minden tool a sikeres gameplanhez.

Ugyanakkor nem kell bánkódnia azoknak, akik szerették a régi malygos druid decket, mert az OTK Demon Hunter kisértetiesen hasonlít rá. Közel 100 meccs után még mindig nem érzem azt, hogy jól játszanék vele, ami igazán örömteli – kicsit Patron Warri feelingem is van, ami a kedvenc deckem a HS történetében. Még a Kael’thas és Altruis nerfekkel is elég erős lesz érzésem szerint a deck ahhoz, hogy a metában maradjon – ha valami változatosságra vágytok akkor ajánlom kipróbálni a paklit."

A következő kupákra továbbra is nyílt a nevezés, így nem maradtál le semmiről. Regisztrálj, játssz és legyél Te Magyarország legjobb HS játékosa!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted is az OTK Demon Hunter erősebb, mint az aggro/tempo változat?

  • 6 %
  • 27 %
  • 61 %
  • 0 %
  • 6 %