WSE Jokeh: A verseny meta sokkal inkább kiszámíthatóbb, mint a ladder fieszta

WSE Jokeh: A verseny meta sokkal inkább kiszámíthatóbb, mint a ladder fieszta

A népszerű streamer nagyobb kihagyás után tért vissza a versenyzéshez.

A K&H MNEB Hearthstone kupsorozatának három állomását már elhagyták a versenyzők, de még mindig csak a felénél tart a pontgyűjtés. A Wonder Stag csapatából Jokeh már hosszú évek óta tagja a magyar félprofi/profi mezőnynek, de mit gondol a népszerű streamer a jelenlegi metáról és az eddigi eredményiről?

Milyen érzés újra versenyezni, elégedett vagy a jelenlegi teljesítményeddel?

"Versenyezni mindig jó érzés volt, sőt ha mondhatom inkább versenyzek mint ladderezek, de ezzel nagyon sokan vannak így itthon, tekintve, hogy a verseny meta sokkal inkább kiszámíthatóbb, mint a ladder fieszta. Hát teljesítmény szempontjából voltam már jobb formában meg kell hagyni, nem fogok hazudni,de ahhoz képest, hogy volt egy nagyobb kihagyásom HS terén az elmúlt évben, szerintem nem rossz, de azért itt vannak olyanok akik sokkal több energiát tesznek most ebbe bele, mint jómagam."

Csapattársad, xalax is előkelő helyet foglal el a tabellán. Közösen készültök a kupákra, vagy mindenki a "saját feje után megy"?

"Xalax egy nagyon konzisztens játékos, aki tényleg beleöli a versenyzésbe a kellő energiát és idejét, elég sokszor kérek tőle tanácsot matchupok és pakli választások terén, főleg azért, mert én elég “out of meta” voltam ilyen téren a verseny elején. Ami különbség köztünk az, hogy ő nagyon szeret offmeta paklikat játszani, amikre én ha ránézek csak fogom a fejem hogy mi ez, addig én nem vagyok ilyen bátor és magabiztos ezekben, és inkább játszom a metát max 1-2 techkártyával, ami jó lehet arra amire készülök."

Szerinted mit gondolt a Blizzard, amikor kidobta első változatában a Demon Huntert és a hozzá tartozó lapokat?

"Blizzard mindenképpen egy olyan classt akart most adni, ami élvezhető és egyben erős is, csak aztán kicsit megszaladtak a dolgok és így született meg a legelső DH pakli, ami kegyetlenül bitang volt és még emellett gyors, és élvezhető volt vele játszani. Minden lapnak volt szinergiája minden mással, nem véletlen volt az egész deck tele class kártyákkal. Várható volt hogy jönni fog rá a nerf érthető okokból."

Melyik hősben látod a potenciált, hogy a legnagyobb nyertese lehet az Ashes of Outland kiegészítőnek Illidan mellett?

"Ez egy nagyon nehéz kérdés, mivel az elmúlt 2 hétben több nerf és balance patchek jöttek,de ahogy én látom, a Rogue egy kvázi nyertese lett ennek az egésznek: Hozzá nem nagyon nyúltak és még a meglévő galakrondos vonulatban tökéletesen játszani lehet ezt a kis secretes csomagot, amit kapott, ami egy plusz utilityt ad neki early game-be a lackeyk mellett, és igy egy abszolút konzisztens decként megállja a helyét a metában a Demon Hunter mellett."

A következő három kupára továbbra is tudtok nevezni. Induljatok el az összesen, ugyanis értékes díjazásban részesülnek a legjobb kártyások!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!