Álomfutammal indult az MNASZ-HUNESZ OAB és a csatával teli versenyt Benito nyerte

Álomfutammal indult az MNASZ-HUNESZ OAB és a csatával teli versenyt Benito nyerte

Az első sportszövetség által kiírt, MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság nem is indulhatott volna jobban és amellett, hogy a ROH kettős győzelmet aratott Benito és Stig révén, óriási előzéseket hozott az első, Japán pályán rendezett futam.

Már az időmérő is nagyon szorosra sikeredett, hiszen a versenyt megelőző héten jobbnál jobb köröket futottak a nevezők. A legjobb 14 végül csak tizedekre volt egymástól, míg a pole pozíciót ROH_Benito foglalhatta el. A rajtot követően nem volt egyszerű dolga, hiszen már az első kanyarban keményen támadta őt Stig és Riba is. Az első kör végére megszilárdította pozícióját, majd hibátlanul és magabiztosan terelgetve autóját, beiktatva egy boxkiállást, végül megnyerte az MNASZ-HUNESZ OAB alapszakaszának első nagydíját, melyet a virtuális Japánban, az Autopolis International Racing Shortcut Course-on rendeztek meg. Ezzel begyűjtötte a 30 pontot és az összesített tabellán az élen állva várja a következő megmérettetést.

Mögötte az első néhány körben Stig és Riba vívott élet-halál harcot, jó néhányszor váltottak pozíciót, és alighanem ez a párosítás hordozta volna magában a legnagyobb izgalmakat, azonban még a verseny egyharmadánál sem jártak a felek, amikor is Riba technikai probléma miatt nem tudta folytatni a versenyt, kidobta őt a játék sajnos. Stig ezt követően el tudott lépni az őt üldöző bolytól, és mit sem törődve a környezetével szépen behozta a második helyre az autóját, bár ehhez az is kellett, hogy a tankolás és kerékcserét követően át verekedje magát a jól taktikázó mozzssin. A futam másik nagy párharcát sube és GernKnudly vívta. Ők tulajdonképpen, szinte végig egymással voltak elfoglalva, hol egyikük lepte meg a másikat és szerezte meg a jobb pozíciót, hol a másikuk. A számtalan előzés és a néhány tizednyi különbség végére aztán GernKnudly a harmadik helyen futott be, míg sube negyedikként lépte át a célvonalat. A középmezőnyben és hátul is akadt még előzés bőven, DavidRed nem kímélte sem a saját autóját, sem pedig az ellenfelet, de ez is kellett ahhoz, hogy ötödikként intsék le a végén. Mozzssi szintén nagyot ment, kihasználta ellenfelei legapróbb hibáját is, hiszen egy rövid ideig még az élen is haladt, és Stiget is sikerült feltartóztatni körökön keresztül. A teljes végeredmény pedig az alábbi táblázatban látható, és itt már a pontozást is le lehet olvasni:


A kép forrása: GTSH-Rank

Az első nagydíj legnagyobb nyertese SDL_McGee volt, aki a 13. helyről rajtolva, nagy előzések után, végül a 8. helyen ért célba, ezzel nem csak öt helyet javított, de 10 pontot is szerzett. Ez azért fontos, mert az alapszakaszban megrendezett futamok mindegyikén pontokat kapnak az e-pilóták, és a 6 verseny után felállított ranglista adja majd ki annak a 28 játékosnak a nevét, akik részt vehetnek az elődöntőben.

A teljes futamot itt lehet megtekinteni, ha esetleg újra átélnéd az élményt vagy lemaradtál volna róla. Ha esetleg nem elérhető videót ír, akkor kattints megtekintés facebookon sorra a képernyőn belül és átirányít az eredeti forrásra:

A MNASZ-HUNESZ OAB legközelebb május 17-én, vasárnap 17 órától folytatódik, akkor a legjobb 14-nek majd a Sardegna - Road Track - A pályán kell megvívniuk egymással.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!