Jó hír a hazai játékosoknak, jön a Magyar Gwent Bajnokság

Jó hír a hazai játékosoknak, jön a Magyar Gwent Bajnokság

Gwent - Az első kupa május 30-án kerül megrendezésre.

A GWENT: The Witcher Card Game az eredeti Witcher 3-as kártyajátékhoz képest rengeteg változáson és fejlesztésen esett át. A játék történetében óriási fordulópont 2018. október 23. volt, amikor a Homecoming névre keresztelt 1.0 verzió új alapokra helyezte a játékot, biztosítva ezzel az új mechanikákat és fenntartható játékrendszert.

Az Open Beta során volt már magyar bajnokság, a Homecoming óta viszont még nem volt erre példa. Az utóbbi időszakban több külföldi e-sport szervezet is számos GWENT-bajnokságot rendezett, mint például az Aretuza World Cup, illetve a most is zajló csapatok közötti kupa. A magyar közösség tagjai többször is közzétették, hogy örülnének egy magyar bajnokságnak, ez pedig most valóra is válik, hiszen május 30-án kerül megszervezésre a Magyar Gwent Bajnokság I. névre keresztelt kupa.

A megmérettetés egy szombat délutánt vesz igénybe, az első 3 helyezett pedig játékon belüli nyereményekkel lesz gazdagabb. A bajnokság elődöntői, bronzmeccse és a döntő utólag közvetítve is lesz a Ganfi12 csatornán (twitch.tv/ganfi12).

Minden játékosnak legalább 3 különböző frakciójú paklival kell rendelkeznie, hogy indulhasson a versenyen, és a mérkőzések többsége 2 nyert meccsig tart.

Ez a kupa a szervezők terve szerint csupán az első ilyen torna, a végső cél egy hosszabb, több fordulót tartalmazó, offline döntővel lezáruló bajnokság.

A regisztráció május 29-én éjfélig lehetséges.

Ti terveztek nevezni? Milyen nyereményeknek örülnétek egy hasonló bajnokságon?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Gwent Hungary Facebook csoport

Kövess Minket!