Lányként lényegesen nehezebb egy fiúkra tervezett "világban" - TCE PUBG interjú

A Titanium Cloud e-Sports 4 hölgyből álló csapattal vesz részt a ma esti K&H MNEB PUBG fordulón, ez alkalomból pedig fel is tettünk nekik néhány kérdést.

Ma este érkezik a K&H MNEB PUBG 8. zárt fordulója, amivel a szezon kétharmadához érkezünk. A Budapest Five magabiztosan vezeti a mezőnyt, viszont most sincs késő arra, hogy új csapat csatlakozzon a zárt fordulók résztvevőihez. A Titanium Cloud e-Sports a 2019-es első K&H MNEB PUBG szezonjában is felbukkant, most pedig ismét ringbe szállnak, hogy elhozzanak egy csirkevacsorát. A csapat ezúttal női játékosokkal indul a megmérettetésen; GridGirl, an_csa, Suisenn, Rockie_d alkotják a dinamikus négyest, velük beszélgettünk a forduló előtt!

Mikor és hogyan ismerkedtetek meg a PUBG-val? Előtte játszottatok más játékot versenyszerűen?

GridGirl: Sose volt sok közöm a videójátékokhoz - egy ismerősöm vitt bele 3 éve kb, néha még azt is engedte hogy Overwatch-ozzak a gépén. :D Kb fél éves volt a PUBG, amikor megmutatta (bár neki nem ment :)) ezért streameket néztem, elég sokat. kb 1,5 év streamnézés után döntöttem úgy, hogy már én is játszanék,, így vettem magamnak egy gépet. 

an_csa: Ahogy megjelent a PUBG nekem nagyon tetszett, mivel a H1Z1-et is nagyon szerettem, ellenben csak sokkal később kezdtem el vele játszani (kb. 1 éve kaptam egy kedves barátomtól a születésnapomra). Korábban versenyszerűen CS:GO-ztam, olyan 3-4 éven keresztül, de ezzel felhagytam az egyetemi tanulmányaim miatt.

Suisenn: 2 éve TheVR videók nézése közben akadtam rá a játékra, ami nagyon megtetszett, de nekem sem volt kenyérpirítóm, mivel soha nem játszottam nagyon semmivel. Vettem ezért én is egy kenyérpirítót, hogy 20 fps-el játszhassak rajta. Azóta vettem egy normális gépet, amivel végre normálisan játszhatok és streamelhetek.  

Rockie_d: Megjelenést követően, de akkor még csak streameken néztem, utána fél évvel kezdtem el játszani. Előtte játszottam CS:GO-val és Overwatch-csal is, az utóbbival versenyszerűen.

 

Hogyan állt össze a jelenlegi csapat? Cél volt, hogy kifejezetten lányokból álljon?

Baráti iszogatás során támadt a fergeteges ötlet, aztán az este végére meglett a lineup. Igen, cél volt, hogy lányokból álljon a team, mivel mind a négyen szerettünk volna csapatozni.

Mik a terveitek a jövőre nézve?

Konkrét tervünk nincs, csak jól akarjuk magunkat érezni.

Hogyan készültök a K&H MNEB mérkőzéseire?

Játszunk. Sokszor együtt, de van, hogy külön, néha pubon, de van, hogy GLL-en. Ja és játszunk is! Na jó, még néha-néha megnézünk azért egy két MNEB meccset, csak hogy tudjuk, mivel állunk szemben.

Mi a személyes, legnagyobb motivációtok a kompetitív játékra?

GridGirl: Mocskosul maximalista vagyok - és nem tudok belenyugodni, ha valamit nem tudok megcsinálni, pedig szeretném… és hát hol fejlődjünk a legjobban, ha nem a legjobbak között?

an_csa: Mindenkinek kell valami függőség...

Suisenn: Szeretnék PUBG partner lenni, illetve hogy bizonyítsam egy lány is képes fejeseket osztani.

Rockie_d: Hogy a nők is elismerést kapjanak… ne csak a konyhában és az ágyban.

Ért titeket valamilyen inzultáció az online térben, amiért lányok vagytok?

GridGirl: Még a fiúkat is :D De lányként lényegesen nehezebb. Nekem közel sincs annyi, mint a többieknek (jóval régebben vannak benne ebben az egészben), de azért kaptam már én is hideget meleget. Nem segít a dolgon, hogy alapból hátrányból indulunk nőként egy igencsak fiúkra tervezett “világban”. (Jönnek mindig az “ezek meg mit keresnek itt”, “menjetek főzni, a nőnek a konyhában a helye”, “q….”, és hasonló beszólások.) Persze vannak ellenpéldák, szerencsére jó sokan! :) 

an_csa: PUBG során még nem igazán, de ami késik az… viszont CS:GO alatt, ha nem barátokkal játszottam szerintem instant azzal kezdtem, hogy mute-oltam az enemy-t, és az első megszólalásomat követően általában a random csapattársaimat is. :D Egyébként személy szerint azt tapasztaltam, hogy vagy túltolják és megbolondulnak, hogy ‘Úristen egy lány!’, vagy végig ugatnak azért, mert lány vagy.

Suisenn: Természetes, ezek után meg főleg. A stream miatt is próbálom kezelni a beszólásokat, de néha nehéz.

Rockie_d: Igen, ért, sajnos túl sok.

 

Hogy látjátok a PUBG e-sport helyzetét idehaza és külföldön?

GridGirl: Nekem mániám ez a játék (lévén, ez az első szerelem!) így iszonyatosan sajnálom, hogy egyre jobban hanyatlik a dolog. Egyre több barátom ég ki, mindenki unja már a hibákat, és az a baj, hogy nem tűnik úgy, hogy javítani szeretnék őket (ugye nem kell a player base-re hallgatni…) Emiatt itthon is egyre kevesebben játszanak, ahogy külföldön is egyre kevesebb versenyt rendeznek, egyre kevesebb org támogatja a játékot. Ha nem csinálnak valamit nagyon gyorsan, nem biztos hogy jó vége lesz..

an_csa: Szerintem túl tudja élni a PUBG, ahogy a CS:GO is valahogy átvészelte, ellenben nagyon ráférne egy nagyobb fejlesztés a game-re, hogy ez meg is tudjon valósulni, mert szerintem sokan belefáradtak már a rengeteg hibájába.

Suisenn: Csatlakozom an_csa véleményéhez. Én hű vagyok a játékhoz, de nem sok olyan hülye van, mint én.

Rockie_d: A PUBG e-sport helyzete véleményem szerintem itthon gyenge és külföldön is egyre rosszabb. Nagy változás kéne a játékban a fellendüléshez.

Ezúton is sok sikert kívánunk a Titanium Cloud e-Sports csapatának! Az adás 18:30-kor veszi kezdetét az Esport1TV csatornán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!