K&H MNEB R6S 10. meccsnap: Meglőtték a bajnokság eddigi killrekordját

K&H MNEB R6S 10. meccsnap: Meglőtték a bajnokság eddigi killrekordját

A nap rangadóján a Budapest Five végül meglepte a toronymagasan a lista élén található Salamandert, és ezzel nem csak a harmadik helyét biztosította be, de akár a későbbiekben még komolyabb célokat is kitűzhetnek maguk elé.

A nyitómérkőzés a Budapest Five és a Salamander volt és a rangadó ennek tudatában zajlott. Nem kímélték egymást a csapatok és végül mindkét fél 1-1 pontnak örülhetett. A több párharcban igazából 1-2 komolyabb jeleneten kívül a győztes simán két vállra fektette ellenfelét, így a WiLD, Plague és Genesis Gaming triója 3 ponttal gazdagodott. 

Budapest Five 6:6 Salamander (Club House)

Ban

  • BP5: Mira, Maverick
  • SGG: Thermite, Echo

Nagyon nagy lendülettel kezdett a BP5, és rögtön az első körökben ki tudtak iktatni több kulcsfontosságú Sala játékost is, többek között DogeFathert volt, hogy a kör elején likvidálták. A meglepő és agresszív stílus miatt picit elléptek Nicoék 2:0-ára. Kicsit úgy tűnt, hogy ez felbőszítette a sárga-feketéket, és ezt követően nagyon komoly teljesítményjavulást lehetett náluk látni, az első félidőt védőben zsinórban 4 pontot gyűjtve megnyerték 4:2-re ezáltal. A fordulás után még egy kört behúzott a Sala, viszont utána a BP5 is megtáltosodott, az egyik körben például Corv1n játszott hatalmasat és a segítségével felzárkóztak 5:4-re. Ezek után nagy darálások következtek, és a csapatok fej-fej mellett haladtak, ráadásul amennyire könnyen mentek az eddigi fordulók a Salamandernek, ez most annyira piszok nehéz lett számukra, mivel a BP5 nagyon felkészült belőlük. Az utolsó körben, 6:5-ös Sala vezetésnél pedig egy zseniális jelenet hozta meg a várva várt áttörést és az egy pontot a kék-fehéreknek:

A végeredmény:

Team Plague 7:2 LvL Up Esport (Coastline)

Ban

  • LVLUP: Mira, Blackbeard
  • PLG: Ying, Clash

Nem csak a fura pickekről szólt ez a mérkőzés, hanem az első félidőben a Plague fölénye is jelentős volt. Az első körben Tomci kápráztatta el a nézőket a Kali játékával, mialatt a csapattársai egy röpke 3:0-ára elhúztak, többek között az ő segíségével.

A negyedik körben aztán történt egy fellángolás, de kiderült, hogy ez rövid ideig tartott. Gori és zhoxk nagyon belelendült és zsinórban hozták a köröket, és bár egyszer botlottak még, tulajdonképpen sima győzelmet arattak. Ami még fontosabb, hogy a PLG az egyetlen csapat eddig, akik a félidei szünetet követően minden meccsükön 3 pontot szereztek.

Nevermore Gaming 3:7 WiLD (Consulate)

Ban

  • NMG: Thatcher, Mira
  • WILD: Maestro, Ying

Hiába szerzett meglepetés gyanánt egy pontot a Nevermore, utána a WiLD rendesen megrázta magát és sorra hozta a köröket, Marki az első fordulókban látott önmagát idézte, Soma az egyik legjobb meccsét produkálta, és nem csak a killjeinek száma miatt. Az első félidőt a vadak könnyedén behúzták, méghozzá 5:1-re. És bár egy újabb szépítést összehozott a Lepidussal - hoze helyett - felálló NmG, a WiLD mégis meccspontig jutott, de 6:2-nél még egy sikeres plantet azért végrehajtottak harrow-ék.

Az utolsó körben kettős emberelőnyt is összehoztak Ad9m vezetésével, viszont Marki nagyot hajrázott, először hozott egy triplát, amivel meglőtte a K&H MNEB kill rekordját, majd leszedte a Defusert, 7:3.

Illés Akadémia Spirit 3:7 Genesis Gaming (Theme Park)

Ban

  • IAS: Pulse, Maverick
  • GGG: Thatcher, Mira

Egy gyors akció, precíz lövések az Illés Akadémia Spiritet rögtön vezetéshez juttatta, viszont erre válaszolul nem kisebb varázslatot mutatott be Agrav, mint sem le Acelt, tehát egymaga lőtte ki az összes ellenfelet. Ez itt egy 4K, de utána nemsokkal Rico-t is elcsípte:

Körről körre nagyon komoly és szoros akciókat lehetett látni, és hol az egyik, hol a másik csapat került előnybe. 2:1 után viszont sokkal szilárdabb lett a Genesis védelme, és előbb fordítottak, majd zsinórban háromszor is pontot hoztak és megnyerték az első játékrészt. Agrav hat kör alatt 12 killig jutott, és nagyon közel ért ő is a K&H MNEB kill rekordhoz. A fordulást követően egy nagyobb probléma hátráltatta az Illés Akadémiát, ugyanis Casanova a Banditot választotta ki, viszont az egyik akciónál, mikor trükközni szeretett volna, hogy leszedje a hard breacher eszközöket a falról, bug miatt ezt nem tudta megtenni. Így a taktikájuk füstbe ment terv volt, és bár nem csak ennek köszönhetően, de rányomta a bélyegét a játékukra, elbuktak egy újabb pontot. Már három volt a különbség a két team között, amikor Chiby egy 4K-s meneteléssel életben tartotta a győzelmi reményeit a Spiritnek. Az utolsó körre aztán mindent megtett az Illés Akadémia, hogy legalább az ikszre maradjon lehetőségük, de ekkor Sukar lepte meg őket egy 4K-val, ezzel pedig a nevet váltó csapat újabb győzelmet ünnepelhetett.

Folytatás egy hét múlva, május 23-án szombaton 16-órától a 11. fordulóval!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!